Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • icecave

    nagyúr

    válasz radi8tor #137038 üzenetére

    Jó, hát mindenben lehet találni "hátsó érdeket" ha keresni akarunk.

    Én csak saját példával tudok szolgálni. Papám, apu is colitis ulcerosa-ban szenved/szenvedett, 25-26 éves koromra én is totálisan "kész voltam", annyi különbséggel, hogy nekem az összes vizsgálatom negatív lett, mégis versenyt f*stunk a faterral, hogy szépen mondjam... volt pár nagyon rossz évem, teljes elkeseredés, stb. Próbáltam mindent, végül a paleo volt, ami helyretett. Persze én nem az a fajta vagyok, aki továbbra is ette a sütiket, meg a péksütit csak paleonek megfelelő összetevőkből, aztán várta a csodát. Hús, de mégnagyobb arányban zöldség, kevés gyümölcs. Sőt, még a FODMAP értékeket is figyelembe veszem (ebbe most nem megyek bele). Apámat rábeszéltem, hogy ugyan "álljon át", most volt tükrözésen, és b*szki tünetmentes, sehol egy gyulladás, fekély, 30 év alatt neki ilyen nem volt.

    Nem azt mondom, hogy mindenkinek jó, nekünk bejött. Tartani a para, mert tényleg nehéz kibírni, hogy ne egyen az ember amit csak kíván, de ha visszaemlékszem azokra az évekre, amiket említettem, hogy milyen rossz volt akkor, máris nem rinyálok. Minden irányzatnak, étrendnek megvan a maga igazsága, ezért is nem közök bele másba, ha ő épp vega, vagy vegán, vagy lúgosít, vagy mittudomén. Majd mindenki rájön maga, mi a jó neki, vagy épp "kinek hisz".

    Ami nálam érdekes számba megy, hogy ha újra eszem tejterméket, vagy valami lisztes-cukros dolgot, egyből van következménye, miközben azt várná az ember, hogy elég idő alatt meggyógyul ha nem hibázik és néha minden probléma nélkül ehetne, amit akar egy-egy alkalommal.

    Ugye múlkori találkozón mondtam, hogy volt pár "gyenge hónapom". Hát a végére már mintha totálisan visszatértem volna az említett rossz időszakhoz, úgy álltam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák