Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    válasz Anonymus23 #31045 üzenetére

    Nem sok időm volt visszajelzést adni eddig :B

    Szóval jöttek szerdán, pontban a megbeszélt időre ott voltak, még várniuk is kellett rám pár percet.

    Mivel 4 lakásos sorházról van szó, először próbáltuk megtalálni közösen a nyomvonalat, ill. a csövezés merre megy. A végén már 4 kocsival összesen 8 szerelő volt a helyszínen.

    Le a kalappal előttük, mert tényleg azon voltak, hogy ne kelljen fúrni faragni sehol, pár óra alatt (úgy kb. 3) sikerült hozzám bekötni a régi bejövő koax kábel nyomvonalán. Viszont jövő héten vissza fognak jönni, hogy a többi 3 lakást is be tudják vezetékelni.

    TV: ez a box.... hm elég furcsa, semmi gyártó megjelölés csak egy típus (hm erről jut eszembe rá se kerestem még a neten), az LG tv-m magic távirányítója nekem sem tudja kezelni a boxot (végigmentem az összes elérhető gyártó termékén egyesével), tovább nem foglalkoztam vele.

    Azonban azt tapasztaltam eddig minden reggel, hogy bekapcsolnám a tévét és csak feketeség van. A box nincs kikapcsolva éjszaka, még csak sleepbe sem és reggelre nem ad életjelet, a tévé nem észlel bejövő jelet (Bemenetet váltva és visszaváltva sem). Kábeleket ellenőriztem, azok rendben, a boxot áramtalanítani kell csak utána kel életre újból (szerk: nem elég neki távirányítóval történő ki-bekapcsolás).

    Eddig tegnap és ma reggelre is ez volt mikor felkeltem, szóval vagy gyári hibás, vagy nem szereti ha éjjel nappal bekapcsolva hagyom.

    Kártyával kapcsolatban nem tudtak biztosat mondani, volt aki azt mondta (a 8 szerelőből), hogy egy-két hónap és lesz kártya, volt aki azt mondta, hogy ki tudja mikor lesz belőle valami.

    Internet: közvetlenül azon a gépen, amelyik a fő routerre vezetékesen van kötve, ott 800/300 a sebesség, wifin (5g) ill. a mesh hálózat másik routerén keresztül (de szintén 5g) jóval kevesebb (100/100 - 200/200 tartomány között ingadozik), a routereket ax-re kéne cserélni (Asus ac68, ill. ac66_B1 a két router), de még előtte egy teljes resetet csinálok mindkettőn.

    Digionline: életre kelt, be is regisztráltam, használom - egyelőre telefonon néztem rá.

    Visszatérve a szerelőkre: tényleg le a kalappal, nagyon segítőkészek, türelmesek voltak, köszönettel tartozom nekik így ismeretlenül is! Nagy piros pontot kapnak részemről! :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák