Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Geller72 #1322 üzenetére

    Egy darab 960* vagy OEM vonalon *961-es (akár MLC, vagy TLC) Samsung NVMe SSD is jelentősen 50% fölé képes menni a PCI-E 3.0 x4 sávszélben szekvenciális olvasáskor, így nem sok értelmét látom belőlük RAID0-t építeni ilyen lapokkal/CPU-kkal, ahol összesen 4 sáv a DMI, amin keresztül dolgozik majd a két SSD (1 SSD-t bőven kiszolgál a PCH néhány gigás LAN-al és egyéb integrált kütyükkel együtt, de 2 ilyen SSD-t egyszerre már nem mindig).

    Na persze, az írás ezeken jelentősen lassabb, mint az olvasás, a random művelet pedig sokkal lassabb, mint a szekvenciális, viszont a RAID0 sem fog segíteni a kis szeletes random műveleteken.

    Én 1 szál 512Gb-os PM961-et (esetleg 960 EVO-t vagy SM961-et, ha "balek" áron látnám őket) vadászok magamnak már rég, de mindig elviszik előlem az olcsókat (és majdnem behúztam egy 1Tb-set az 512-esek árában, de rájött az eladó, hogy olcsón adja).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák