Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • clyvejhamma

    aktív tag

    Sziasztok!

    Eddig a Threadripper és 2066 platformot nézegettem fejlesztési céllal. 3960x (@4.3) -ról váltanék. AE, 3D lenne a fő felhasználási terület és időnként VR gaming, szóval szeretném a lehető legjobb egyszálas teljesítményt, korrekt többszálas mellett. TR-nél a visszafogott egyszálas, 2066-nál pedig a melegedés az ami visszatart.

    Most csodálkoztam rá a 8700k-ra, ami 5Ghz környékére húzva 210 feletti egyszálas CB15 eredményeket produkál. Magok számában nem lenne előrelépés, viszont AE alatt megtáltosodna és nem mellesleg tuningolva egy Ryzen 1800x többszálas teljesítményét nyújtja. Mindezt elérhető áron. Van egy mini renderfarm, úgyhogy a 3D teljesítmény nem elsődleges, a reszponzív, lehető leggyorsabb preview rendert adó After Effects teljesítmény viszont igen.

    Az első kérdésem az lenne, hogy van-e infótok esetleg arról, hogy mikortól várható hogy kapható lesz nálunk "normális" boltban. A másik pedig, elképzelhetőnek tartjátok, hogy a 8/16-os "kávék" is hasonló tulajdonságokkal fognak bírni? Azok mikor várhatók?

    Ebben pl. menne a 8700k?
    Van esetleg ajánlás, hogy milyen deszka ajánlott hozzá?

    Köszi,
    Viktor

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák