Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dobi 562

    addikt

    Sziasztok!

    Korulbelul 1 honapja frissitettem az adatlapomon talalhato konfigomat. i5 4590 helyere szereztem egy hasznalt i7 4790k-t. Asrock H97 Fatality Performance alaplapba kerult, kapott uj pasztat (Arctic MX-2). Bios-ban nem allitottam semmit, megvolt a proci csere es kesz. Egyebkent a 2.50-es legujabb Bios van fent, ebben mar nincs benne a Non-z OC funkcio.

    Az elso ket hetben rendesen mukodott, utana kivancsisagbol felraktam az Asrock sajat tuningprogramjat, az F-stream Tuning utility-t. Ahelyett, hogy utananeztem volna mi mit csinal, egybol ra is nyomtam a performance boot gombra aminek eredmenyekeppen osszeomlott a rendszer es a gep nem tudott ujra bebootolni. 3 sikertelen boot utan a Bios resetelte magat es ujra mukodni kezdett. Leszedtem az F-stream-et egybol.

    Latszolag minden rendben volt de ettol kezdve jatekok alatt kb 15-30 perc utan elkezd a rendszer kekhalalozni.
    Altalaban a ketto kozul valamelyik hibauzenetet kapom: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR vagy CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT.

    Csinaltam egy Windows (Win 10 pro 64) ujratelepitest meghajtoformazassal, osszes drivert frissitettem a hiba megis elojon.

    Feltelepitettem a HWinfo-64-et es CPU-Z-t, 10 perc Asus Realbench cpu stressz utan a rendszer osszeomlik az elobb emlitett kekhallal. A homerseklet ugy tunik rendben van a Hwinfo szerint a proci max 74 fokig ment fel. Jelenleg az energiasema Windows-on belul teljesitmenycentrikusra van allitva igy allando 1.194V a cpu core voltage.

    Kulfoldi forumokon is tobbeknel elojott a problema i7 4790K-val es sok embernel a proci feszultsegek manualis allitgatasa megoldotta a problemat. Ebben kene egy kis segitseg mert ilyet meg sosem csinaltam. Mit kene allitanom elso korben?

    Csak siman alljak neki magamtol az Osszefoglalo leirasa alapjan valtoztatgatni a feszultsegeket vagy van ennek valami tematikaja?

    Bocsi a hulye kerdesekert, ilyen melysegben sosem artottam magam bele az alaplap beallitasaiba. :B

Új hozzászólás Aktív témák