Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    szoval elmeletben mar mindent tudok. :D
    Én is profi vagyok drag solderingben, ami az USB-C csatlakozóhoz kell, mert van flux, van megfelelő formájú pákahegy, és megnéztem legalább 10+ videót :DDD

    Az SMD dióda forrasztása egyáltalán nem bonyolult házilagos eszközökkel sem, sőt, szerintem egyszerűbb, mint szépen forrasztani TTH diódát, aminek a lábait hajlítgatni kell.

    Kis ón az egyik forraszpontra, kis ón a másik forraszpontra, csipesszel pozícióba teszed a diódát, és lenyomod, amíg a páka hegyével megolvasztod az egyik oldalon ónt, elveszed a pákát, vársz pár másodpercet, ugyanezt megcsinálod a másik oldalon is, és ennyi. Mármint, ha jó irányban forrasztottad be a diódát. Leszedéshez kell hőlégfúvó vagy ónszívó szalag, bár ha csipesszel jól meg tudod ragadni a diódát, akkor páka is elég lehet.

    gondolom 0.8 sem a vilag vege.
    Egyáltalán nem. Igazából csak akkor számít az ón vastagsága, amikor beónozod a forraszpontot, ott pedig lesz elég helyed, a flux is segíteni fog, maximum a pákahegyre több kerül, amit le kell törölni. Utána már úgyis csak a feladathoz böszme nagy pákahegy egyik sarkát érinted oda megolvasztáshoz, az ónnal nincsen teendő.

    ahhoz allitolag ajanlott lenne egy top plate is
    Hotswap socket esetében mindig kell a plate, mert a socketek nem tartják meg olyan stabilan a kapcsolókat, azok mozoghatnak kicsit, ezen egy keretként működő plate rengeteget segít.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák