- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamu telefonok
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery1987
őstag
válasz Sly189 #51376 üzenetére
Bevallom ennyire nem értek hozzá, de fél év után szerintem nem lenne ildomos újra pasztáztatni a gépet. Meg kell nézni hol megy a gép mert lehet a ventillátora nem tud elég levegőt beszívni és ez által nem hűt rendesen, nincs-e a beszívónyílás eltömődve. Egyet még, ebben a melegben a gépek is jobban melegednek, ha minden oké, és ki van tisztítva a portól a gép én lehet alátennék egy kellően hatékony laptophűtőt ami tartó is egyben. Ez az egyik tippem.
A másik meg kell nézni nem-e ragad be valami ami felpörgeti a ventillátort mert terhelést kap a processzor és dolgozni kezd. És ettől felmegy a hőmérséklete. Esetleg azt a részét kell megvizsgálni a gépnek és ha megoldható a gondot okozó programot eltávolítani/frissíteni esetleg."A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Shin Chen
tag
válasz Sly189 #51376 üzenetére
Mindenképp érdemes újrapasztázni. Nekem Pavilion Gaming 15-ben a 8750H hasonló hőfokkal üzemelt, ezen segített az Aeronaut kb 3-5°C-t.
Ajánlom a Thermal Grizzly Kyronaut , Arctic MX4-et, ezeket dícsérik.
Folyékony fémet ne tegyél rá mert megeszi a hűtőt és maximum évente cserélni kell!
Na mármost a 8. Gen intelek púposak, ami gyakorlatilag azt jelenti, nem mindegyikre fekszik fel rendesen a hűtő. Ha egy 'púposat' fogtál ki nem igazán tudsz mit tenni.Intel Extreme Tuning Utility-t (IXTU). Intel gyári program, de csak saját felelősségre!
Ezzel be tudod lőni a TDP-t és a Core Voltage-t. A Turbo Boost Short Power-t kapcsold ki.
Pavilion Gaming 15 (8750H,1050) konfigra az uv:
TDP: csak játék alatt 15-20W, normal beállítás 45W
UV: -0,150V (ez extrém érték! -0,100V-ot szoktak első körben ajánlani)
Frostpunk alatt 27°C-os szobában CPU 80/85°C, GPU 83/89°C.Tudtommal a pasztázás nem befolyásolja a garit. De cáfoljátok meg ha rosszul tudom.
Szerk: IXTU-val asszemg ugrik a gari.[ Szerkesztve ]
"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs