- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Arcképgyáros
Fizetéskor ha kapok sms-t PP fizetésről akkor az OTP kifizetteti az sms díját?
-
Oliverda
félisten
Szűkülő lehetőségekkel folytatódik az Erste és a Wizz Air viszonya
Elég durván megvágta a lehetésges jóváírásokat az Erste.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
vnorbi
aktív tag
Van valaki itt, aki a felmondott K&H-s hitelkártyájáról átszerződött egy másik kártyára? Két hete szerződtem fel Worldre, aztán mire az új kártya megjött, addigra a régi kártya után visszafizették az éves díj időarányos részét, de az új kártyára díját még nem terhelték be. Pár napra rá viszont lett valami terhelés, de nem egyezik a teljes éves díjjal. Másnak volt ilyen? Ez kártyadíj lehet, csak valamiért nem teljes éves díjat terhelnek? Vagy behúztak valami egyéb titkolt költséget?
Szerk: Hát van baj a K&H-nál. A most terhelt díj 10250 forint, ami "véletlenül" pont az októberben kivezetett World kártya éves díja, és nem a most igényelhető World kártyáé. Lehet, hogy mégsem volt véletlen, hogy az átszerződés után kb 10 nappal felhívtak, hogy mennem kéne átszerződni. Mindenesetre a szerződésen rajta van, hogy az október 5-én életbe lépett új hirdetmény az irányadó, innentől rájuk bízom, hogy rájöjjenek.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Mégsem annyira mindegy ez. Ha a visszatérítésre is a régi kártya szabályzata érvényes, akkor azzal többet bukok, mint amit kártyadíjon spórolok.
Ha rákérdezek fiókban, meg tudják mondani, hogy mekkora a várható visszatérítés összege? (Lehet, hogy netbankban ott lenne, de ilyenem nincs).
-
axioma
veterán
Ferjem ket nap alatt birta megszuntetni a regijet (nem volt bent az aki ertette hogy mit kell csinalni...), es alig gyozte kozben elhajtani a kozponti zaklatast hogy irjon mar ala. Es meg nekik allt feljebb, hogy miert 28-an kezdi felmondani - hat mert 25-en me'g 9e Ft visszaterites jovairasat megvarta.
Mindenki, aki nem akarja az uj KH kartyat, figyeljen, mert a hivatalos felmondas ellenere, ha nem megy o lezarni es akarmelyik iranyban lesz a kartyahoz tartozo szamlan osszeg, akkor nem ingyenes valamilyen szamlat nyitnak hozza... es ugye a visszajaro torteves kartyadij miatt hiaba nullazta ki valaki 1 hete, az most pozitiv lesz. Csak be muszaj menni, sajna... -
vnorbi
aktív tag
válasz bazsimano #9714 üzenetére
Lehet ilyet, de szerintem azt készpénzfelvételnek fogja minősíteni a másik bank (a K&H így fogalmaz a lehetséges törlesztési módoknál: "bankkártyával történő K&H bankfióki készpénzbefizetéssel POS terminálon keresztül").
Ugyanakkor a K&H fiókok egy része meg készpénzmentes, úgyhogy ha nem akarod kockáztatni, hogy a másik bank megsarcoljon a kártyás törlesztés miatt, akkor utalás vagy olyan fiók, ahol elfogadnak készpénzt.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Sok sikert a telefonáláshoz. Amikor átszerződtem az új kártyára, akkor az technikailag úgy ment, hogy aláírattak velem a régi kártya visszaadása miatt egy szerződés felmondása című dokumentumot, meg egy másikat szerződés módosításáról.
Az ÁSZF szerint amikor az ügyfél mondja fel a szerződést, akkor a tartozás azonnal lejárttá válik. Emiatt próbáltam telefonon kideríteni, hogy ez most rám is érvényes-e, mert hát végül is aláírtam egy ilyen papírt, vagy a szerződésmódosítás az erősebb. Nem tudták megmondani, visszahívást ígértek. Ez két hete történt, nem hívtak vissza. De nyugodt vagyok, rögzített vonalon ott van, hogy erre rákérdeztem még aznap, ők meg nem tudtak válaszolni.
Azóta már visszafizettem a tartozást (az új kártya addigra már megjött, és az sms-ek alapján sikerült a módosítás: a régi kártyához tartozó számlaszámra utaltam, az új kártyával történő vásárlások után meg látszik, hogy azt az egyenleget terheli, ami az eredeti számlához tartozik). Következő cikluszáráskor kiderül, hogy számoltak-e fel valamit arra a másfél hétre, ami a régi kártya leadása és a törlesztés között eltelt.
-
RR-13
őstag
Mi úgy akarjuk megoldani, hogy kiszámoljuk a törtarányos éves kártyadíjak miatt visszajáró összeget, és annyival kevesebbet utalunk át holnap, illetve még a 2% -os visszatérítésként kiszámolt összeget is levonjuk a jelenlegi tartozásból, így elvileg 0-ás lesz a holnapi záráskor.
Bár elég bonyolult ez az egész, mert ha tényleg nyitnak egy fizetős technikai számlát a hitelkártya számla megszűnésével, akkor jó lenne tudni annak mekkora a díja... illetve azt is, hogy ha nem fizetnénk vissza a tartozást holnap, akkor mikorra kell visszafizetni kamat nélkül?
Helyette mi BB UPC hitelkártyát igényeltünk, mert ott is mindenre jár a 2% visszatérítés, és harmadába kerül az éves kártyadíj.. amit ha előbb tudunk rég ott hagyjuk a KH-t
-
RR-13
őstag
A KH Telefonos ügyfélszolgálata szerint azoknak, akik nem szerződtek át az új hitelkártyás konstrukciókra, változatlanul fogják zárni februárban a számlát, pl. 5-én, ahogy eddig.
2019. január 31. napján csak a hitelkártyákat blokkolják a rendszerben, de a számla még nem szűnik meg.
A hitelszámlán pl. a február 5-én történt zárást követően ismét 15 nap áll majd rendelkezésre a tartozás visszafizetésre, kamatmentesen.
Majd a hitelkártya számla 2019. február 28. napjával szűnik meg, és addig biztosan nem kerül technikai számlára a hitelszáma tartozás. -
RR-13
őstag
Elvileg igen. Az éves kártyadíj összegét elosztom 365-el, és megszorzom azon hónapok napra összeadott számával, amíg használható volt, vagyis mi 2018. október 01- 2019. január 31-ig használhattuk a kártyát.
5.125 Ft éves díj:5125/365= 14.04 Ft egy napra.
123 napot használhattuk a főkártyát január 31-ig.
123*14.04= 1727 Ft
5125-1727 Ft
3.398 Ft jár vissza -
bazsimano
őstag
igy van! nekem is ezt mondtak!
annyi hogy mar nem kuldenek utolso honapra csekket.
en ma megkaptam a januar 25i zarasnak a csekkjet, jan 31el lezarjak a kartyat, aztan majd februarba valamikor elintezem a fizetest...
kerdes cska hogy megvarom-e a februar veget, vagy mihamarabb letudom ezt a bandat! anno a zerot is megszuntettek...most ezt...sajnos mindenhol ez a tendencia. -
vnorbi
aktív tag
Aha, így logikus, de lehet, hogy nem így lesz. Nekem november 1 volt az évforduló, és január 16-án adtam le a kártyát, ami 76 nap. Ez alapján 4058 forintnak kellett volna visszajönnie, de január 17-én csak 3844 forintot írtak jóvá. Ez pedig úgy jön ki, hogy nem napokat számolnak, hanem megkezdett hónapokat: 5125/12*9.
(Ha napra számolva január 31-ig nézem, akkor sem jön ki pontosan, csak ha az éves díj tizenkettedrészeivel számolok).[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Valóban minden megkezdett hónapra jár elvileg a kártyadíj nekik, de csak elvileg.. mert ez sem alapos, mivel a rendelet szerint csak a tényleges szolgáltatás után jár a banknak a kártyadíj időarányos része, tehát ha 14 napot nem használhattad az adott hónapban, akkor arra az időszakra visszajár a díj !
-
RR-13
őstag
válasz bazsimano #9722 üzenetére
Te megkaptad a 2%-os visszatérítést? Mert a telefonon azt mondták nekünk ma, hogy a február 05-én történő zárásban nem kapjuk meg a január 06. és január 31. napja közötti vásárlások után a 2%-ot, Ami nem nagyon igazságos, mert nem mi mondtuk fel a szerződést, hanem ők vezetik ki egyoldalúan ezt a konstrukciót!
Mindenesetre, ha nem írják jóvá a 2%-ot, és, ha nem jól számolják a kártya éves díját, akkor a mi számolásunk szerinti összeggel kevesebbet utalunk vissza, azt csináljanak amit akarnak pár száz forint miatt.
Egyébként meg panaszként fogom jóváíratni a 2%-ot, ha nem kapjuk meg, mivel december 15-én megírták a netbankban, hogy nyugodtan használhatjuk egész januárban a hitelkártyákat, mert erre az időszakra is jár a vásárlások utáni jóváírás.. csak a telefonban ma az ellenkezőjét mondták
-
vnorbi
aktív tag
Szoktam reklamálni, de emiatt a 200 forint miatt nem fogok. A visszatérítések miatt bőven plusszos az egyenlegem a régi kártyával, meg ahogy egy pár hozzászólással korábban írtam, úgy néz ki, hogy az új kártya díjának terhelését meg elrontották (bő 3000 forinttal kevesebbet vontak, mint tényleges díj). Majd figyelem, mit alkotnak, de egyelőre nem szólok.
-
RR-13
őstag
A 10.250 Ft terhelés valóban a World MC kártya "régi" éves díja, és valószínű így is helyes, mivel Te nem egy új szerződést kötöttél, vagyis pl. hitelbírálat elvileg nem volt stb. Vagy ha volt, akkor csak a magasabb kategória miatt.
Mivel ez csak egy "átszerződés" volt és ezért Neked a régi hirdetmény szerint terhelték az éves díjat, nem a teljesen új igénylésre vonatkozó World Hk éves díját.[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
A hirdetmény szerint viszont ez a kártya ezen az áron már nem értékesíthető. Így szerintem mellékes, hogy új igénylés vagy módosítás miatt kaptam az új kártyát. Meg a szerződésmódosításban is benne van, hogy az október 5-től igényelhető kártyákra vonatkozó hirdetmény az irányadó az új kártyámra vonatkozólag.
-
M3oH
addikt
Sziasztok!
Segítsetek nekem ebben. Nyitottam egy új számlát MagNetnél pár hónapja. Nem bankváltás céljából, ezért azt nem intéztem anno. Viszont most pár csoportos megbízást átraknék a régi számláról. Netbankon keresztül megadtam és aláírattam a megbízásokat. Ott azt írják, hogy a értesíti a bank az érintett szolgáltatókat, illetve engem is a folyamatról. Kérdés, hogy ez akkor átkerül az új számlára, értesítés után pedig a régiről törölhetem? Vagy ez nem működik így, nekem kell bankhoz, szolgáltatóhoz bemenni.
Köszi -
Mercutio_
félisten
válasz polonic #9732 üzenetére
Régebben ez több hétig tartott és fennállt a veszélye, hogy régi helyen már az újon még nem utalnak, az manapság mennyi idő?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
RR-13
őstag
Van itt olyan KH hitelkártyás, akinek 5-én van a zárás, és a mai nappal mondják fel a szerződést, mert nem szerződött át... és tudja, hogy megfogja-e kapni a 2%-os vásárlási visszatérítést, mert ezt mondták neki esetleg?
-
_ATi_1
senior tag
válasz polonic #9738 üzenetére
Szerencsére nekem egyelőre nem mondták fel, de olvasva a körülményeket közel sem biztos, hogy ez is így marad.
Indok csak annyi, hogy súlyos szerződésszegés és az ÁSZF 2.3.4 pontja van említve. Ebben a pontban fel van sorolva 12 eset, amikor azonnali hatállyal felmondhat a bank. Ezen belül már nem nevezik meg egyik pontot sem.
Nem csak UPC, több Budapest Bank által kibocsájtott hitelkártyával megtörtént. Forrás: Kiszámoló kommentek, index fórumposztok. -
RR-13
őstag
Kérlek linkeld már a Kiszámoló komment - Forrást, Köszi.
De jó, hogy mi tegnap igényeltünk UPC hitelkártyát
(#9740) polonic : a társkártyát nem is tudták megrendelni nekünk, majd ha a főkártya elkészül.. ami röhej, mert másik bankba a kettőt egyszerre is lehetett... Kíváncsi vagyok a főkártya mikor jön meg, mert most úgylátom a BB is pörög ezerrel
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #9693 üzenetére
Némi CIB tapasztalat:
Ügyintézés (személyes) mindennel együtt 1 óra 10 percIdőpontra (nyitás) mentem, de az ügyintéző már mást fogadott előttem, így egy "beugró" (egyébként nagyon rendes, és agilis, de alapvetően jelzáloghitellel foglalkozó) másik kollegina intézte a dolgokat. A sima CIB ECO-n túli feltételek nem voltak "bedrótozva" úgy kellett hozzá telefonos segítséget kérnie, de utána már ment minden pikk-pakk, egyszerűen annyi papírt kellett kinyomtatnia, aláírnom, a tartalmuk lényegét szóban is elmondania, telefonos alkalmazást letölteni (közben cib wi-fi egyszer elszállt) abban, majd a belső vezetékes telefonon keresztül is rendszert élesíteni, kódokat kitalálni és megadni, hogy az maga kb 1 óra volt.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Oliverda
félisten
Ahogy olvasgattam egyesek elég pofátlan módon használták ki a rendszer hibáit, havi milliós(!) visszatérítéseket összehozva.
Mercutio_: Megnyugtató, épp ma töltöttem ki a cuccot.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
addikt
válasz Mercutio_ #9742 üzenetére
Épp akartam írni, hogy ma voltam én is... 1 óra 10 perc volt nekem is, brutál.
Amit fontosnak tartottam megkérdezni:
* fél évre van a netbankban számlatörténet (Axánál 10+ év volt)
* a zárolt tételekről itt sem lehet tudni, hogy ki zárolta
* kp felvét 1x ingyenes csak, de ha kéred a törvényi 2-t, akkor ez nem érvényesMobil alkalmazás sokkal gyorsabbnak tűnik, mint az erste (persze nulla tarnzakcióm van, ott meg sok), meglássuk...
3 hónap türelmi idő van, ami után a bank vizsgálni fogja a feltételeket.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
_ATi_1
senior tag
Ennél a cikknél kezdték el tárgyalni először a felmondásokat: [link]
Viszont az index fórumon van Budapest Bank topic, ott vannak részletesebb hozzászólások.Oliverda:Ezt kb 8-10 évvel ezelőtt lehett megcsinálni, akkor még gyerekcipőben járt a hitelkártyás visszatérítés, tele kiskapuval. Mindenre adott visszatérítést, és vissza is tudtad tölteni hónapon belül többször is. Innen már csak fantázia kérdése.
-
RR-13
őstag
Köszi óriási megdöbbenés volt ez nekünk... azt gondoltuk, hogy talán a BB Bank még "jófej" ezzel a mindenre járó 2% os visszatérítéssel, de az, hogy tömegesen mondják fel valódi indokolás nélkül az UPC hitelkártyákat, azonnali hatállyal, az teljesen kiverte a biztosítékot.. még ha igazuk is van, kötelesek részletesen indokolni az azonnali felmondás okát, nem elég az Ászf. pontját megjelölni, főleg nem 12 pontot, azt válasszon mindenki magának egyet...
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest