Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    A Fi relén mindhárom fázis átmegy, így még az jutott eszembe, hogy esetleg a fázisok közötti egyenetlen terhelésre reagálhat, már ha ez bele fér a működésébe.
    Mivel volt, hogy egy háram fázisról táplált, de csak két működő fűtőbetéttel rendelkező eszköz bekapcsolására is lecsapott.
    Én úgy tudom, hogy azt figyeli a Fi relé, hogy amennyi áram folyik a fázison, az az áram visszafolyik e a nulla szálon, ha nem, vagy nem teljesen, akkor az jelenthet egy potenciális áramütést, mikor egy emberen keresztül a föld felé záródik az áramkör, ekkor hivatott leoldani a relé, hogy ne alakulhasson ki tartós áramfolyás.

    Amit még megfigyeltem, hogy pici szikrát véltem látni a föld vezeték és a földelő csomópont között, mikor kötöttem be, de lehwt, hogy a nullánál volt ez.
    Akármelyiknél is, mindenképpen furcsa, mert még nem volt a vezeték másik végére semmi sem kötve, tehát nem volt áramkör.

    A kábelek a fő kábellel együtt 1m-en keresztül egy kábelcsatornában futnak, vagy 10 kábel, esetleg valami kis indukciós áram folyhat egy ott futó üres kábelben? :U

    Még legfeljebb azt tudnám elképzelni, hogy az elektromos rendszer leföldelése nem megfelelő, ami miatt potenciál különbségek lehetnek és fals reakcióra késztehetik a Fi relét. :U
    Vannak ilyen ismert fals reakciók?

    Üdv.

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák