Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • captainnemo

    aktív tag

    válasz SunMount3r #5608 üzenetére

    Kipróbáltam én is a true motion (nálam így hívják), úgy mindent 0-ra vettem. Azóta sem tudom eldönteni hogyan jobb :). Tényleg jó ötlet volt, mert az artifactokat eltüntette, nincsen akadozás, furcsa képi hibák. Egy kicsit jelen van a soap opera effektus, mert a kép nagyon éles lett. Ezt az élességet úgy értem, hogy a kamera, vagy a kamera előtt a dolgok ugye többnyire mozognak, és akkor a kép kicsit elmosódik 24p esetén. Na az interpoláció ugye itt lép be látványosan, és így a kép folyamatosan részletgazdag. Tettem egy próbát, bevontam egy laikust :), a páromat. Ő nem tudta megmondani mi a különbség, annyit mondott valahogy az interpolált kép jobb, "élesebb". Most ide oda váltogatom, nézegetem, mert ugye kicsit szokatlan a kép így, de nehéz lemondani arról a részletgazdagságról amit így kapok.

    Hang csúszkálás? Lipsync hiba? Hát nem tudom. Én nem vagyok erre érzékeny, de hibás kirívó eseten látom. Szerintem ha csak egy bizonyos filmen láttad az inkább a film hibája, hiszen ha a videó processzálás miatti késleltetés lenne, akkor az mindig látszana konstans módon.

    Imprex/ nem imprex? Én sokat kínlódtam mire rájöttem be lehet úgy a képet állítani az imprex on/off ahogyan én használom, hogy szinte minden ki van kapcsolva benne egy nagyon kicsi javulást tud hozni. Annyira kicsit nem számottevő. Ugyanakkor ha nem villogna használnám azért. Igaz a hozzászólásom elején lévő képi interpolációt használva már biztosan értelmetlen.

Új hozzászólás Aktív témák