- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Toobee #45266 üzenetére
Értelmezni kéne a korábbi hsz-em, nem csak futólag beugatni:
A középtartománya miatt elsősorban. Nem azt mondom, hogy nem lehetnek fontosak a magasabb frekvenciák, de messze nem elsődleges, nem ott vész el a zene.
És erre pont jó példa a két sokat emlegetett doboz.
Az már más kérdés emellett, hogy én miben hiszek. De az biztos, hogy a 20-16 kHz-es tartomány nem hit kérdése: az vagy jó, vagy mehet a levesbe az egész.
-
Warter
addikt
válasz
Toobee #44385 üzenetére
Nem is az a lényeg, hanem, hogy halljon pár hangfalat és erősítőt. Az alapján sokkal hamarabb kitalálhatja, hogy mire kéne költeni és mi az amit esetleg messzire el kell kerülni.
Pl a 400-as keretből egy 816-os Focal, valami komolyabb HM vassal egész kellemesen szólna. -
törölt tag
válasz
Toobee #43771 üzenetére
Hadd támasszam alá csak a "hecc kedvéért", hogy valóban nem az volt a téma, nem csak Gorbep, hanem én se arról beszéltem, amit AMDFan jó szokása szerint interpretálni szándékozott belőle.
Ez az egyik tipikus csúsztatásuk ("nekik"): ha az ember arról próbál beszélni, hogy mi hogyan szokott megvalósulni a gyakorlatban, azazhogy mi a gyakorlati tapasztalat a készülékek valóságos működéséről, akkor úgy csinálnak, mintha az ember arról beszélne, hogy mit lehet, mit nem lehet. Mert ugyebár ott sem arról volt a szó, hogy lehet-e átvinni "tetszőleges mennyiségű" adatot "bithelyesen" az adott protokollú hálózaton, hanem arról, hogy mi a szokása annak a konkrét mindennapi hálózatnak és mindennapi adatnak a mindennapi gyakorlatban a mai technológiai követelmények és technológiai körülmények együttállásában - lásd például a hibák egy lehetséges okaként a folyamatosan túlforszírozott működésmódot a technológiai körülményekhez képest. Arról volt szó, hogy a digitális készülékek működésének sem csak két szélsősége szokott lenni, azaz a tökéletes működés vagy a meghibásodás, hanem aközött még számtalan árnyalat szokott lenni a mindennapi valóságban általában. És ezt a figyelmes ember tapasztal(hat)ja, ha egy kicsit felnéz a képleteket tartalmazó papírjai mögül - aztán kínjában keresgélheti a tapasztalataira vonatkozó lehetséges magyarázatokat. Miközben "ők" mondogatják, hogy olyan tapasztalat nem lehet, aki hallja, látja, az hülye. Persze nehezebb lehülyézni az embernek a tanárát szemtől szembe, mint például az e célra mindig rendelkezésre álló Kammerert.
-
unrealnoise
senior tag
-
kavics325i
őstag
válasz
Toobee #42702 üzenetére
Mert ennek amúgy sok köze van a Hifihez "úgy" általánosságban...??
Nem értelek titeket komolyan mondom. Van egy a fanatikus rétegbe sorolható hifista,aztán van a hobbysta-hifista és nektek nehezen elképzelhető,hogy valakit csak "úgy" általánosan érdekel a hifi és a mai pénztelen világban meggondolja,hogy csak "úgy" nem szórja szét azt a keveset. Értemén,hogy optimista-hifista-ként könnyen jönnek-mennek a dolgok,de lehet,hogy valaki szeretné élvezni az élet adta örömöket abból a kicsiből amit neki adott a sors. És ha lehet akkor ár-érték arányban még a lehető legjobb mutatóval történjen. Na ehhez van szükség az elvetemült-optimista-fanatikus-hifista gárda segítségére és tanácsaira.
Uraim -
FefeeX
veterán
válasz
Toobee #42525 üzenetére
Melyik szar, vagy most mi a gáz?
Mert ezt a részt nem nagyon értettem.
Mentem én hallgatózni, mikor vettem a hangfalakat, vittem magammal az erősítőt is.
Ráadásul ott hallottam azokat (1080r és 696AV), amik most szóba jöttek. Nekem bejött, de nincs viszonyítási alapom. Most megint megpróbálhatom, ráadásul saját környezetben; ezért is merültek fel a kérdések -
-
blattida
nagyúr
válasz
Toobee #42361 üzenetére
A leírt gondolatára reagáltam, nem róla szólt a válaszom.
Az igazi probléma nem anyagi természetű, hiszen ha csak azon múlna, akkor mindenki sokáig tudna egy rendszert hallgatni és ahogy gyűlne a pénze, úgy lépkedne egyre följebb. A legtöbben nem előre-fölfelé haladnak, hanem vagy összevissza toporognak vagy nagyokat ugrándoznak
Szükség van valós célra.bajnokpityu
A roteled hallgathatóbb volt, bár az irány valóban hasonló. Nem a hőmérséklet teszi azt a hangot, sajnos olyan, ilyen a Krell.
A nevemben nincs l. Ha csak vicc volt, akkor stornó. -
AMDFan
addikt
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #42330 üzenetére
Toobee: Nem, ezt ti emlegettétek folyamatosan, nekem pozitív volt az élmény, hogy az Aspen nem zenélte le a Magnumot. Az itthoni technikának sovány az alja, de ez nem a drót hibája lesz, hanem a Vulkané.
Én is azt hittem, mikor az Onkyo 606-ot bekötöttem (nincs DAC-om, ugye), de nem förtelem. A meglepetés szvsz akkor jön, ha ismét sztereóról zenélek majd.
szerk: Ne viccelj, nincs kavarás. Volt egy olyan változat is, hogy kábel miatt van hiányérzet itthon, aztán rá kellett döbbenjek, hogy vélhetően az én elvárásaim nagyok (még ha a kábel erre rá is ront egy kicsit).
AMD Fan: A Vulkan 20Hz-től muzsikál. Az kb. érzed, nem hallod. Ettől függetlenül sajnos lapos, energia nincs benne. Szóval, ha a kábel miatt nem megy elég mélyre, azt meghallod. A 920 32Hz-től mukod.
-
sting2
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
Toobee #41361 üzenetére
"így nem is mérvadó számotokra a másik véleménye" - félreérted.
Nyilván, ha rólam illetve a rendszeremről mond kritikát egy meeting után, azt elfogadom.
Én az általánosítással és a finom szurkálással nem értettem egyet, de mint kiderül, viccelt, csak ez nem jött át, ahogy Pély Barna mondaná.... -
korpicschess
veterán
válasz
Toobee #40429 üzenetére
Hmm, köszi, akkor sorry, mindjárt átnyergelek oda, de csak linkelem a hsz-t, elviselek egy kis kövezést (
).
Hát lehet. Igazából nekem ami nem AC3 az ~=szívás, és meg kellett oldanom, hogy át tudjam konvertálni, szerencsére mkv-nál ez nem akkora művelet. Valóban nem vagyok a topon az ilyen szabványokban... -
gorbep
senior tag
válasz
Toobee #39795 üzenetére
Így első körben azt kispórolnám a rendszerből..... Ha a JPLAY marad, az meg tudja oldani a SW-es hangerő szabályozást.... bár még nem teljesen tiszta, hogy csinálja....(bitperfect volume control)
és akkor szimmetrikus lesz.....
Már csak egy AES/EBU-s transzport kellene, de még olyat nem láttam... talán a Tabla evolucionál abba az irányba addigra.....
-
-
Auratech
őstag
válasz
Toobee #39368 üzenetére
A dolog tettenérése elég egyszerű.
Itt van egy sinus sweep 20Hz-20kHz-ig. fázisban, -15dB szinttel. Technikailag középről szól...Lejátszod és figyeled mikor tér ki valamerre.
- Ha fejhallgatóban, más eszközön (mobil, laptop..) ugyanúgy leng jobbra- balra, mint hangláncod, hangsugárzód esetén, a füled a ludas.
- Ha folyamatosan féloldalas, az erősítőd a ludas valahol.
- Ha a mély féloldalas, mozog, utána gyorsulva leng, fázishiba a sugárzó bekötésében.
- Ha mély féloldalas, és hirtelen átmegy, keresztváltó is lehet...
Próba cseresznye... -
krichd1
addikt
-
ozzy711
őstag
válasz
Toobee #39374 üzenetére
Hallgasd meg fejhallgatóval is ( gondolom megoldható ) a kritikus felvételeket, akkor legalább a szobaakusztika esetleges problémáját le tudod ellenőrizni! Egyébként rengeteg felvétel van ami valamelyik oldalra hangsúlyosabb ( főleg az énekes szokot kicsit elbillenni valamilyik irányba).
-
eclipse006
őstag
válasz
Toobee #39368 üzenetére
és MasterMark: Korábban már feltettem itt ezt a kérdést, akkor arra gyanakodtunk, hogy a hangerőszabályzó potméterének együtt futása nem százas, de nem ez volt a probléma végül. Én mostanában kezdtem el gyanakodni, a szobám akusztikájára, hogy nem-e lehet, hogy az szól-e bele. Kísérletezem a hangfalak kicsit kifelé fordításával. Minimálisat javult a helyzet, de én is érzem néha ezt a kellemetlen jelenséget... Ráadásul nekem is a bal csatorna hangsúlyosabb, a jobb, mintha gyengébb lenne.
-
Tonyo
őstag
válasz
Toobee #39163 üzenetére
Még eggyel több ok, hogy inkább egy konverter mint egy pio n50. Youtube, filmezés eleve kanpó róla..nehézkes irányítás, az a kis kjelző felb@szná a cukromat 1-2 szám alatt.
Ha elkente volna a tabla száját akkor talán.
matyi94: Ha gépről zenélsz, akkor nem értem miért kell szerver. Gépen van az összes flac és onnan is játszod le. Egyszerű.
Ha viszont NAS-od van netalántán az se bonyolultabb. Megosztod és láthatóvá teszed a gép számára, amin keresztül lejátszod.(foobar, cplay, AIMP, bármi)
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #39054 üzenetére
Toobee: Jut eszembe, még a keresztben zenélős felállásnál a Rotel-el nekem nem volt hiányérzetem az alsó tartományban, sőt, pedig ott csak 2x80W-unk volt.
gorbep: Szerintem elég oda az XPA-2 is. XPR-2 nyilván jobb lenne, de ahhoz nálam inkább stimmelne egy 1-essel kezdődő Electra, abból is a 103x.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest