Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Devas

őstag

válasz AxBattler #14825 üzenetére

Bejelentem, mert az utóbbi 1-2 évben kijelzőfóbiám alakult ki.

Az okostelefonokkal kezdődött a dolog. Egyszerűen totál kiborít, hogy már nem kapni kis kijelzős egykezes telefonokat. Mentek feljebb szépen ppi-ben és ezzel növelték is a kijelzőt, hogy legyen értelme. Persze ez még ugyan nem zárja ki, hogy csinálhassanak kis telefonokat, de minden gyártó elkezdte követni az 5 colos trendet. Ha meg netán megjelent valami apró készülék, abba beledobtak 512 MB RAM-ot, hogy használhatatlan fos legyen, és mindenképp vegyed a nagyot.

Jöttek a fullHD TV-k is ugyebár. Vitték a népek mint a cukrot, gondolták TV-t nézni rajta dejó lesz, csak még éppenséggel nem nagyon volt rá tartalom.

Itt vannak ezek a fullHD monitorok, ez már alap. A felbontással magával semmi bajom, mert jó dolog. A gond az, hogy ha érdemben játszani akar az ember ekkora felbontáson, akkor egy 50 ezres proci, meg egy 100 ezres videokártya azért ajánlott. Ha spórolni akarsz a procin, akkor nemhajcsaki. Ha 50-ért veszel VGA-t, akkor kevés a VRAM, meg nem elég erős. Ha 70-ért veszel, akkor kevés még mindig benne a kraft. Ez már inkább a CPU/GPU gyártók sara, hogy hagytak egy értelmetlen űrt a középkategóriában. Vagy talán a játékkészítőké. Vagy egyszerűen csak az én gondolatmenetem hibádzik.

Most ott tartunk, hogy 4K-t venne az emberfia játékra, de abba sokan bele sem gondolnak, hogy megfekszik alatta a vas.

Szóval én úgy döntöttem, hogy nem sodródok a tömeggel, hanem visszafejlődök kicsit. Nem fogok vagyonokat a gépre költeni. Egyáltalán nem bántam meg a dolgot és nem is tartom magamban. Próbálom sugallni az embereknek, hogy van más lehetőség is, nemcsak a trendek. :)

[ Szerkesztve ]

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

Új hozzászólás Aktív témák