- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Az biztos ,hogy többet tud,mint az MPC-HC ,de aki csak filmeket akar nézni,annak nem kell az a sok beállítás.Hang normalizálás pl. alapból be van állítva,ami hogyha nagy robbanás van leveszi a hangerőt automatikusan majd visszaállítja,de ettől meg élvezhetetlen a film.
Zenét meg foobar2000-rel szoktam hallgatni,így az AAC+-os probléma nem érint.[ Szerkesztve ]
-
Sullivan
aktív tag
próbáld ki ezekkel a beállításokkal és azon a gépen tuti akadni fog mint az állat....persze a kép is sokkal jobb lesz....kmplayert ezerféleképpen belehet állítani, ez amit leírtam szvsz a legjobb minőség!
próbáltam én is sok másféle lejátszót (mpc,bs,vlc) de ilyen képminőséget nemtudtam elérni egyikkel sem mint a leírtak alapjánpróbáljátok ki pontosan a beállításokat és rájössztök hogy tényleg nem mind1
mod: és nem azzal kínlódtam sokat hogy letudjam játszani (az ment mindennel egyből)
hanem hogy ilyen jó legyen a képminsőg[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Sullivan #1202 üzenetére
Annyira más nem lehet a képminőség ,mert én is CoreAVC-t használok és ilyen beállítások megvannak az MPC-HC-ban is:
"video feldolgozás/általános/feltételek ->> mindig használd (erősen ajánlott)
/leképezés fül ->> leképezés VMR9 renderless (HQ subtitles),
VMR renderless setup: használj textúra felületet
VMR9 videó scaler bicubic A=1.00 (PS 2.0)"Nézegettem már PowerDVD,VLC,KMPlayer képminőséget ,de én nem láttam nagy különbséget közöttük(mondhatni semmit).
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Nah elkezdtem MPC-HC -t használni, egyrészt, mert szebb a képe, mint a K-lite codec packnak, másrészt mert volt egy reinstallom, és lehet a K-Lite pakolt be előtte a WoW-omnak, amit nagyon nem szerettem...
Az első és egyetlen kérdésem (érdekesmód ezzel nem volt probléma a reinstall előtt az MPC-HC-ben sem):
Hogy tudom kiengedni a DTS/AC3 sávokat SPDIF-en úgy, hogy ne nyúljon hozzá??? Már mindent megpróbáltam, pipáltam be/ki, és sajna mindig a sz@r átkódolt minőség megy át ami sokkal halkabb és bénább... Plíz help... (lehet nem a legújíbbít kéne használnom? )Ahogy az írásotokból kiveszem, érdemes MPC-HC alá CoraAVC-t telepíteni???
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Processzorod nagyon jó,ezért nem kell CoreAVC.
1.2.908.0-ás verziót használd.
Beállításoknál az Internal Filtersben dupla katt az AC3 és DTS Decoderre és tedd be az SPDIF-et,továbbá az Outputnál a DirectShow Audiot kell az SPDIF eszközre tenni és a hangkártya programjában is. -
FefeeX
veterán
Hát nem nagyon értem ezt a dolgot... Ez a szutyok 1 leállításnál ujrainditva akad mint a fene, másodszorra meg már hang sincs... Szerintem ez a MPC-HC egy bugos szutyok, ami van amihez jó, de sokmindenhez nem... Azt hittem múltkor valami codec zavar be, de most ezen kívül nincs fenn semmi...
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,kérdés: a neten található x264es bluray rippek (amik kb 11gb nagyságúak,és 1920*800as felbontáson vannak)és a tényleges 45gb-s bluray rippek között (amik már ténylegesen 1080p-sek)a nagyobb felbontáson kívül van valami élménybeli különbség?
Jobbak?Érdemes letölteni őket?
Mert lejött Iron Man br rippje 11gb-ben,és nem annyira lenyügőző,még közelről se 42"-os full hd tv-n.:SValamint zavaró,hogy vlc néha a nagyon pörgős akció jeleneteknél beszaggat 1080p-nél,valamint a gom player néha a 720p-nél is.
Proci: c2d 2,1ghz,vga: 8600gt 512mb[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz zsiga667 #1213 üzenetére
Fent van coreavc ,de sose tudom működésre bírni,mindig vagy ff megy,vagy semmi.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
FefeeX
veterán
Vagy nincs fenn a novemberi DirectX... Rajtam is sokat segített, akadtak a ripek mint az állat, azóta meg semmi probléma...Azelőtt kb 15fps volt a képfrissítés is, most meg mint a vaj... Szerintem emellett próbáld meg a Media Player -HC-t. Amellett nem kell a sok szar codec (mondjuk negatívum, hogy nem egy betonbiztos lejátszó, néha újra kell benn indítani a filmet).
Iron Man 12gigásban van meg nekem is, és nálam full élvezet. Érdekesmód pl K-Lite alatt sokkal ratyibb a képe, mint a MPC-HCvel, EVR-en (asszem ez a neve) Szóval csak a feltételeket kell megteremteni és meghálálja önmagát a dolog... -
PuMbA
titán
válasz zsiga667 #1213 üzenetére
Van különbség képminőségben már egy HD-Ready TV-n is(1366x768) Blu-ray és mkv rip között. Színek sokkal szebbek és éjszakai jeleneteknél sokkal több hangyásodás látszik a sötét területeken és több részlet látszik. Sok adat veszik el 45ről 12GB-ra tömörítve és ez simán látszik,bele se merek gondolni ,hogy FullHD TV-n mekkora lenne a különbség,biztos nagy.Transformers-szel néztem.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Áhh, kicsit tévedtem, DE neked sincs igazad
...RUNTiM3.: 1h:25m:05s ▓ ▓ ▓ ░ ▓ ░ ▓ ▓ ░ ▓
▓░ ▓ ▓ ░ ░ ░ ▓ ▓ ░ ▓ ▓ ▓ ▓ ▓
▓ ▓ ▓ ......SiZ3.: BD 25 ▓ ▓░ ▓ ▓ ▓ ▓ ▓ ░▓
▓ ▓ ▓ ░ ▓ ▓ ░ ▓░ ▓ ░ ▓ ▓ ▓ ░ ▓░
▓ ▓ ▓ ░ ▓░ ▓ ▓ ░▓ ▓ ▓ ▓
▓ ▓ ▓ ViD30.iNF0.: 1920x1080 - 23,976 fps ▓ ▓ ▓░░ ▓ ▓ ░ ▓░
▓ ▓ ░ ▓ ▓ ▓░ ▓ ▓ ▓░ ░ ▓
▓ ▓ ▓ AUDi0.iNF0.: HUN AC3 5.1 @ 384 ░ ░▓ ▓ ▓ ▓ ░ ▓
▓ ▓ ▓ ░▓ ▓ ▓ ▓ ▓░
▓ ▓ ▓ ░ SPA AC3 5.1 @ 640 ▓ ▓ ░▓ ░▓ ▓ ░ ░ ▓ ░
▓ ▓ ▓ ▓ ▓ ░▓ ░▓ ▓ ░ ░ ▓ ░
▓ ▓ ▓ ENG DTS-HD ▓ ▓ ░▓ ░▓ ▓ ░ ░ ▓ ░
▓ ▓ ▓ ░ ▓ ▓ ░▓ ░▓ ▓ ░ ░ ▓ ░
▓ ▓░░ ░ SUBTiTL3(S): HUN - ENG - ESP - KOREz biza egy 25gigás Bluray, nem rip. De igazad van hogy 1080p, ennek ellenére 16,6Giga.
-
PuMbA
titán
Tényleg BR. Kihasználhatták volna a teljes BR kapacitást,mert ez így kevesebb bitsebesség a többi 45GB-os filmhez képest.
John Rambo is másfél óra,de 47GB. Ez olyan mintha egy eredeti DVD film nem 8GB hanem csak 3GB lenne.Ilyen meg nincs,szóval érdekes az egész.[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Hát tudod van szimpla meg dupla rétegű BR, mint ahogy van szimpla meg dupla rétegű DVD is. És a 25 gigás a szimpla, az 50es meg a dupla. Anno sok film kijött szimpla DVD-n, nem is azért tértek át duplára mert annyival jobb lenne a film, hanem mert extra kell a népnek, meg nehezebb hamisítani a duplát, drágább volt az anyag... (sokkal)
-
zsiga667
addikt
Mondom, ha jó csapattól származó mkv-t nézel nincsen különbség. Az hogy az átlag scene szutykok amik pl. a hazai torrent trackerekre felkerülnek szarok, az nem újdonság.
Aztán, BR nyugodtan lehet 13GB, de akár 720p is, benne van a szabványában.
Szerk.: A Rambo meg azért 40GB mert tele van szeméttel, a videosáv 17GB...[ Szerkesztve ]
-
cilo9
aktív tag
Üdv!
Egy gyors hardware kérdésem lenne. HD mozizós gép lesz. Egy Gigabyte alaplap lesz, inetgrált HD3200 VGA, 128MB sideport DDR3 memóriával. Ehhez néztem ki az 5600+ X2-es procit. Kérdés a fullHD/BD filmekhez elég egy 4850e X2 proci is? (A fogyasztás/melegedés miatt kédezem.) Vagy legyen az 5600+?
Üdv, Cilo
-
Zoli21
csendes tag
Heló
Segítsetek légyszi!
Noti-lcd tev kombóval szeretnék HD filmeket nézni!
procim: amd turion x2, videókari: nvidia go7400, 2 giga ram.....
Media Player Classikot és ffdshow-t használok, a 720as filmek zökkenőmentesen mennek, de az 1080-asok utánhúznak, beszaggatnak,néha késik a hang is!Tudtok esetleg valami megoldást ? elég a rendszerem hozzá egyáltalán?
Előre is köszönöm mindnekinek a segítséget!
Zoli
-
FefeeX
veterán
Nekem is Turion64-es notim van (MT-37 2Ghz), x1600-al meg jelenleg csak 1 giga rammal, (jelenleg mondjuk Win7 van rajt...) este megnézem neked, mennyit bír és mivel... Már úgyis annyira belejöttem ezekbe a dolgokba...
Amúgy a józan ész azt diktálná, hogy gyorsabb a dolog, ha a DTS/AC3 sávot kiküldöd untouched, aztán néha mégis az húz még rajt, ha nem dekódolom - bár lehet az a DirectX problémája volt... Szóval a notin egyelőre hagyom a DTS-t dekódolni, meglessük mit tud a Vasemberrel...
[ Szerkesztve ]
-
zkiss0
tag
HI!
.mkv nézéshez a GOM playert használom, és bevált megy minden vele. Szerintem nem a szoftver, hanem a VGA, meg a proci mondja, meg, hogy nézek filmet este vagy nem. Nekem konfigommal (5200+-os proci 2,7GHz volt, most nincs) 90-95%-es kétmagos terheléssel játszotta a filmeket 1680x1050-ben nyillván a lefelé konvertálás miatt. Ha HD monitor lenne, akkor kevésbé kéne dolgoznia mindekettőnek.
Szóval csak ennyi, sajnos egy jó közepes gép minimum kell hozzá, vagy egy fulHD-s monitor. És mindkettő drága.
GOM-ot ajánlom mindenkinek. Ha vista van, akkor vista codek pak elég mindenre.
XP-vel én a KL-codek-et használtam. Vistával jobb...Jó filmnézést mindenkinek! Bár a DVD-ripeket szeretem a legjobban, kisebb, lágyabb, jobb.
Nem olvastam vissza, bocs, ha már ezt valaki mondta.
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
FefeeX
veterán
Hm, nem tom, nekem 30%/mag-nál jobban nem nagyon terhelte még le a procim 1080p sem, pedig aztán néha dolgozik átméretezéssel is, mert izzasztom rendesen... Szóval ha annyin kell mennie, lehet valami nem a legjobban van beállítva. Nekem pont a codec/szoftver mondja meg, mit nézek meg, és nem a hardver (mondjuk a hardverem papíron bőven elég mindenre) - szerintem próbálj meg egy MPC-HC-t az ajánlott beállításokkal, vagy egy CoreAVC-t és biztos sokkal lejjebb megy az a proci terhelés...
-
Zoli21
csendes tag
És mit hová állítsak könyörgöm????????????
Zoli
-
Zoli21
csendes tag
Na fussunk neki mégegyszer
Van MPC-HC-m, mit állítsak hova? milyen codeket szedjek le? lécci segítsetek,olvastam már anniy féle baállítást
Zoli
-
FefeeX
veterán
Nos, novemberi DX
Beállítások meg azért elég húzósak, Vista vagy XP?
-
Zoli21
csendes tag
na ha minden igaz kép jó,nem szaggat, most az eddigi magyar hangot nemtom kiválasztani..
Zoli
-
Zirowe
nagyúr
Töltöttem le sok 1080p-s filmet,és eléggé zavaró, hogy a felbontásuk nem 1080p,hanem 1920*1080,miért ez a 800-as a gyakori?
A másik,meg hogy a 107 centis full hd lcd-n kicsit szemcsésnek látom a képet (1,5méteren távolságon belül),az nem azért van,mert tömörítettek a filmen?Ami nagyon zavaró még, hogy se a vlc,se km, se az mpc-t nem tudom úgy beállítani, hogy a felirat nem a képben legyen,hanem a fekete alsó csíkban jelenjen meg,vki tudna ebben segíteni?
-
Bibby
addikt
Lehet hogy én vagyok a hülye és nem értem a problémádat, de az 1080p az pontosan 1920x1080-as felbontást jelent.
107cm-es tévét nem nagyon kellene másfél méterről nézni.A feliratprobléma meg lejátszó kérdése, de én nem tudok tanácsot adni ebben, majd valaki biztos.
Ελευθερια η θανατος
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest