Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz FefeeX #7892 üzenetére

    Eddig mindig a 30k alatti kategóriában gondolkoztunk porszívóban, egyik szarabb volt, mint a másik, a legjobb eddig egy 15+ éves világoszöld csoda, amiről már lekopott a noname márkajelzése. Pedig volt már Samsung és Phillips is - ezek, mivel márkásak voltak, többször is vissza lettek adva, hogy de hát nem szív! A válasz mindig annyi volt, hogy dehogynem, ez így szív, teljesen jó ez. Költözés után a régi lakásban hagytuk a gépet (anyósom le is nyúlta, mert neki is csak gyűltek a szar porszívók a garázsban, mondjuk ő egészen drágán is bevásárolt időnként a klasszikus termékbemutatós-ingyen utazásos rendezvényeken, de ezt hagyjuk). Szóval legutóbb Kärchert vettem, azt ismertem, tudtam, hogy hiába csúnya, meg hangos, legalább üzemel. Ha jól rémlik, valami 60 EUR körül vettük a 2.200-ast, meg kellett még hozzá venni szőnyeghez való kefét, az talán 10-15 EUR volt még pluszban.

    Szóval most úgy döntöttem, hogy a 100 EUR alatti kategóriát akkor hagyjuk is, rászánom akár a dupláját is, csak legyen valami rendes gép, így jutottam el az AEG-hez itteni segítséggel. Néztünk egyébként 200 EUR körül Rowentát, Boscht, Philipset, és Mielet is, ki is lehetett őket próbálni (MM-ben itt a porszívós stand mellett van odakészített mindenféle padlófelület kb darabonként 2 m2-en, ahol lehet velük bohóckodni), a végén maradtunk ennél. Bármire elszántam magam, pont kifogyott a készlet, várni kellett volna az új rendelésre, úgyhogy végülis megrendeltem ugyanannyiért csütörtök este Amazonon, szombat délelőtt már nálunk is volt.

    Ahogy írtam, nagyon nem bántam meg a dolgot. Szőnyegünk amúgy aránylag nincs sok, ami van, annak is egy része nem porszívózható (hosszú rongyszőnyeg), de a nagyobbakat, meg a kárpitos bútorokat szépen kitakarította. Amúgy kutya is van a lakásban, úgyhogy általában a heti egy porszívózás kevés lenne, a visító turbinahangot meg utálom, úgyhogy a hangerő meg igenis fontos szempont volt. Érdemes kipróbálni egyébként, elképesztően más a komfortérzet - no meg az ergonómiája is.

    A 63 és 85 dB(A) vonatkozásában meg annyit, hogy utóbbi majd' négyszerese az elsőnek.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák