- iPhone topik
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz #75912448 #2227 üzenetére
Ezzel teljes mértékig egyet értek. Ezért is kérdeztem, hogy ott van-e valami különbség.
Én is hallottam már olyat, hogy DD és DD között is van óriási különbség.
Pl pont most a hétvégén is volt egy ilyen. DVD-n néztük Az ember gyermekét (magyarul) és ott elég vérszegény volt, legalább is a beszéd volt halk, az effektek ellenben jól szóltak. Utána megnéztem a Halhatatlanokat (avi - angolul) és abban sokkal jobb volt a keverés! Az asszony be is szólt, hogy vegyem halkabbra vagy nyomjak rá egy Night cinemát. Pedig ugyan olyan hangerőn szólt, mint előtte Az ember gyermeke!@Tamoo
Így fogok tenni. Tervezek elmenni valami házimozis üzletbe hallgatózni.
Mert sajna haverok között nincs senkinek sem HD képes cucca...
És persze azért még szüntelenül fogom magamba szívni az itt olvasott infókat[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
bajnokpityu
félisten
válasz #75912448 #2227 üzenetére
Sztem részletekben nem lehet igazi különbség a HD hangokban,mert a dts sem ócska sávszél tekintetében. Meg ehhez már komoly lánc kellene, komolyabb, mint a 2xxx denonok.
Másik,amikor meg amikor igazán jó lehet a bitmélység növelése, az a dinamikatartomány.
Nah,aki hallotta már Extreme cuccát, sima DTSben olyan dinamikatartomány van(és nem a dumdummal keverem),h elképesztő. Szóval a HD ezek alapján csak szemvényvesztés.Egyetlen előnye az,hogy így kénytelen az ember csomagkapcsolt adatként HDMIn küldeni a hangot, igy szinkron-gyenge CRCt használó spdif szabványnál sokkal jobb átvitelt lehet elérni, minimális költségből.
De ez csak szerintem, nem vagyok efféle mérnök,csak logikázok. És nem azért húzom le a HDt, mert savanyú a szőlő, saját erősitőm is HD képes. Otthon az a tapasztalatom, hogy ha jól sikerült a DTS, is marha jó jelenlétérzetet lehet elérni. Ha meg a szinkronnál elszúrták, akkor tényleg béna,de nem a HD miatt jobb az eredeti.
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest