- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #98221312 #33504 üzenetére
Ezeket a vitákat vakteszteléssel illik elrendezni. Ezeket ugyebár a vitapartnerem rendszerint kihagyja, és utólag mondja, hogy így még úgy hiteltelen. Ettől függetlenül szívesen látnám próbálkozni mondjuk egy CD vs FLAC teszten, az általa választott stúdióban.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Vicarious1
aktív tag
válasz VoidXs #33499 üzenetére
Ezt már áprilisban is meg akartam kérdezni, amikor szintén volt egy "vitátok" a korról BBécivel, de akkor elengedtem... Hogy lehet valaki (a magyar oktatási rendszert alapul véve, ha külföldi, akkor tárgytalan a felvetésem) 21 éves korára hangmérnök. Ha áprilisban írtad hogy 21 évesen hangmérnök vagy és 18 évesen érettségiztél, akkor legkorábban, ha csak egy 3 éves főiskolát végeztel idén június-júliusban kapod kézhez a diplomát...? Hangmérnök az nem a villamosmérnöki+1-2 év? Nem kötözködésként , hisz mindkettőtök tudását nagyra értékelem, sokszor segítettél Te is szóval csak eltöprengtem itt a nagy uborkaszezonban....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #33507 üzenetére
Nem, a mérnöki képzésemnek most lesz vége, és az 3.5 év. Ettől független a hangmérnök, mert az nem igazi mérnök, csak egy magasabb szintű felhasználó, mint pl. egy grafikus. Akár tanfolyamon is tanítható, csak érzék kell hozzá, mivel művészet, nem pedig tudomány. A képzés neve pont ezért hangmester, csak valamiért mindenhol mérnöknek hívják. Az igazi (rendszertervező) hangmérnök névtől már csak a Dolby vizsga választ el, amit március óta tervezek megcsinálni, de folyamatosan tolódik, annyi a dolgom.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #33499 üzenetére
Nem említettem meg a koromat, ezt az ujjacskádból szoptad!
Sokadszor kérlek arra, ne reagálj a hozzászólásaimra, én sem fogok a tieidre, eddig is kizárólag akkor tettem, ha megszólítottál. Ha nem vagy képes erre, akkor moderátori beavatkozást fogok kérni! Tudom, hogy működik, mert egyszer engem kértek moderátorok nyomatékosan arra, hogy egy bizonyos fórumtárs hozzászólásaira soha többé ne reagáljak.Nem random haverom a Digital Pro tulajdonosa és a stúdióvezető sem. Kollégáim voltak. De igazából ehhez semmi közöd. Regélhetsz bármilyen Dolby hangosztály fejéről, amikor a tiédben még nincs annyi tudás és tapasztalat, hogy hangzásról, hangminőségről oktathass!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
És te mire alapozva is nézed le bárkinek a szakmai ismereteit? Talán az éterből szívtad ki a vélt tudást, sose tanított senki? És ha én regélhetek, hogy sok tapasztalatom van a világ legelismertebb hangtechnikai végétől, te miért regélsz egy noname stúdióról? Esetleg megtudhatjuk, hogy releváns tanulmányod legalább van-e?
Az pedig gyönyörű vitamódszer, hogy egy egész bekezdést szentelsz arra, hogy moderátorral el akarsz tüntetni.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
OMG
Ezek után már meg sem említem a következő fejlesztésemUpsz, ez a belépő, sorry!
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dave118
senior tag
válasz Lacielvtárs #33511 üzenetére
Pedig az gyógyír lenne az itt felgyülemlett feszültségre!!
... Ami ami, az az.
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #33510 üzenetére
Nem eltüntetést írtam, hanem csak annyit, hogy NE REAGÁLJ, NE ÍRJ VÁLASZT A HOZZÁSZÓLÁSAIMRA! Erre már többször megkértelek!
(#33512) MasterMark
Pontosan.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #33512 üzenetére
Megtanultam valamit, és ahhoz értek, az a munkám. Ezt olyasvalaki kérdőjelezi meg, aki évek óta reklámszövegek ismétléséből él...
(#33518) Dorian: A legenda szerint a moderátorok részéről van.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz VoidXs #33517 üzenetére
Komoly tudasnal inkabb csak arra jon ra az ember, hogy mennyi mindenhez nem ert a temakoron belul. Minel tobbmindent tudsz benne, annal tobbmindenre ebredsz ra, hogy nem tudod.
De te a hanghullamok terjedesetol kezdve, a mikrofonos meresen keresztul, a CD-n levo pit-ek kiolvasasaig mindenhez megkerdojelezhetetlenul ertesz, es az ugy van.
Nincs gond a tudasoddal ha a helyen tudod kezelni. Hallottal mar egyaltalan CD lejatszot?
Switch Tax
-
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #33519 üzenetére
Igen, ráadásul munkakörömbe tartozik, hogy az utolsó kondenzátorig mindent megmérjek rajtuk. Nem értek mindenhez, viszont tudok olyan embereket kérdezni, akik az adott témakör szakértői, és ezzel a lehetőségemmel élek is. Viszont ezen a fórumon egyáltalán nem mentünk bele komoly mérnöki témákba, alapvető ismeretek hiányát pótlom embereknél, például sokan nagy vonalakban se tudják, hogy jut el az információ egy CD-ről a hangszóróig.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #33518 üzenetére
Van olyan, vagy volt, mert engem köteleztek, nyomatékosan megkértek arra, ne reagáljak pumma hozzászólásaira az LCD-s topikokban. Azóta onnan kitiltották őkelmét és nem miattam, mert akkor már bő egy éve nem léptem be egyik olyan topikba sem.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #33522 üzenetére
Honnan veszed, hogy nem hallottam?
-
ctrlaltdel13
őstag
Pedig engem érdekelne.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #33525 üzenetére
Egyébként ha nem is vakteszteltem volna a CD-t (merthogy buktattam már meg önjelölt aranyfülűeket tömörített fájlokkal szemben is), miért számítana? Az emberi hallás nevetséges, ugyanazt a hangot nem halljuk kétszer ugyanúgy. De bizonyos szinten túl még műszerek se, mert ahogy változik 0.1 fokot a levegő, azt bizony ki lehet mutatni pusztán egy hangszóró mérése közben.
-
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #33526 üzenetére
Engem is...
Ne tartsd magadba Laci...
-
MasterMark
titán
válasz Gabesz87 #33530 üzenetére
Mit szeretnel, hogy innen tavjosoljuk meg mibaja? Semmilyen informaciot nem adtal, csak hogy ujraindul. Pofam leszakad.
Ha garis vidd el gariba, ha meg nem akkor szervizbe. Ha a szokasos troubleshooting megvan, es nem ulsz ra a tavra, nincs bekapcsolva elalvas idozito, es satobbi.
Switch Tax
-
Nemir Ombe
addikt
Mit vettél már megint....
(.... remélem nem olyat, aminek valaki hamarosan örülni fog valamelyik aprón.... )
Hmm ....
-
Steady74
addikt
válasz Nemir Ombe #33532 üzenetére
Projektorra tippelek vagy egy új párna
-
VoidXs
Topikgazda
válasz MasterMark #33529 üzenetére
Igen, ha egyszerűsített modellel dolgozol. Például egy szoba szimulációja örülhet, ha köszönőviszonyban van a valósággal, mert nem ismerheted minden paraméterét, ahogy a tökéletes szimuláció is embertelen CPU-időt emésztene fel. De a digitális hangforrások jelútja nem ilyen, azoknak minden egyes paramétere ismert, meghatározott, és ellenőrzött. Amennyiben valakinek mégis máshogy szól egy CD és az abból készült FLAC, az vagy más forrásról hallgatja, vagy más beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz edima10 #33461 üzenetére
Úgy érted, hogy arra falra nem raknál semmit, csak a tévét és a 2 álló hangfalat?
Igen, így értettem. Hiába szerzel be nagyon jó dobozokat, ha a fal és szekrény közé lesznek beszorítva. 30 cm. az semimre nem elég. (több gyártó oldalán is találhatsz leírást az ideális elhelyezésről) Pl.: [link]
Másrészt, csak azért mert álló doboz, még nem fog szebben/jobban szólni.
Végül, figyelemmel az erősítődre és az elfüstölhető zs-re keretre is, egy nagyon erős kompromisszumot kell kötnöd. Sehol sem lesz igazán jó, de mindenből kapsz egy kicsit, ami egész hallgatható. Erre az ajánlott szettek kiválóak, a többi más nagyságrend. Mozihoz kötelező(!) a mélyláda igen.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz VoidXs #33527 üzenetére
Szerintem teljesen feleslegen rugozol rajta, itt tobben nem ertik vagy nem akarjak megerteni a digitalis feldolgozas reszt. Most aki nem azzal foglalkozik napi 8-12 oraban, hogy a digitalis jeleket tereli A->B (hangtechnikatol fuggetlenul) neki ez kb felfoghatatlan. Akinel pedig nincs meg a minimalis programozasi ismeret, ott meg teljesen remenytelen az ugy.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #33532 üzenetére
Köszönöm a töretlen bizodalmad belém
Majd kiderül, csak közben rajottem hogy ez a belépő, így itt nincsen 'letjogosultsaga' a szavaimnakSteady74: most vettem tévét, egyelőre nincs 'projiprojekt'
Amúgy 5 betűből áll, és az uhdra rímel
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
VoidXs
Topikgazda
válasz ctrlaltdel13 #33538 üzenetére
Igen.
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #33539 üzenetére
CXUHD?
Árulod a CXU-t?[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #33543 üzenetére
Majdnem jól tippeltem, de így is v.mi menni fog az apróra .... azért ez már majd' új rekord, hogy a CXU vagy 3 hetet "kibírt" nálad.... (.... de ugye a legfontosabb a lépcsőfokok végigjárása és a személyes tapasztalat .... ezért nagyon helyes, ahogy fejlesztesz ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #33544 üzenetére
Igen, én is igy gondolom, de azért több ideig volt itt a CXU mint három hét
A többiben igazad van
Amúgy egy héttel ezelőttig almomban sem gondoltam volna hogy 4k hdr tévét veszek, és erre tessék[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #33545 üzenetére
A CXUHD egy tuti cucc (ott voltam egy tesztjén), nem fogsz csalódni benne, jó vétel....
.... másrészt meg, gondolj arra is, hogy valakinek mekkora örömöt fog okozni egy olcsó CXU ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #33546 üzenetére
Igen gondolok rá es a cxuhd döntésben azért ez a teszt eléggé meggyozott...
[link]
Igazából a kép feldolgozásra leszek kíváncsi, mert a cxuban ez a darbee 'íze' eszméletlen kép minőséget adott még a dune képének is...
Ha ugyanezt tudja produkálni, akkor már megerte.
De a cxu biztos örömet fog majd okozni valakinek, mert valóban egy kiváló player[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz MasterMark #33548 üzenetére
Figyelembe veszed, hogy a network stack bufferel, és jó eséllyel memóriából játssza a zenét? Flac esetén a közelítő sávszélesség 1Mbit/s, azaz 125KB/s. Egy intel NIC esetén 512KB a receive buffer mérete.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- World of Tanks - MMO
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs