Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsoika

    addikt

    válasz Antonio #15139 üzenetére

    Szia!
    "Kezdő láma kérdés: sok erősítőn látom a kép felkonvertálás vagy 3D funkciót … minek kerül vizuális funkció, egy audió eszközbe? Ha tv/NAS/mediaplayer úgy is elvégzi ezt akkor mi a létjogosultsága erősítőkben?"
    A kérdés jogos és alapvetően nincs...de van olyan eset, (bár egyre ritkább) ahol jól jön.
    PL. az én LG 49LF510V TV-mben nincs konvertálás, sem a műholdvevő box-omban.

    (OFF)"Úgy látom ma már 7.1 től felfele van a trend, ez jelentheti azt, hogy ha egy erősítő „csak” 5.1 et tud akkor az valószínűleg régebbi (1-2 éves) fejlesztés és/vagy már csak a belépőszint minőségén van?(/OFF)

    Ez pontosan így van! Pl. Nekem egy Denon-om volt AVR1909 ami 7.1 -es de csak 5.1-ben mozizok, így azt ki sem tudtam használni. Ráadásul satelit sugárzókkal....így hiába a Denon legenda a jó zenéről,ahhoz nagy álló frontok kellenek. A hm erősítők nem vagy csak korlátozottan alkalmasak igazán sztereóra....persze nem belépő/közép szinten.
    Ebből kiindulva (és meghallgatva az Onkyo 515-ös hangbéli karakterét) eladtam és cseréltem egy újabb, ficsőrökkel teli(usb,wifi,bluetooth,ARC,4K/3D) Onkyo 535-re, amivel "elvileg" már nem lehet HDMI panel hiba mivel 2014-es (2012-ig gyári hibásak).
    Simán csak 5.2 ami elég is ...sőt jól fog jönni a .2 mivel 2db kisebb zárt SUB-ot akarok a későbbiekben.
    A német ebay-en vettem 180Euro volt az ára és egy kedves barátom tesója hozta haza.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák