Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • User64476

    őstag

    válasz lajthabalazs #20364 üzenetére

    Látom ragaszkodsz az építéshez :) Akkor egy kérdés kipipálva, szerintem a fa részével nem lesz gond, simán ragasztani elég egy ilyen kis dobozt. A felsőmaró mindenképpen sokat segít. A hangszórók kereteit süllyesztve kell szerelni, ez némi gyakorlatot igényel (pontos mélységállítás, pontosan akkora legyen a mart kör, én egy próbadarabon szoktam előmarni, tolómérőzni, és ha klappol mehet az előlapra az adott beállítással... kell valami okosítás is a maróra, mert jellemzően 10cm-es kör marására egyik sincs felkészítve, nekem kellett csinálni egy adaptert amivel fokozatmentesen tudom állítani). Mivel a lapszabászatok sem 100%ig pontosak, én újabban úgy szoktam, hogy megépítem a "keretet" és az elő és hátlapot 2mm-el nagyobbra vágatom, felragasztom, és utána a maróval egy szélező fejjel körbemarom, így elég pontosan illeszkedni fog nem lesz csálé, kevesebbet kell csiszolással vacakolni.

    Az elektronikai rész a nehezebb ügy. Erősítő ügyben egy 15-20Wos erősítő szobahangerőnek tökéletesen elég. Jellemzően úgysem hallgatod 1-5Wnál hangosabban. Ami fontos ebben az esetben, az a hangszóró érzékenyése, hogy 1W teljesítményre mekkora hangerőt produkál. Egy érzékeny hangszórónak elég néhány watt hogy üvöltsön. Hangszóró választás esetén mindenképp papír vagy PP membrános mélyközepet néznék, MNC, SAL, Monacor felejtős. Az ATC még mindig akciózza a Hiviket, de azoktól sem szabad túl sok jóra számítani, nagyjából SAL kategória, jelen pillanatban akciósan van áránál, vagy kissé túlárazva. Mi alapján válassz? Na ez egy nagyon jó kérdés, ezek szerint viszonylag kis dobozba és falra tolva kell, vagyis zárt doboz. Adatlap szerint 0,4-0,5 körüli qts-t kéne nézni, tizenhuszon literes vas-t és minél alacsonyabb fs-t. Közben legyen jó az érzékenység, ne torzítson (senki nem közli ezt az adatot), legyen szép a frekiátvitele, és legyen megfizethető. Ahogy írtam, szerintem a H2000 kínálatából kéne nézelődni, de majd Shalafi segít.

    Ha pl. nekem kéne ezt most megoldanom, biztosan egy Hivi S6N mély Vifa DX25 magas kombóval tenném, 15-20-25l körüli zárt dobozban. A hivi átvitelét pár hozzászólással feljebb láthatod, kell vele dolgozni, de azt a 3e forintot amibe kerül megéri. A Vifa pedig simán best buy ebben az árkategóriában.

Új hozzászólás Aktív témák