- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
válasz inf3rno #88747 üzenetére
Úgy látom nem a legalsó lamella tört el, hanem a második. Akkor nem kell a gumit átrakni, az maradhat az alsón. Ki kell húzni az alsót a törött másodikból, meg a második maradékát a harmadikból. Az alsó gumist meg betolni a harmadikba. Ha viszont nincs fent tartalék lamella, akkor lehet, hogy nem lehet majd teljesen leengedni, csak "pöttyösre".
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
macilaci78
nagyúr
válasz inf3rno #88747 üzenetére
Semmi nem kell ehhez. Nálam félig leengedte a redőnyös a redőnyt, egyik oldalt megemelte, ferdén állt, így már ki tudta forgatni az alsó sorokat. Kihúzta a sérült szálat, visszahúzta, ami alatta van és visszatette a lefutóba a többit.
Azért hívtam redőnyöst, mert a sokadik emeleten volt. Az erkényre néző ablakon, erkélyajtón 5 szálat cseréltem saját kezűleg. Volt hely biztonságosan lecsavarozni a lefutókat, elvinni egy ép szálat a bótba mintának és venni pár szálat méretre vágva.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz mindenes24 #88750 üzenetére
Vannak műanyag flexibilis csövek több méretben is. Mosogató lefolyó kb 4 cm, de nálam a WC is ezzel van bekötve, kb 15 cm lehet. A harmonika alakja is megvan, ahogy szeretnéd.
XPS táblából vághatsz ki bele formát, amire ráragasztod, hogy megálljon. Elég merev lesz, de még könnyű és például egy rossz bútorról leeső görgő lemezét rá tudod csavarozni, amivel már be tudod fogni egy tokmányba.A fegyvertáska is jó ötlet, ennek a belmérete elvileg 136 cm hosszú. Kiveszed a szivacsot, valami kis fogast beragasztasz a végeibe és fel tudod rá tekerni a cuccot. Ha szerencséd van, ez a horgos akasztó bele is fér széltében. Aljába, tetejébe 1-1 párt és az ad neked 26 pár kampót. A tok vastagsága elbírja, hogy még egy lemezt betegyél középre (rétegelt lemez, plexi, akármi), annak a két oldalára is 2-2 pár akasztó és meg is van 52 zsinórnak a helye.
Bár ha ezek normál cérnák, az egyik végen lévő kampó helyett ruhacsipeszek sorát ragasztanám fel. Lecsiptetem az egyik végét, a kampót megkerülve egy másik csipeszben rögzíteném a másik végét. A csipeszek lehetnek eltolva, egyik vége, másik vége. Meleg takony megfogja.
Erősek ezek a műanyag tokok, úgy 6-8 kilónyi airsoft motyót hurcolok ilyenekben.Persze a hossza körülményessé teszi a személyautóval való szállítást. Hátsó ülés lábterébe szoktam beállítani. Vannak rövidebbek is, amik a csomagtartóban elférnek, ott is működik a csipeszes-kampós megoldás, csak két kampót kell megkerülni vele.
A bordás hengerre feltekeréssel kapcsolatban az az aggályom, hogy marad rajta a feltekert cérna? Illetve ha egyet elkezdek letekerni, a többi hogy nem akar majd lejönni?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
őstag
Szóval az van, hogy esténként szoktam ezt-azt bütykölni a gépemnél ülve, amíg az asszony altat. Vagy még akkor is, mikor már alszanak.
Ilyenkor a multiméterre is szükségem van, de minden interakcióra csipogott. Plusz a rövidzárkereső is csipog. Plusz ha sokáig nincs használva is csipog. Aztán sípol és kikapcsol.Átálltam vizuálisra:
Kivettem a buzzert, és kapott egy erős kék ledet. Van annyira erős, hogy perifériából is bőven észreveszem, így ha oda koncentrálok, hogy jó helyre tartsam a szondákat, akkor is látom a rövidzárat.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
DeFranco
nagyúr
válasz lemmy71 #88755 üzenetére
Meglehet. Hogy kell egy redőnyt szakszerűen rögzíteni, hol vannak a redőnytokon a rögzítési lehetőségek?
Nekem bele van ültetve a lefutóba, ennyit tudok, ezt is onnan, hogy egyszer festéskor le akartam szedni a lefutót, hogy alatta hozzáférjek a szükséges részekhez.
Az egy izgi folyamat amikor meg kellett fogni külső jobb kézzel a meginduló mindent, majd belső bal kézzel alsó madárfogásban b*szkivisszavissza csavarni az elérhető távolságba lerakott csavarokat.
Egyedül persze.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
őstag
válasz DeFranco #88757 üzenetére
A redőny burkolat alatt van egy hajlított vaslemezkonzol. Azt a ket végén kell rögzíteni az ablak kerethez vagy a falhoz. De ezt csak akkor látod ha leveszed (popszegecset lefúrni) a külső burkolatot. Évi több alkalommal szedjük le az ilyen lomokat (festés, hőszigetelés, nemesvakolás, stb.) Némelyik borzalmas kokler módon van feltéve. De az biztos hogy ha normálisan van feltéve, akkor a vezetősín levétele nélkül, nem lehet lamellát cserélni.
Max csákánnyal[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
őstag
válasz DeFranco #88759 üzenetére
Amikor időseknél (nyugdíjasoknál) dolgozunk, megkérnek hogy nézzünk rá a redőnyre (szorosan jár, szakadt gurtni, törött lamella, stb.). Ha van alkatrész akkor ingyen megcsináljuk, addig a mama főz egy kávét a srácoknak. Rájöttem hogy sokkal hamarabb meg vagyok, ha egy az egyben lekapom a redőnyt, mint ha csak a külső szegecseket fúrnám le és kinlódnék a kifeszített bádog alatt
-
niof
addikt
válasz razorbenke92 #88756 üzenetére
Csak simán bekötötted a helyére? Előtétellenállás kellett elé? Engem is érdekelne, csak nem multiméterbe tenném, hanem szünetmentesbe. Eaton, és az a gond vele, hogy ha szoftveresen beállítom, hogy nem kell hangjelzés, addig tartja csak ezt meg, míg egyszer (bármiért), ki nincs kapcsolva. Aztán ha elfelejtem visszaállítani, és éjjel van valami, vagy jelzi az akksi fáradását, nekiáll csipogni. Egy jó fényes kék led erre is megoldás lenne.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
inf3rno
nagyúr
válasz macilaci78 #88753 üzenetére
Köszi! Megpróbálom egyelőre. Ha nem megy, akkor marad a redőnyös. Valszeg két szálat kell kiszedni, legalábbis nem hiszem, hogy ki tudom pucolni a másikből a törött maradékát, de meglátjuk.
Buliban hasznos! =]
-
-
őstag
Eredetileg én is rákerestem, hogy mennyire elvetemült az ötletem, és akik kérdezték pár fórumon, ők is szünetmentes miatt kérdezték.
Ott is írtak mindenfélét, aztán átnéztem a nyákot:
Az elemekből érkező feszültséget kapcsolja egy tranzisztor nálam. A LED-em adatlap szerint 3.8V-nál száll el a maximum 30mA áram fölé. A 2 sorosan kapcsolt AAA elemből 3.2-nél sokkal több nem jön. Bekötöttem ellenállás nélkül, és megy.UPS-nél lehet, hogy 5V-ot tesz a buzzerre, szóval annak megfelelően előtéteznék (többet nem hinném, hogy használnak 5V-nál)
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
niof
addikt
válasz razorbenke92 #88767 üzenetére
Köszi! Én is idáig jutottam, hogy utána kell néznem, mekkora fesszel mennek ezek. De még egyelőre garanciális a UPS, addig nem bontom meg, míg le nem jár.
-
daninet
veterán
A NUT (network UPS tool) le tudja permanens tiltani a beepert. Az eaton szoftvere valszeg beeper.mute parancsot adja ki, de te a nut segítségével konzolból el tudod küldeni neki a beeper.disable parancsot.
WSL vagy linux kell hozzá[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
niof
addikt
válasz daninet #88770 üzenetére
Semmilyen szinten nem értek a linukszhoz, a maximális tudásom, hogy a Volumio-t fel tudtam tenni egy Pi-ra, és be tudtam állítani, hogy a NAS-on melyik mappában találja a zenéket. És nem is kívánok mélyebben foglalkozni vele, nekem egyszerűen az túl bonyolult és macerás. A LED-es megoldás még mindig élhetőbbnek tűnik.
-
daninet
veterán
nem kell linux hozzá, WSL elég, windows alól is megcsinálhatod. ChatGPT pedig le tudja neked írni mit kell lépésről lépésre beszúrnod.
De nem foglak linuxxal hittéríteni, viszont ezek a cuccok mind linux alapúak, úgyhogy szoftveresen ez az opciód ami működni fog.
Forrasztópáka sem rossz, csak ki kell várnod a gari végétMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
niof
addikt
válasz daninet #88773 üzenetére
Nem bántom, tudom, hogy rengeteg helyen az a "lelke" az eszközöknek, vagy BSD és társai. Nekem túl macerás a használata. Jobban kedvelem az összekattogtatós dózert. A linuxot alapjaitól kéne elkezdenem tanulni. Egyszer nekiálltam Mint-el, de feladtam, számomra teljesen idegen a logikája.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz razorbenke92 #88756 üzenetére
TOP1!
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
válasz Barret001 #88776 üzenetére
Mivel a Windowst már általános iskolától kezdve rendszerszerűen oktatják, a Linuxot pedig nem, így nyilvánvaló, hogy
magától értetődik
. Én 30+ évesen csöppentem a Linuxba és elmondhatom, hogy bizonyos dolgokban jobb, mint a Windows és bizonyos dolgokban rosszabb. Ennek ez a rendje.Felhasználóbarát disztrót kell keresni, azokkal kezdők is viszonylag jól elboldogulnak. Ha meg kell a Windows, akkor ez van, fizess a licenszért.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
biga
őstag
En kb a Linux születése ota követem a "parharcot" és hasznalom parhuzamosan mindkettöt, ott, ahova valok. A linux nagyon jol hasznalhato mindenféle IOT, vagy halozati eszköz környezetben, de - bar a fan-ok évtizedek ota hirdetik a "Linux Desktop évét" - desktop szinten még mindig van mit behoznia. Annak ellenére, hogy mar tényleg nincs messze a hasznalhatotol, de azért...
A hasznalhato "Desktop linux"-ot ugy hivjak, hogy OSX (na jo, nem épp, valojaban csak a gyökerük közös )''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
mephi666
nagyúr
nekem a linux még 20+ éve jött jól, amikor bekrepált egy hdd-m ntfs partícióval, amiről dos-ból le tudtam menteni a fat32-es adatokat, de ntfs-ről nem... linux alatt elveszett a hosszú fájlnevek nagy része, de a lényeges adat meglett mellesleg multimédiára se volt rossz, mert windowsnál barátibb volt a gépigénye és nem hízott telepítés után sehova... 1-2 ismerős is felbuzdult a sikeremen és külön kérte az uhu-t
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Adott egy csereérett zuhanykabin aminek jelölt [kép] része lényegében egy F profil. Ezzel került a falra rögzítésre. Csavarozáson túl a fallal érintkező lapos része végig lett küldve szilóval jó alaposan. Csavarok kint kabin elbontva, de a két elem meg se mozdul. Ötlet, hogy hogyan lehetne alóla kiimátkozni a ragasztást? Két sniccer és egy vékony fűrészlap már benne van. Haladtam velük legalább 5-10 cm-t
Köszi, Pakmara
-
mephi666
nagyúr
válasz Pakmara #88781 üzenetére
át tudod tolni teljesen a fűrészlapot? szerintem az lesz a megoldás, mert az viszi magával a kitépett szilót létező legnagyobb lapot áttolni rajta és adni neki... csak vigyázni, hogy a csempét indokolatlanul ne karistold össze
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
a fan-ok évtizedek ota hirdetik a "Linux Desktop évét"
Szerintem ez sosem jön el, mert a MS mindig előrébb van jópár lépéssel.
Annak ellenére, hogy mar tényleg nincs messze a hasznalhatotol, de azért...
Azért én ezzel is vitatkoznék, mert annyira nem rossz ez, mint ahogy írod, hogy lassan most lesz használható... ez nem igaz. Sokan évtizedek óta Linuxot használnak és megvannak vele. Mióta a Steam Deckre ráállt a Valve, azóta már nagyon sok játék is fut rajta és némelyik jobban, mint Windows alatt, szóval már ez a pontja is kezd a rendszernek beérni.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
-
macilaci78
nagyúr
válasz Pakmara #88781 üzenetére
GarottSajtvágó húr.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
NeoPampalini
senior tag
válasz Barret001 #88776 üzenetére
Évek óta Linux Mint-et használok, de még egyszer sem merült fel bennem az az igény, hogy bárhonnan a menübe húzgáljak valamit.
(Igaz, ilyen windows-on se fordul elő velem a céges laptopon...)
Jutub + böngészéshez semmit sem kell "az internetről lenézni", friss telepítés után ott van minden, vagy csak nem értem, mire gondolt a költő, vagy csak rossz disztrót választott. -
Barret001
addikt
válasz NeoPampalini #88786 üzenetére
Az van nekem is.
-
Pakmara
őstag
Köszi mindenkinek. Végül spakli beütögetése vált be gyakorlatban.
#88785 macilaci78: Garott? Olyat legutójára a gorviki fejvadászom használt (ha mond ez vmit)
-
-igu-
addikt
válasz macilaci78 #88785 üzenetére
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
macilaci78
nagyúr
válasz Pakmara #88788 üzenetére
Hiszek az Egy Istenben!
Melyikben?Épp tegnap volt egy játék, életút, a loot többek között 3 garott. 4. szintű parti, két céllövő fejvadász, egy hátbaszúrós és egy varázsló, aki ott sem volt, csak a zónajele. Egy 8-9. szintű csapatot hirigeltünk le 3 kör alatt: egy messor, egy bm, 3 kém/orvgyilkos és 3 harcos. Előtte azért bevásároltunk Kahréban.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
válasz NeoPampalini #88786 üzenetére
Érdekes dolog ez is, mert Linux Mintet én is használok és én a Cinnamon menüből szoktam inkább kifelé húzgálni dolgokat, pl. az asztalra.
-
Z_A_P
addikt
válasz lemmy71 #88482 üzenetére
Nos urak, megoldottam topichuen(?) a kerdest, a nem hasznalt kemenynyilasok fedesesre eso ellen, ugy hogy kozben tud levegozni.
Egy cserepet raktam ra, es 2 oldalt bitumenes cuccal leragasztottam, ha nagy szel van esetleg ne fujja le.
Igy eso szinte mar nem esik be, (bar a cserep sarka torott , szoval egyik sarkanal szelben meg tud), de nincs lezarva, szelel.
Azert remelem tenyleg nem fogja egy nagy szelvihar lekapni, mert akkor gondolom osszetori a cserepeket ahova esikSzoval ez volt:[link]
[ Szerkesztve ]
OK
-
-
biga
őstag
Ok, talan a megfogalmazas erös volt Hasznalhato természetesen, de sok olyan, nem csak kényelmi tipusu szolgaltatas nincs benne alapbol, sok esetben még kézi paraméterezgetéssel sem, ami azért akar MS, akar OSX alapon evidens régota. Ezek egy része persze marginalis szolgaltatas, de van ilyen. Pl kiemelek egy olyat, amiben legalabb 15 év a lemaradasa: akadalymentesség. Pedig anno volt olyan disztribucio, amit kifejezetten erre a célra hoztak létre, aztan kb azon a szinten meg is maradt.
Aztan a plug and play sem mondhato problémamantesnek, amit azért a többiek mar rég kinöttek.
Egyébként félre ne érts, én napi szinten hasznalok mindenféle Linux alapu rendszert, de pl munkara desktop-ként inkabb egy Windows egy WSL-el vagy SSH, mert akkor megvan a MS kényelme és a linux egyéb elönye együtt.[ Szerkesztve ]
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Pakmara
őstag
válasz macilaci78 #88790 üzenetére
Uh vagy 20 éve nem jatszottam
Essejó #88793
Hajszárítóztam is . Egy lejött a másikat már csak leszenvedem.
-
do3om
addikt
válasz Tangerine #88733 üzenetére
130ast vettem, jó nagy, így kicsit nekem is nagy lett de ez most jó áron volt, amúgy valószínűleg a 100as elég lenne.
De nem baj van olyan súlyos hogy elég megfogni a tekerőnél, nem rántja fel a csigafúró mikor átér. Az asztal meg elég stabil hozzá.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz Barret001 #88797 üzenetére
De amikor kell akkor kell na.
A Co is mióta megvan 1x használtam, de előtte mennyit mondtam milyen jó lenne ahol szépen kell, és a pálca nem jó- sarkok, vékony anyag.. most persze nem kell.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest