Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    na, elvileg meglesznek hétfőn az Akasa Apache-k a raidátorra, aztán nekiállok megint szerelni. a kérdés az, hogy szerintetek mi lenne az optimális venti elrendezés. adott a Phanteks P400 ház, ennek a két gyári ventije 8V-ra szabályozva (itt még pont nincs hangjuk), kb. 900 RPM-en mehetnek, illetve egy 800RPM-es Gentle Typhoon, ezekhez jön a két Akasa, mindegyik 12cm-es. a házban van két venti hely felül, egy hátul, 3 120-asnak van hely elől, az Arctic radiját csak előre tudom szerelni. a pozitív légnyomás lenne a cél.

    alapvetően két elképzelés van:

    1.) az Arctic radi elől fent intake-re szerelve a két Akasa ventivel PWM alapon szabályozva, alatta a Gentle Typhoon, a két gyári pedig hátul és fent-hátul kifúj.
    2.) a másik, hogy megfordítom a légáramot, a két gyári fentre szerelve beszívna, a Gentle Typhoon hátra szintén szívó módban, a két Akasa pedig kifújna az előlapon át. ennek a hátránya, hogy a hátsó venti helyen nincs porszűrő, szóval azt vagy eszkábálnom, vagy vennem kell, illetve kell vennem valahonnan rövidebb csavarokat a radiátor felfogatásához, mert a gyáriak túl hosszúak lennének, ha oda nem rakok ventiket.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák