- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aphra2
senior tag
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
Michelin-től, nyárra, energy saver vagy primacy hp? Melyik miben jobb? A katalógust elolvastam a tapasztalat és a gyakorlat érdekelne. Valakinek van?
-
Oracle
senior tag
Hi
Peti mennyiért tudod adni a pirelli sc 2-őt? ahonnan akartam venni most felemelték az árát vagy ha van más 175/65/r14 méretű költséghatékonyabb de jó téli gumid az is jöhet.
-
neduddki
nagyúr
HI!
jelen; 205/55r16 mindetto: energy, csak szaraz idoben volt hozza szerencsem, tulaj el van vele es szereti, de folottebb epeszuenvezeti
a csaladi verson van hp /a vizes fek miatt a lanyok ala nem ertem a energyt/, kenyelmes csendes vizen is jol telejsito gumedli ez elgedett vagyok a valsztassal, kifejezetten jol harmonizal a verso feszesebb futomueel, es ertelmszerune ez sem tepsre van hasznalva:- )udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
lajo
senior tag
Köszi a válaszokat!
Voltam kereskedésben ott nézegettem meg milyenek vannak, most Hp van rajta,d e elég kopott, ezért lesz tavasszal vásárlás. A pilot sport (3?) is hasonló árban van, nyilván nem sport(os) autóra kellene, de az energy savernél még olcsóbb is a jelenlegi árak szerint. Az gondolom sokkal jobban tapad, de mit bírhat, 20e km-t? Illetve az energy saver elmegy szerintetek annyival többet, hogy megérje gondolkodni rajta? -
Oracle
senior tag
válasz GumisPeter #4055 üzenetére
Köszi a választ, sajnos nagyon el*!%tam mikor nem rendeltem meg darabját 12e-ért most a legjobb ajánlat 13590.
Ajánlgatják nekem a barum polaris 3-at, kormoránt és debicát, érdemes ezekkel foglalkozni?
-
KMan
őstag
Sziasztok!
Dunlop Winter Sport 4D
Goodyear UltraGrip 8
Ezek tenyleg beszabehu?
Megerik a penzuket? :/
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Uzmany
őstag
válasz Bozso68 #4063 üzenetére
Szerintem az UG8 is
Nincsenek ezek a gumitesztek kissé túlmisztifikálva? Nem tudom, lehet én nézegettem rossz oldalakat, de pl a friss ADAC táblázatban csak azt láttam, hogy a kisebb érték a jobb. De azt, hogy ez a gyakorlatban mennyit jelent, arról semmi infót nem találtam.
pl fékútnál mekkora a gumik között a különbség etc...Én úgy vélem, hogy a prémium kategóriás gumiknál akkora különbségek azért nem lehetnek.
[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
-
neduddki
nagyúr
HI!
a tavaszi nagy nyarigummedli tesztet vedd elo az otobildbul /vhun linkeltem:- )/, ott pont a vizes es szaraz fekut volt a vizvalaszto, hogy mik jussanak dointoba
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Tom5
addikt
Semperit Master Grip-el ezidáig meg vagyok elégedve. Mondjuk a Slick gumivá kopott 4 évszakos után bármi jobb. Gumis aki felszerelte is mondta, hogy full Continetal utánzat (rovátka ügyileg), tesztek is jókat írtak róla. Tetszik.
-
macskajancsi
aktív tag
Hali!
Régi Swiftre mit ajánlotok télre, ha nem annyira a tatásan vezetek?
Keskenyebb vagy szélesebb gumi a jó télre? (165/65 vagy 155/70 R13)
Ezekről mi a vélemény? :
Sportiva Snow win
Kleber krisalp hp
Matador MP52
Sava Eskimo S3+coito ergo sum...
-
Ambrascet
csendes tag
válasz macskajancsi #4068 üzenetére
Szervusz!
Általában a keskenyebb gumit javasolják télire, tehát a 155/70 R13.
Az általad soroltak közül szerintem a Kleber.De ebben a méretben talán nincs nagy különbség a prémium és a többi márka között.
Gondolok arra, hogy az általad írtak közül a kleber 12300 Ft (amit hirtelen találtam a neten),
de ilyen árban van pirelli W160 snowcontrol,
vagy 13300 ért Goodyear UG7.Majd a többiek megerősítenek, vagy cáfolnak...
-
macskajancsi
aktív tag
válasz Ambrascet #4069 üzenetére
Klebert találtam kicsivel 10 alatt.
Nem pont azért javasolják a keskeny kivitelt, mert az hóban jobban teljesít?
Ez sem utolsó dolog, de kb. 80%-ban Bp.-en lenne használva, ahol csak igazán sarkvidéki időjárás esetén marad meg tovább a hó.Egyszóval a vizes útra is a keskeny javallott, vagy ide már a szélesebb?
Inkább csak elviekben érdekelne, mert az általam előzőleg vázolt két méret kb. ugyanaz.coito ergo sum...
-
neduddki
nagyúr
válasz macskajancsi #4070 üzenetére
HI!
ho es jeg a keskeny gumi a nagyibb feluleti nyomas miatt, ha nagyfalu akkor pedig ojja gummedlit keress ami a izen alegjobbat kapta /csak mert nem akrok sokat keresni, /es ekkora merett sokan enm teztelnek/azert adac es tetszolegesen 2011 es 2008 a legkeskenyebb:
2011: ug8>ts800>uni ms+6>semperit,
2008: ts800>ug7+>winrer response
hat sokmegeleptes nincs aszem:- )udv
neduddki
-
AMD Power
titán
-
Oracle
senior tag
Hi
Na megvannak a gumik, végül pirelli lett rajta vannak a felnin kicentrírozva, már csak felkel raknom ha tartósan lehűl a levegő.
-
tomcsi23
veterán
Hello Peti!
Ment privi gumi ügyben.
Többiektől is kérdeznék: e60-as bömbire 225/55/R16-os méretben milyen télit?
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
neduddki
nagyúr
válasz tomcsi23 #4076 üzenetére
HI!
an de kollega ur ma megint enmfigyelsz rendesen:
1: lekkeskenyebbre keresett ajnlato,
2: adac vot
3 csipkebokor vesszo:- )lusta vagyok kesni hun, igy egyszeubb: otobild, amus: ceitung
udv
neduddki
-
korpicschess
veterán
Hali!
Tudnatok ajánlani egy jó webáruházat? Téligumit keresek autóra.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
őstag
-
Grass
aktív tag
Tudja valaki az 1.1-es trabant felni méretét?
"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
Bozso68
őstag
Végre volt szerencsém esőben kipróbálni a Dunlop WinterSport 4-eket. Próbáltam minél nagyobb vízzel teli teknőben menni, de egyszer se úszott meg egy pillanatra sem, végig jó tapadása volt, pedig 120-130 körül mentem a négysávos főúton, persze mindenkit lehagyva . Csak javaslom a típust.
-
neduddki
nagyúr
HI!
na aszeme redmenyre jutottam, eve ota fojjamtosan kapjuk hogy a teli gumina kisebb a gordulesi ellenallasa, na az en eredmeneyi nem gyunnek ezze lossze, de elobb meg:
nyari: dunlop gyorvalasz/yokohama c.drive /mar a dunlop flszerelese is erzheton noelte (lasd szokaso kigurulasom, majd megkeem)/
teli: gyug 7+
mindketto 195/60r15
1. sem az hogy menyi ero kell sok uton arebbtolni a joszagot, /ezerzesre/
2. sem a szokasos parkoloba valo legurulaskor: kb 30 metrrel hamarabb megall gep teliken, mtnahol a nyarival fekkel kell megallnom mert ott a fal:- )udv
neduddki
mod: lemaradt: yoko kifejzetten alacsony, dunlop kifejezetten magas, gy kozepes gordulesi ellenallasu leglabbsi adac szerint
[ Szerkesztve ]
-
Satan_Claus
őstag
Udv!
5 eves, 0km-es gumi felaron mennyire jo vasar? Mennyi baja lehet?
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
GumisPeter
senior tag
válasz Satan_Claus #4087 üzenetére
Üdv
Lassan az új gumik is féláron mennek, de a 40% szinte mindenből megvan....
Tehát abszolute nem jó bolt 5 éves gumit venni féláron, pláne hogy nem is tudjuk, milyen márkáról van szó.
A középkategóriás gumik 5 évesen már amúgy is gyengék.....Én kihagynám....
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
Satan_Claus
őstag
válasz GumisPeter #4088 üzenetére
Akkor ugy mondom, hogy negyedaron Goodyear NCT5
-
GumisPeter
senior tag
válasz Satan_Claus #4089 üzenetére
NCT5, jó fos gumi, de legalább olcsó.
Ennyiért még jó is lehet, bár nem sok userrel találkoztam, aki azt mondta volna a gyári szerelésű nct5-re, hogy jó gumi...
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
Satan_Claus
őstag
válasz GumisPeter #4090 üzenetére
Te tudsz valamit ajanlani?
195/60 15
205/55 15
195/55 16
205/50 16erdekelnek (nyari)
-
neduddki
nagyúr
válasz Satan_Claus #4091 üzenetére
HI!
me akarod tonkretnni szegeyt??? maragya csak 185/65r14nel v. 195/55r15nel
udv
neduddki
-
Satan_Claus
őstag
válasz neduddki #4092 üzenetére
Kicsit szamoltam GPS-szel. Az eredeti kerekmeret ugye 175/70 R14, aminek az atmeroje 601mm. Ehelyett MO-on 185/65 R14-gyel szereltek, ami 596mm. Ez mar durvan 1% csalas.
Az autopalyan nezegettem, hogy mennyit csal a km ora. (Teligumim 185 65 14)120 -nal 108-cal megy
130 - 118
140 - 127
150 - 136Tehat majdnem 10%-ot csal az ora.
A tavolsagnal a km szamlalo nem csal ennyit, az csak 5,5%-ot, de az is rengeteg...
A nyari gumijaim eggyel nagyobb meretuek, 195/60 R15, az atmeroje 615mm, mar az is sokat jelent (+3%). Szoval mindenkepp maradnek a nagyobb meretnel.
15 vagy 16 coll? Nekem a 16 jobban tetszene Amugy is inkabb autopalyan jarkalok.
-
neduddki
nagyúr
válasz Satan_Claus #4093 üzenetére
HI!
nekm az ajtora ragasztva 185/64r14 a gyari meretem vala volt /de az ugye macsakzabaloktol valo volt/ en csak a nagyibb felnik alacsonyabb-kemnyebb oldalfal hatasaitol akarnam vedeni a joszagot, de a direksurcsi utan maaaaaa....:- )))
amugy nekmis tabilan 10km/hval mert felul /amire emlexem 180 az 165 volt gps szerint/udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
HI!
Elado Vredestein Snowtrac 3 teli 195/60R15 88 T TL 2009 gumiabroncs, 2 telet hanszalt max 8Mm
koszi
ud
neduddki
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Épp most vettem egy "új" (használt) alufelni garnitúrát a G-s Astra-mra(4x100; gyári gumiméret: 195/60R15), amin jelenleg 205/55R16-os van. Állítólag a gumi magassága miatt ha sok súly van hátul akkor hozzáér valamihez. Namármost ennek elkerülése végett szeretnék rá új gumikat, mégpedig a megfelelő méretben. Ha minden igaz, akkor a 205/50R16 vagy a 195/55R16 a lehetséges méretek. Valószínűleg az ára miatt a 195 széles mellett döntök.
Igazából csak egy megerősítést kérnék a jó méret választásánál, nehogy ne legyen jó a felnire. (a felniről sajnos nincsenek egyéb adataim: ET)Előre is köszi!
MOD: ha valaki tud 2007 után gyártott, nem félrekopott, nem repedezett 205/50R16 vagy 195/55R16-os nyári gumit, akkor írjon. (lehetőleg PÜ-t)
üdv.: ocsi
[ Szerkesztve ]
-
ocsi19
senior tag
válasz Satan_Claus #4099 üzenetére
Szerinted érdemes lenne használtan jobb márkát venni?
Amúgy méretileg jó lesz a felnire ha most az említett van rajta?
üdv.: ocsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- EA Sports WRC '23
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ukrajnai háború
- Vírusirtó topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest