Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ujvendeg

tag

Egykori szakemberként - ezt a szerepet most kb. 6 millió drága honfitársam gyakorolja - megszólaltam a Pixelről, igyekszem csak két aspektust felvetni: a Google telefonjai - noha a következő jelző lévén egy elvont, általánosító kifejezés, tehát nem mindig érthető mit is mond, de a rövidsége miatt használom - sosem voltak úgynevezett jó telefonok, valami probléma mindig akadt velük, kb.55-60 saját tulajdonú telefonom volt, és kb. ötször ennyi ment át a kezemen, de - arányaiban említem a mai árat - felső középkategóriás, 200 ezer körüli áron kapható telefonból ennyire hektikus, labilis telefont nem volt módon kézbe venni. A t. tesztelő még a ROM-cserét is opciónak mondja, gányolás a javából, de ugyanilyen, vétel utáni otthoni barkácsolásról gúnyos megjegyzések sokasága hangzott el a Huawei kapcsán: talán konzekvensnek kellene maradni. Vagy ez valami norma? Félig alkalmas normál használatra a Pixel, magyar hazánkban, félig nem, most hirtelen bocsánatos a csak 4G - és egy napot talán elvánszorog. Ezzel szemben 6 g híján 20 dkg. (Beállítgatás és bloatware eltávolítás miatt itt van mellettem egy A33 és egy vadonatúj A54 - számadatra nézve mindössze 30-valahány g a különbség köztük, de fekve használni, kézbe venni az A54-et: rettenetes tégla az A33-hoz képest, a két telefon súlyra ég és föld. Noha pár mm-el emez a nagyobb méretű.) A nehéz helyzetben lévő tesztelőt pedig a legjobb baráti szándékkal kisegíteném, nyers tapasztalatból, és nem hermetikus laborteszt alapján: írja, hogy hasonló áron hasonló telefon eszébe sem jut. Segítek. A Motorola Edge 40 - e sorok írása előtt két perccel megnéztem - az Árukereső bolti listáján, 6, azaz 6 web-áruházban olcsóbb néhány forinttal 200 ezernél, 256 GB tárhellyel. Kb. ugyanez a helyzet a Pixel-a-val is: csakhogy az Árukereső 4 üzletről tud, ahol a készülék, feleakkora tárhellyel éppen 200 ezer alatt van. Tessék talán írás közben körülnézni. Ami pedig a messze tűnt szakmaiságomat illti: Motorola Edge 40 és Google Pixel 7-a: nos, csillagtávolság van a két telefon között kívül-belül, tartozékkészletben, működésben. Azt pedig sosem hagynám ki: a Canon, a Nikon, a Sony stb kamera-mérnökeit sem hibernálták tudtommal: aki tényleg akar és tud is fotózni, nem mobillal próbálkozik. Tetszettek látni a francia nyílt teniszbajnokság döntőjét? Ezer kamera, 70 cm-es objektívvel - ez objektív adottság, ezt egy lapos telefon esetében sosem lehet megoldani, vagy fel kell forgatni a fizika tudományát. (Egyébként annyira nyilvánvaló, hogy szégyellem leírni, az S21 FE 256 GB-al leírhatatlanul jobb telefon a Google készülékénél, de azért tessék venni...)

Új hozzászólás Aktív témák