- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hogiii
tag
válasz Lalikiraly #4901 üzenetére
Videokat én is néztem jútyúbon, hát vannak elég durvák azé abból elég sok dolog leszűrhető. 1x kipróbáltam még saturnba, de max hangerőn úgy szólt mint ha beszélek. Úgy le volt húzva a hang jel a pc csatin, mondom gratulálok. így teszteld a boltban....
[ Szerkesztve ]
-
Áhh a boltban az nem nevezhető tesznek. Inkább arra jó hogy a vezérlést, meg a felépítést megtudjad nézni. Ugye telefonról meghajtani sem az igazi... Szóval sajna ilyet vásárolni lutri. De hogy most tényleg. Tehát mindenki tátott szájjal néz hogy hibás 5.1 es Annyi ember írta hogy évek óta telljesít nála szolgálatot és szétszedi a szobáját... Hát mondom vicc. Hogy mindíg kifogom
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Hogiii
tag
válasz Lalikiraly #4903 üzenetére
Ez így van ki kell fogni sajnos....sok jó terméket gyárt az tény, de van hibás is én szerencsére kifogtam a jót, de el is adtam most a napokban.
[ Szerkesztve ]
-
-
i3C
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvastam a fórumban, de nem igazán találtam megoldást a problémámra... Ha mégis volt már szó róla akkor elnézéseteket kérem! No de amiben segítségeteket szeretném kérni: van egy Genius SW 5.1 Home Theater-em. Pontos típusszámot nem tudok, lehet ennek annó még nem is volt Van neki 2 db 5.1-es bemenete: az a bizonyos köralakú soktűs (input 2) és a 6 db rca (input 1). Kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy a digitális audió kimenetet (optikai) valamilyen módon össze lehet-e kötni az erősítő valamelyik bemenetével, úgy hogy az 5.1-ben szóljon? (abban az esetben persze, ha 5.1-es hang jön ki az optikai kimenetből).
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: i3C
-
-
Patice
nagyúr
Régen a Creative Extigy volt ilyen cucc, de ma már nem gyártják.
Most ilyet találtam: DeLock Sound Box. Ez tulajdonképpen egy külső USB-s hangkártya. A tápot is valszeg onnan kapja, de mondjuk ez megoldható egy adapterrel hálózatról is.
Az ára nem is vészes. De csak AC3 dekódere van, szóval csak Dolby Digital hangot tud kiküldeni, DTS-t nem.
Ha PC a forrás a Genius hangcucchoz akkor 5.1-es hangkártya kell. Ha DVD, vagy Blu-ray lejátszó, akkor olyan, aminek vannak analóg hangkimenetei. Konzoloknál ha jól tudom csak digitális kimeneteke vannak sok-csatornához. Analógon csak sztereó. Ezekhez inkább házimozi erősítő + hangfalak kellenek.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
krups8
tag
Sziasztok!
Tudtok-e... Soktüs - 3 jack vezetéket valahol? Tökéletesen elégedett vagyok az első szériás darabommal, de jó rég hallottam már szólni mind a 6 dobozkát, ugye kontakthiba a jelenség.
szerk.: 9 pólusú din kábelt na 3 jack-el a túlvégén.
[ Szerkesztve ]
-
HARCICSIGA
csendes tag
Ezt a hangfalszettet senkinek sem ajánlanám. Én egy logitech x-540-ről tértem át erre miután annak elromlott a potmétere és nem lehet cserélni. Az első szettet elhoztam, kipróbáltam 2hangkártyával, dvd-vel, mp3 lejátszóval, mindenféle stílusú és minőségű hanganyaggal de a mélynyomója nagyon gyengén szólt és gyakorlatilag csak hörgött,recsegett torzított. Vissza gariba 3napon belül,meghallgatták undorítóan szólt,ki is cserélték majd mikor azt hazahoztam mintha ugyanaz a mélynyomó lett volna,gyakorlatilag még rondábban szólt még az előzőnél is ami után nálam elpattant a cérna és visszakértem azonnal a pénzemet.Nem mondom,hogy mindenkinek rossz,de nálam,hogy 2-ből 2gyári hibásat fogtam ki egy életre elhatárolt a genius termékeitől még ha ennyi pénzért ilyen kategóriájú-kinézetű hangfalat nem kapni.
-
gerolka
tag
Hali!
Szakértő segítség kellene!
Volna nekem egy ilyen Home Theater-em és az a gondom vele, hogy a bal front néha recseg, és néha nem is szól.Kontakt hiba lehet, vagy az erősítő vacakol, vagy egyéb probléma?
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
sziasztok
szerintetek ez jobban-szebben szól mint a genius 5.1 es rendszere?
rá lehet kötni közvetlen egy hangkártyára?vagy kell hozzá erősítő? -
Atimester
aktív tag
válasz HARCICSIGA #4914 üzenetére
Szia!
Sajnos osztanom kell a véleményed. A Genius SW 5.1 Home Theater család több tagjáról is elmondható, hogy elég gyenge a mély hangja. Az enyémnek az egész erősítője is beszart, majd elkell vinnem szervizbe, csak még nem tudom hova. Most egy logitech x-530 használok, ami nem olyan szép, és nagy, de sokkal erősebb mély hangokat ad!
-
Bajnokfoto
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy Genius SW 5.1 Home Theater 3600-as ügyében. Kaptam egy ilyen masinát ajándékba szépen be is dugdostam a GIGABYTE GA-P55-UD3R integrált 7.1es hangkártyámba színt a színbe. Azonban olyan probléma lépett fel, hogy a mély láda nem szólal meg a realtek hd audio manager tesztelése alatt sőt a bal hátsó hangfal 2szer szólal meg, egyszer mikor a mélyre kerülne a sor másodszor meg természetesen mikor a bal hátsóra. Ezt tetőzi továbbá, hogy a jobb hátsó hangfal is néma marad.
Feltelepítettem a legújabb realtek drivert de nem javult a helyzet sőt még az Audio Manager is eltűnt a vezérlőpultból. Ac4 filter is fent van és beállítottam a bass reductiont on-ra (ami valami miatt ha újból elindítottam a filtert nem marad bent) valamint ki is pipáltam a mixer fül alatt de semmi változás.
A poén az egészben az, hogy testvéremnek a GA-EP45-UD3R lapjánál semmi probléma nem volt a hangfalakkal.
Nagyon hálás lennék ha tudnátok segíteni mert már 2 napja szívok vele, köszönöm szépen előre is!Studio Manager / Lead Photographer
-
dzsinke
csendes tag
Üdv mindenkinek.Nekem is van egy Genius 5.1 5000. ,amivel csupán annyi a bajom hogy a center és a mellette lévő ,hátsó hangszóró nagyon halkan szól .A többi szépen szól. Bekötés tuti jó hangszórók szintén .Esetleg valakinek hasonló probléma vagy ért hozzá.Segitségeteket előre is kössz.
-
Antikivirus
csendes tag
Hello
Tudna valaki valamien információt adni a SW-HF 5.1 4000-röl ? -
Atimester
aktív tag
válasz Antikivirus #4921 üzenetére
Szia!
Használd a Google-t.
Ha már mindent elolvastál, és van konkrét kérdésed is, akkor tedd fel itt újra! -
minimal87
csendes tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem, van nekem egy genius sw 5.1 házimozim szettem. Ezt szeretném összekötni a laptoppal. Segítségül van egy külső hangkártyám is, egy HK Trust SC-5500P USB 5.1 Hangkártya 14134. Eddig az előzőnél bevált, de itt nem igazán kompatibilisek a dugok. Elég laikus vagyok ehez, sosem értettem a kábelezést, de jó lenne ha mondanátok 1-2 jó tippet hogy mit kéne hozzá vennem hogy működjön.
Előre is köszi.
-
minimal87
csendes tag
Tovább mentem közben. Ilyet kéne beszereznem, http://i22.tinypic.com/nn2zqa.jpg
Ez kompatibilis lenne a geniusal is meg a hangkártyával is ami meg a laptoppal.
Hol tudnék ilyet kapni? -
-
szegto
senior tag
Üdv.
Kis segítséget szeretnék kérni.Néztem ezt a rendszert:
Genius SW-HF 5050 V2 5.1
Ezt TV-re rá tudom kötni? Ha igen, milyen csatlakozóval?
Számítógéphez tudom hogy jack de tv-hez?
És lesz abból 5.1?Valaki segítsen pls, annyira nem vágom ezeket a dolgokat.
Köszi. -
szegto
senior tag
válasz fradi81 #4929 üzenetére
Ezek vannak az adatlapon:
Bemeneti és kimeneti csatlakozók
4 HDMI csatlakozó
2 USB bemenet
1 komponens
1 kompozit (komponens Y)
1 digitális audio kimenet
1 PC bemenet
1 CI Slot
1 Scart bemenet
1 RF bemenet
1 fülhallgató bemenet
1 PC audio bemenet (Mini Jack)
1 DVI audio bemenet
1 Ethernet (LAN) -
Patice
nagyúr
A komponens csatlakozók ha kimenetiek, akkor abból a két hangcsatornából tudsz sztereó hangot kinyerni. Egy 2 RCA-2 RCA kábellel összekötöd a mély hátulján lévő egyik sztereó bemenettel és kész.
Ami szólni fog:
1. Csak a két front
2. A frontok + a mély
3. Kikeveri az elektronika 5.1-re és akkor szól mindegyik csatorna.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
A mélyen ha jól emlékszem 6 RCA csati van egy csoportban. Ez az analóg 5.1-es. Emellett legalább 1 sztereó bemenete is van, amit nem tudom, hogy az 5050 v2 hogy kever ki. Erre írtam azt a 3 lehetőséget.
A TV-dnek mi a típusa?
-
lecsokolbi
aktív tag
hali
A témában adott 5.1 -em van 5000es régebbi. Azt hiszem a végfokok tönkrementek, ennek a javítási költsége kb mennyi lehet a munkadíjt leszámítva?
- Mindenki hazudik! -
-
Patice
nagyúr
válasz lecsokolbi #4934 üzenetére
Szerintem itt tedd fel a kérdésedet. Ez a hivatalos Genius topik.
-
hernor02
tag
válasz lecsokolbi #4934 üzenetére
hali
én is így jártam, azthittem, hogy csak a végfok... Kiderült, hogy pontosabban 2db végfok, meg a tekerccsel volt némi zűr. A végfokok ára típustól és helytől függ. Én vettem valami 800Ft körül darabját Debrecenbe, de máshol megkaphattam volna 3-400Ft-ért is.
Nem jegelek olyannak, akivel még nem üzleteltem, mostanában elég sűrűn "elolvadt" a jég...
-
krups8
tag
Sziasztok!
Ezt a rendszert szeretném uppolni egy kicsit, hogy... nagyobb legyen a basszus. Egy öblösebb mélynyomót szeretnék összehozni az erősítővel a gyári kiiktatásával. Aki ért hozzá segíthetne nekem, hogy mennyire bonyolult a történet és kb. mekkora ládát lenne érdemes csatlakoztatni. Audigy 2 ZS-vel hajtom és első szériás 3600-ról van szó.
-
krups8
tag
-
Patice
nagyúr
Ha értesz annyira az elektronikához, hogy a mély kivezetését meg tudd oldani, akkor hajrá. Ha ez megy Én kivenném az elektronikát a mélyből és egy DIY házba raknám és akkor jöhet rá egy másik aktív mély.
De lehet jobban járnál akkor már egy olcsó, használt házimozi erősítővel, és azokra kötnéd a kisebb dobozokat, mélykimenet meg van ezeken az erősítőkön, arra köthetsz aktív mélyet, amit szintén használtan elég olcsón is szerezhetsz jót/elfogadhatót.
Amennyit ráköltenél és görcsölnél a megvalósítással, annyiból szerintem kijönne az általam vázolt ötlet is.
-
Antikivirus
csendes tag
Hello
Szerintetek mejik job a Genius 4000-res vagy a Genius 5050v2-es ???? -
Krisinto
őstag
Üdv!
Nekem egy fa dobozos 5.1-es Genius-om van. Az lenne a kérdés, hogy azokat a hangfalakat ki tudom cserélni nagyobbra (2db 80w-os hangszóróm van elfekvőben) ráköthetem ezeket?
Kibírja a woofer?Üdv:
K. -
Patice
nagyúr
válasz Krisinto #4944 üzenetére
Ki lehet cserélni nagyobbra, csak ne legyen 4 ohmnál kisebb a hangfalak impedanciája, vagyis ne csökkenjen nagyon ez alá működés közben, mert akkor nagyon melegednének a tranzisztorok és nem tudom, hogy ezekben van-e hővédelem, ami lekapcsolná ilyen esetben.
-
Patice
nagyúr
válasz Krisinto #4946 üzenetére
A "wattszám" az az adott hangfal terhelhetősége, nem pedig az impedanciája, ami "ohm"-ban van megadva. A Genius erősítőr része 80W-nál jóval kevesebbel fogja tudni csak meghajtani azt a hangfalat, azaz a hangfalat nem tudod károsítani elméletileg. Viszont ha az erősítőt a teljesítményének határán üzemelteted, akkor a torzítása is már megnő, ami már hosszú távon a hangfalaknak sem tesz jót, szóval csak csínján a hangerővel!
Amúgy ez milyen 80W? Zenei? Szinuszos? RMS? Netán P.M.P.O.?
-
Atimester
aktív tag
válasz Krisinto #4948 üzenetére
Szerintem nyugodtan rákötheted. Ha a zenei teljesítménye lenne 80W, akkor is kb 40W lenne a szinuszos, és az még mindig több, mint a gyári hangfalak teljesítménye.
Az már más kérdés, hogy mit nyersz vele? Szinte semmit, ugyanis hangosabban nem fog szólni! Max más lesz egy kicsit a hang színe, mert más doboz és más hangszóró. De a leadott teljesítmény nem fog változni. (Feltéve, hogy valószínűleg azok is legalább 4 ohmosak.)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest