- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Med1on
aktív tag
válasz fsb1000 #3500 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy a fermit érintő dolgok (mint ez a DX11-es benchmark) beleférnek a GeForce GTX 470 / 480 fórumba. Azt hiszem ezen kívül jópár hozzászólás van itt aminek lényegesen kevesebb köze van a témához de ittvan, ilyen alapon elég sokszor feltehetnéd ezt a kérdést.
Abu-tól profibb arcot ha mutatsz vga téren én becsszó hogy megkérdezem tőle is.[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
Dark KillerX
addikt
GeForce GTX 480 liquid cooling Danger Den review [link].
-
titán
válasz Dark KillerX #3504 üzenetére
Kellemes orajelek es hofokok.
-
rup1u5
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Úgy keni meg pasztával a GPU-t mint én a mogyoróvajas kenyeret!
Ha fele ennyit tett volna rá, nyert volna még néhány fokot minuszba.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Cobrusz
senior tag
vmi brutális mit megy ilyen órajeleken
Core Clock: 900MHz
Shader Clock: 1800MHz
Memory Clock: 4400MHzLOAD:
GTX 480 Liquid Cooled 49
GTX 480 Liquid Cooled OC 59ez nagyon szép
-
fsb1000
nagyúr
válasz Highend55 #3510 üzenetére
Nem tudom....
De általában a nyár hardveres uborkaszezon, igy inkább összel és karácsony elötre várnék bármilyen új modelt.
A TOP szegmensben lehet késöbb. Nézzük meg, hogy a GTX280-ra mennyi idővel jöt a GTX285. Ha lesz GF100 rev2. akkor ez az időintervallum lehet kiindúlópont a becslésre.Én spec lemegyek Tiszatóra.. (ha nem lesz sürgöss munkám), ezért a nyár elején eladom a játékos konfigom, de lagalábbis a VGA-t.
Aztán reménykedek az erős forintban és kis veszteséggel veszek összel egy újabbat, csak ismét 3 év garival. Ez a terv... néha bejön. -
fsb1000
nagyúr
7 hónap?
Akkor pont karácsonyra lenne rev2. Azaz GTX485 meg GTX475.De eddig semmilyen komoly hír nem erősítette meg, hogy lesz ilyen verzió.
Különben is.. a 475 hova poziciónálódna? Rá a 480-ra? Csak kevesebb fogyasztással csendesebb/nagyobb hűtővel, a mostani 470 árában?Nehéz elképzelni....
-
joshua7
veterán
Srácok, GTX470-en van vmod mondjuk Afterburner-en keresztül?
Semper Fi
-
Daczy
aktív tag
Ilyen órajeleken, 512sp-vel szvsz meglenne a ref 5970
Ha jól emlékszem, valami hasonló órajelekről pletykáltak még tavaly a ferivel kapcsolatban[ Szerkesztve ]
-
loree69
aktív tag
loree
-
Bundee69
tag
Egy kis személyes tapasztalat:
Két hete boldog tulaja vagyok egy ASUS 480-asnak. Iszonyú teljesítménye van a kártyának! A Metro 2033-at 1650-es felbontásban DX11-ben, mindent részletességet maximálisra húzva döccenés nélkül elviszi bárhol. A legkisebb jelét nem mutatja a szaggatásnak. A ventije általában 87%-on megy és a GPU kb 83C-os. Hangja? Az van, mint egy hajszárító. De a teljesítménye kárpótol.
Egy 520W-os Corsair tápom van. 3db winyo lóg rajta. Az i7-es 3.8-on ment eddig, de visszavettem 3.6GHz-ra. A rendszer teljes teljesítményfelvétele így 450-510W között mozog. Cipőkanállal, de még belefér az 520-ba, mivel egyszerre a CPU és a GPU úgysem megy 100%-on. Alapon hajtva a procit (alap órajről felhúzva a CPU-t 3.8-ra +100W-al többet eszik, kimértem) elég lenne neki ez az 520W-os táp, de 3.8-4GHz-en már mindenképp kell neki minimum egy 650-es, de inkább egy 750-es. -
Sárpac
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Ez meg itt a [MSI AfterBurner 1.6.0 beta 6 Extreme ]
Azt ne kérdezzétek mi benne az új, mert én csak annyit látok, hogy a verzió szám után van egy X betű.
-
Bundee69
tag
válasz joshua7 #3524 üzenetére
Táp hatásfokot nem számítottam bele, az a ráhagyás. De igazad van, ha beleszámítanám akkor kevesebb lenne.
A 3.8-at azért nem hagytam, mert először is jön a nyár. Másodszor meg bazi sok hőt termel a kártya, amit nem tud maradéktalanúl kihajtani a ventije. Egyszerűen sugárzik a kártya. Így a házban az átlaghőmérséklet 3-4 fokkal magasabb annak ellenére is, hogy egy igen jó szellőzésű Zalman GS 1000-es házban van ahol 5-6db 12cm venti (1300 fordulaton) húzza/tolja a levegőt. Extrém terhelésnél (Intelburntest) a szokásos 68-69C helyett felment a magok hőfoka 74-76C-ra. Ezt ugyan mindnennapi körűlmények között szintén nem éri el, de egyenlőre igy biztonságos 3.6-on hőmérséklet és táp terhelés szempontjából. -
fsb1000
nagyúr
válasz Bundee69 #3529 üzenetére
Ezt magyaráztam egyszer a CPU topikjában is... de senki sem hitte el, hogy az I7-860 megfeszelve 4GHz felett akár 200-300W- xxxW-ot is képes leadni, amit a legnagyobb léghűtő sem bír megfogni. Ezért járatom 3,5-ön és "alapfeszen". Hűvös & gyors.
(a másik tévhit, hogy a betáplált elektromos energia nem 99%-ban alakul át hőenergiáva.... vajon mi lesz belőle? fény? vagy ezotéria?)
-
onereborn
tag
Lenne egy gyors kérdésem? Szerintetek lehetséges az, hogy a GTX 285 SLIben egy GTX 470-el? Természetesen az alapkari a GTX 285 lenne....
Kellene az Adobe Premiere CS5-höz a Mercury Playback Engine GPU gyorsításhoz. Szerintetek a FERMI chip besegítene neki? Esetleg dx11-ben futtatható játékok alatt a GTX 285 miatt?
Válaszokat előre is köszi!
-
zuchy
őstag
válasz onereborn #3538 üzenetére
Olyan lappal lehet amin Lucid Hydra chip van. Az MSI-nek van ilyen i5-ben, Big Bang néven, meg most volt hír, egy AMD-s lap is, kint van a főoldalon. Csak ez a művelet teljes gépcserével lehetne csak, kivéve a GTX285-t. Nem éri meg, a skálázódása sem a legjobb. Vagy veszel még egy GTX285-t, vagy veszel GTX480-t. Esetleg megvárod az új GTX475, 485-t.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
Bundee69
tag
válasz onereborn #3538 üzenetére
Betehetsz a 470-es mellé egy 285-öst úgy, hogy a 285-öst dedikált Physx gyorsítóként használod. Ezzel a megoldással a 470-es lényegesen gyorsabb lesz, az olyan játékokban amelyek Physx-et használnak, mivel ezt a feladatot a 285-ös veszi át. Valamelyik fórumon láttam teszteket erről, bár ott csak egy 9600-ost tettek a 470-es mellé, de jelentős gyorsulás volt tapasztalható.
-
Bundee69
tag
válasz joshua7 #3536 üzenetére
Ezt már próbáltam egyszer. Igaz külön-külön terhelve a CPU-t és a VGA-t és abból jól vissza lehetett számolni. Az jött ki, hogy teljes CPU és VGA terhelésnél az egész rendszernek kb 620W a teljesítmény felvétele (nem beleszámítva a táp hatásfokát!) Ekkeo még csak 3.8-on ment a proci. Ha ezt még feltolod 4GHz-re plusz még a kártyát is tuningolod, akkor inkább egy 750-es táp kell hozzá.
Meg egy fridzsider amibe az egész zubehör-t bevágod.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest