- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
"Nem vagyok meggyőződve, hogy az Ipon a magyar nagykerektől szerzi."
De én meg igen.
És te is lecsekkolhatod, amit de 11-kor telefonon megrendelsz, az jó esetben délután átvehető, mert a kocsijuk körbe megy.
Nem csak ők dolgoznak igy, más forrásból is tudom, hogy 13 óráig lehet raktárról rendelni (olyan nagykerből ahol van)
De ha csak másnapra hozzák meg az sem lehet külföldi forrás, logisztikailag lehetetlen.//
GTX 470-nél 108-110kMutass már egy helyet ahol ennyi és az ugyanott azonos gyártótól az 5870 10K -val olcsóbb,
Duma, duma, duma...
Bocs! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fsb1000 #2050 üzenetére
A kiskerek nem szoktak felvenni a listára nem rendelhető terméket. Az egy dolog, hogy a nagykernél rendelhető, de nincs rá konkrét időpont, hogy mikor lesz szállítás. Ha megnézed alig van bolt, aki kirakta a terméket rendelhetőre.
Az árt a nagykeres listák alapján számoltam. Aki 10% haszonnal dolgozik, az ennyiért tudja adni. Kevesebb haszonnal lehet alacsonyabb az ár.(#2051) fsb1000: Azt akarod mondani, hogy az Ipon beszerzési áron adja el a termékeit? Én látom a nagykeres árakat. Alig van 1-2% különbség. Ide-oda persze. (csak a GTX 470-re. A többi kártyánál, már nagyobb az eltérés, gondolom azok beszerezhetőek nehézségek nélkül.)
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Gabrika
tag
válasz fsb1000 #2049 üzenetére
szerintem is nagyon különböznek a szempontok (követelmények) a két gyökeresen különböző felhasználási terülen.
Amikor a videokártyának pihenni illik, akkor legyen 'észrevehetetlen',
amikor pedig rá kerül a sor, akkor szinte teljesen mindegy a hang, a hő, stb. ha jól teszi a dolgát.
Nem is tudnék most egyetlen egy játékot sem mondani, ami kihajtja a kártyát de csendet szeretnék
(jól erősített hang kell és nincs esélye audio dimenzióban egy VGAnak sem )Ja, de kivétel a folding@home, na itt szerencsés lenne a csend és nem 3D
Pande-ék külön hangsúllyal NV-ra fejlesztenek jobban - remélem lesz majd a PH! tesztben hajtogatás[ Szerkesztve ]
Antec P182; ZM500-HP; ASUS M4A79TDe; AMD 965BE@3.7; Scythe Ninja2b; G.Skill 8GB@1866; ATI5850; 5.4TBHDD; MOMO; T.FlightX; G.EM500; Samsung 2443BW, PS42B450B1W; Yamaha RX-V663; Klipsch F/C/S-1
-
fsb1000
nagyúr
Nem... én nem azt akarom mondani... amit te szeretnéd hogy mondjak.
Én ezt akarom mondani: mutass olyan linket amely az állításaid alátámasztják.
Én már mutattam, szerintem Magyarország legnagyobb forgalmú kiskerét, amelynek korrekt és mérvadó árai vannak. (árgépen nem az ipon a legolcsóbb)
Nyilván más kategória mint a kicsik, ezért más szorzóval kapják a cuccot.De mutass olyat, ami szerinted hitelesebb mint az ipon., nézzünk ott kisker árakat.
Én még tudok mutatni pár normális céget: Pl. USERS, ez is létező cég (nem csak árgépes linkhuszár, garázsirodával), elég nagy forgalommal, több bolttal: [link]
Én pedig itt vettem: [link] szintén 99eFt a Giga 470. Ez egy kisebb cég, de korektek és boltban jelentős készleteket láttam. Ez sem kamu cég.
///
Várom a linkjeid!
[ Szerkesztve ]
-
onereborn
tag
Esetleg megtudná mondani valaki mekkora lesz a különbség egy sima nv480 és a quatro kártya között? Érdekelne a Cuda számítási teljesítménye!
Választ előre is köszi!
-
RI/OS
őstag
Ipon a Magyar nagykereknél vásárol tudom. (hagyjuk hogy honnan)
Viszont nem azt az árat kapja, mint amit te látsz, mert havi szinten több 10m forgalmat generál.
Én is látom a nagykerárakat, meg látom, hogy mennyi a listaára a nagykerben. Kategóriák vannak forgalom alapján.
Egy 100k-s tételnél, van ahol 10k a különbség.Egyébként fsb másnapra külföldről hozatni cuccot nem lehetetlen, és is tudok másnapra németországból rendelni cuccot, ha 3-ig leadom a rendelést, másnap 1-2 körül megvan.
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
válasz fsb1000 #2057 üzenetére
Mármint szállítási díj nélkül, egy német nagykerből.
Lényeg a lényeg, az ipon nem sumákol, normális beszerzési forrásaik vannak
Volt már olyan, hogy rendeltem tőlük valamit, kaptam egy rendelési számot, másfél óra után még valamit, és ~500-al nagyobb volt a rendelési szám, el lehet képzelni, hogy mennyien vásárolnak ott..
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fsb1000 #2054 üzenetére
Nézd meg, hogy hány kisker rakta bele az árlistájába, vagy a webshopjába a GeForce GTX 470-et (vagy 480-at). Nagyon kevesen vannak. Ez azért van, mert a termék csak papíron rendelhető. Én leírtam, hogy 108-110k-ra jön ki a kisker bruttó ár 10%-os haszonnal. Nem tudjuk, hogy ki mennyi kedvezményt kap. Egyszerűen én/mi a nagykerek árát látjuk. Az összehasonlítás is ezek szerint lesz a fermis tesztben, más támpontunk úgy sincs.
Ahogy nézem a kiskereknél is inkább a HD 5870-nel küzd a GTX 470, hiszen többnyire drágább. Esélytelen, hogy a HD 5850-hez mérjük, hiába az NV MSRP árazása.RI/OS: Azt nem mondtam, hogy az Ipon forrása kamu. Külföldről is lehet hozni. Bár valóban több esélye van a nagykeres árkedvezményeknek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
fsb1000
nagyúr
"Ez azért van, mert a termék csak papíron rendelhető. "
Ez tételesen nem igaz. Ami az iponban a listában van az van. (99,9%)
Amint lefogy a nagykerben már le is veszik (automata)Kérdezd meg azoktól akik készlet státust is látnak a nagykereknél: jelenleg van giga 470.
Amikor 1 hete vettem kiskerben akkor is azt bizonygattátok hogy nincs, és még hetekig nem is lesz. Linkeljem?
Már ezért érdemes volt premier áron megvennem. 3K-t megért, hogy elsőkézből mondhassam: VOLT.///
ja.... igen
Épp ma volt alkalmam frissen beszerzett GTX70 beüzemelésében részt venni.
Persze ez semmit nem bizonyit annak aki mást próbál súlykolni:DRÁGA + NEM KAPHATÓ
Táposoknak:
CM GX 750W elvitte a 2db 470-et + i7-et.18K volt a beszerzési ára!!!
Lehet nem egy Corsair (bár az adatai kisértetiesen hasonlítanak a TX750-re) , de melegedés és zaj nélkül adta le azt a 40-50A-tUtána kéne nézni a GX 650-esnek, emrt az meg a TX650-ellel egál (52A a 12V ágon) és jóval olcsóbb mint a TX650.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az EVGA karik elérhetetlenek itthon Gondolok erre a tipusra [link]
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz zoltanz #2062 üzenetére
Ez nyilván igy van, de szerintem nincs köze ahhoz a tézishez, amit abu85 eröltetni próbál.
Mármint hogy a GTX470 drágább, mint az 5870 és nem is kapható.Szerintemn egyértelmű (adtam pár linket), hogy 5%-on belül azonos áron van a két termék és jelenleg is kapható. Sőt!! ápr.12 óta szinte minden nap kapható volt, kivéve a nemzetközi megjelenés napján, de arról is voltak itt infók, hogy Acernél be volt tárazva.
//
Ettől függetlenül én is drágának tartom 470 hazai 100K-s árát miközben a "listaára" 350USD.
Az 5870-é kb. 400USD és itthon mégis tudják 100K-ért adni.Ez itt a baj.... vagy a listaárak nem stimmelnek, vagy a beszerzési csatornák működnek másképp.
Az 5870-nek kéne drágábbnak lennie, mert szubjektíven úgy gondolom, kicsit a 470 fölé poziciónálódik, de a 470 magas ára is magyarázható az újdonság sáphúzóival, meg az NV árképzésével. -
tome.jr
addikt
Betettem 1 db GTX 470-et a H55-ös gépembe. Eddig egy 5770 Vapor-X volt benne.
Idle fogyasztás az 5770-nel 64 watt volt a GTX 470-nel meg 73 watt.
Idle 52 fokos a GPU hőmérséklete, a PCB 40 fok.
[ Szerkesztve ]
-
tome.jr
addikt
válasz fsb1000 #2067 üzenetére
309 watt lett a vége Far Cry 2 benchmark alatt.
GTX 470 ref órajel Far Cry 2 ultra high + core i3 4200 Mhz
Azt néztem hogy nagyon nem is maradt el a mostani i3 eredmény az i7 rendszeremhez képest, pont 10 % a hátránya.
Egyébként nekem olybá tűnik mintha a Ferminek szebb lenne a képe a régi GTX-ekhez képest. Főleg a fény - árnyék hatásoknál, meg mintha kontrasztosabb lenne a kép és az effektek (tűz, robbanás) is szebb volna.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz fsb1000 #2065 üzenetére
Ezzel a Cryo-val valami nem tiszta.
Nem reagál a társkártya órajel változtatására. (már megint valami szűk keresztmetszet?)GTX470 (sh=1215) ->31,8
GTX470 (sh= 980 ) ->27,4GTX470 (sh=1215) + 9800GT (sh=1500)->38,5
GTX470 (sh=1215) + 9800GT (sh=1200)->38,5GTX470 (sh= 980 ) + 9800GT (sh=1500)->32,1
GTX470 (sh= 980 ) + 9800GT (sh=1200)->32,1///
Itt a társkártya +21%-ot ad a single 470-hez
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz fsb1000 #2080 üzenetére
Amig az nincs, esetleg probald meg az elejetol a kinti reszig, en is azzal teszteltem, mondjuk kerdes, hogy mennyire ad pontos infot a fizikazasrol. A high-very high es a sli-single kozti kulonbsegek jol megmutatkoznak.
Volt szo rola, hogy a crysisben nem valami pengek a kartyak, hat erre nem tudom mit mondjak. Elhiszem, hogy a tesztjeben nem villantja meg annyira az erejet, de inditsuk csak el a jatekot es xarjuk ossze magunkat.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz tome.jr #2082 üzenetére
Errol beszelek. Miota eloszor elinditottam a crysist a 2 db 480-al, minden maxon van dx10-ben 16xQ-val, vsync-el es szinte vegig 60fps. Akarhova megyek, akarmit csinalok, 50 fps ala nem megy, szoval ennyit a tesztrol.
(#2083) fsb1000 Igen, sli 480-ra ertettem. P6T Deluxe lapom van 920-al, ami 21*160-on dolgozik jelenleg. De erkezoben a gulftown, kivancsi leszek ra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csupán elméleti szinten, kiváncsiságból, mennyiért lehetne nulláról kezdve levizezni egy ilye karit? Csak vga, proci maradna légen. És mennyi költség lenne kb +1 kari? Vizezi valaki?
-
voodoo98
addikt
válasz fsb1000 #2065 üzenetére
Nekem minden maxon volt, q9505 @3.825 és HD5850+9800GT (alapon mind2) 1680-ban.
Az erdemény eléggé hasonló, nekem is 36/58/135 volt.
(de már nem tudom kipróbálni újra, sajnos)Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
voodoo98
addikt
válasz fsb1000 #2085 üzenetére
Van egy olyan menüpont, h Advanced PhysX, na ezt be kell kapcsolni és akkor jönnek elő a physx effektek. Amit én észrevettem eddig (csak teszteltem a játékot, nem játszottam vele) az a faldarabok, amik lenn maradnak a földön (physx nélkül eltűnik), de ffodi metro 2033 tesztjében sok érdekes dolog van: teszt
[ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
Def26
félisten
Arról van valami infó, hogy a Crysis 2 melyik kártyát fogja preferálni?
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
voodoo98
addikt
Tegnap vettem egy gigabyte GTX 480-ast (előtte HD5850 volt, az is nagyon jó kari)
Nem bencheltem még, csak játékokat néztem szinte,de az eddigi tapasztalatok a következők:
Alapvetően jó a kártya (bár nem olcsó és leggyorsabb 1 magos kariról beszélünk). Sok játék (főleg NV kedvelt játék) sokkal jobban fut( GTA4, Just Cause 2 demo, Metro 2033, AC2, COD5, BFBC2 (ezekről majd csinálok pontos mérést)).Problémák:
eléggé meleg idle-ben is! Ha rákötöm mini-hdmi-n a tv-t, akkor 80+ fok idle-ben!!!!Amúgy kb 70 korul lehet. Szóval 10-15 fokot dob rá, h rá van kötve egy másik kijelző is minimum. Terhelés alatt nem ment 94 fölé, de itt ugye már sűvít rendesen.
Esetleg el tudom képzelni, h néha proci limitem van. Bár a felbontás full-hd.
(Egyes játékokat nem teszteltem hosszabb ideig!)Konfig: GTX480 alapon, EP45-UD3P, Q9505@3.825, 2x2gb ram, Full-HD, lehetőleg minden maxon, win7 64, 197.55
Just Cause 2 demo
van benchmark, de itt még a 32xCSAA sem tudta megfogni a 480-ast 55-60 fps-sel ment végig (bár itt sem futtattam végig a tesztet, csak próba). Bár felesleges a 32, elég a 2 vagy 4xAA is bőven ilyen felbontáson.
Játékban a régi karival 30 fps-ig is leugrott, itt most nem nagyon megy le 50 alá.
Gondolom a CUDA miatt is megy ilyen jól.GTA4 (majd csinalok screenshotot is):
Minden maxon, mindkét csúszka 100-on. Bench végére 40 fps! Persze 30-35-re is lement. Játékban így már nem lehet vele játszani, volt, h 20-25-ig lement, tehát majd vissza kell venni.Crysis:
tényleg nem valami nagy előrelépés, csak a bench-et próbáltam. de kipróbálom majd a játékot is. Alig jobb mint a hd5850.Metro 2033:
minden maxon ,kivéve Dof, az elején 35-45 környékén ugrál (ebbe még az első szörnyes rész nincs benne), ad. physx on, 4xAA. DX11, tessz. Sokkal jobb mint a hd5850, ez kétségtelen.Cod5:
hd5850-nel is remekül ment, de pl.: banzai pályán, amikor átmegyek a hídon (de csak egyik irányba), akkor leesett az fps akár 40-45-re is, na most 75 alá nem nagyon ment (multi kozben). Egyedül az üres pályán ugyanott 100 alá nem ment
Tehát min fps-ben nagyon sokat hozott. És ez jó, mert szeretek codozni!AC2:
mint általában erre sincs hatással, h az AA-t mennyire állítom, 8x-an és 2x-en is ugyanúgy megy. 39 alá nem ment, amikor felmásztunk a tetőre és beláttuk az egész város, amúgy 50-60 fps-t tartotta (2xAA és minden maxon). Nem tudom melyik beállítás az, ami leveszi az fps-t, AA és Post process (uccso beállítás) az nem. ???BFBC2:
xp-s (dx9, 1xAA) tapasztalataim voltak, most win7 alatt minden maxon (dx11, 8x, HBAO on) volt, h lement 35-re (single-ben, gondolom multiban ez több), de itt sem tudtam, h mi az ami eheti az erőforrást. HBAO off és 2xAA segített valamit, de szerintem DX11 eszik sokat, csak ugye ezt nem lehet kikapcsolni. nem lehet? Xp alatt meg kevés az 1xAA! Ha lenne legalább 2xAA, akkor ott lehetne nyomni.
Érdekesség: a kari terhelése csak 50% körül volt, lehetséges h ennél a játéknál proci limitem van???Fluidmark:
Csak 2x volt több az fps, mint 9800GT-s hibrid rendszerrel (83->160fsp) . Ezt is újra mérem rendesen.Ha csináltam konkrét méréseket, akkor jelentkezem.
Összességében eddigi tapasztalataim:
Pro:
- sokkal jobb a min fps,de az avg sem rossz, sőt.
- picit (1.1v, sh:1600, m:2000) tuningoltam, ekkor is stabilnak tűnt, bár ezt is komolyabban le kell mérni
- nv kedvelt játékoknál óriási előrelépés (főleg JC2 volt jó). Mafia2 miatt ez fontos dolog nekem, ez volt az egyik oka, h ezt vettem.
- idle-ben nem hangosabb mint az hd5850.Kontra:
- nagyon meleg 2 monitorral még idleben is, kicsit zavaró. Miért?? Jöhet rá driver?
- drága
- load alatt nem kell meglepődni a 94-95 fokon sem(, bár 105-ig bírja elvileg), de ekkor már hangos egy kicsit.Kb ennyi.
Szerk.: és a legfontosabbat kihagytam.
Csináltam fraps-szal (F11) jó pár stuttering mérést is, eddig nagyon jól szerepel benne a kari, talán 50 feletti értéket nem is láttam (csináltam csv file-ból grafikont!), tehát ebben mindenképpen jobb mint a HD5850. Legalábbis eddig úgy tűnik. Ez is fontos dolog.[ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
beteg
őstag
válasz voodoo98 #2093 üzenetére
én is bepattintottam tegnap a 480-as. eddig csak 2 dolgot tudok róla mondani:
nálam idle-ben 0 hangja van a ventinek és everest szerint 45 fokos!
megtapogattam minden oldalról és tényleg csak langyos.(a másik annyira nem érdekes, de megy win2008r2-alatt is szépen a win7-es driverrel.)
Csak futni kell!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz voodoo98 #2093 üzenetére
Két megjelenítővel mindegyik kártya magasabb idle órajeleken megy. Ezen semmi sem fog javítani, egyszerűen nagyobb órajelek kellenek, hogy elkerüljék a képernyők csíkozódását.
[ Szerkesztve ]
-
voodoo98
addikt
OK. Köszi a válaszokat!
Akkor viszont mekkora az az idle és load hőmérséklet, aminél még nem kell aggódnom?
80 fok idle az OK ennél a karinál?
(Load az más tészta, az esetek többségében nem fog load-on menni.)Példa:
ha idle-ben magas a hőmérséklet, akkor pörget(i/ni kell) a ventit, ami filmnézés közben nem jön túl jól!Esetleg lehet-e probálkozni azzal, h ráirányítok egy másik ventit (12cm) a karira?
-
citrom904
tag
470-480Gtx tulajok tesztet !!! Az létezik hogy a ph-nak még nem volt 480gtx tesztje???
Lepd meg a májad : Igyál VIZET!!!
-
voodoo98
addikt
GTX480 Tulajok (akár GTX470-esek is)!
Lehetne egy olyat csinálni, h adott beállításokkal letesztelünk egy játékot, ami jellemzően proci igényes (talán BCBF2) és megnézni, h melyik proci mennyire bír kihajtani egy 480-ast (esetleg SLI eredmények is jöhetnének).
OK:
félek, h kevés 1-2 helyen a Q9505@3.825! (esetleg 6mb L2 cache miatt, de csak nem)
Gondolom egy i7@4ghz nem ártana neki!Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz voodoo98 #2097 üzenetére
A 80 foktól biztos nem lesz fizikai sérülése a terméknek. Még a 90 is jó.
Igazából nem érdemes aggódni, hogy emiatt tönkremegy. Csak a zajszint miatt problémás a dolog.
Lehet próbálkozni, de ezek a megoldások nem sokat érnek. A hűtőcsere, ami tényleges változást hozhat. A gyártók már készítik az izomkúlereket a Fermihez.citrom904: Létezik, csak elemzésünk volt még. A teszt a jövőhétre van ütemezve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest