Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyépés

    aktív tag

    válasz MaxxDamage #35407 üzenetére

    A prime+furmark nem csak arra jó, hogy megnézd, mik a max. hőfokok extrém terhelés alatt, hanem alapvetően stability tesztnek használják a gyakorlatban. Ez azt jelenti, hogy ha alulfeszelsz, akkor nem mindig jön ki egyből, hogy a gép nem bírja, csak pár naponta hetente egyszer-egyszer csinál valami furcsaságot (crash, újraindulás), vagy bizonyos alkalmazások alatt furán működik a gép néha.
    Az én példámmal tudnám ezt jól illusztrálni. XTU-val állítgattam a feszt, utána a beépített stressz tesztjét, meg cinebenncheket futtatgattam. Ki is jött, hogy -155mV-nél crashel néha, -150mV-nél már nem. Faja. Akkor -150mV lesz. Hófokok jók, teljesítmény jó, minden király.
    Aztán rá kb. két hónapra mikor futtatgattam a prime+furmark-ot, mikor ide a fórumra készitettem mérést, akkor látom, hogy néha pár szál nem fut 100%-on. Kicsit furcsálltam. Utánaolvastam, írták, hogy valszeg sok neki az alulfesz, nem durván, de már sok neki. Mondom nem érdekel, semmi bajt nem okoz. Errefel az elmúlt két héten két játék, amiket most próbáltam ki, rendszeresen kékhalállal crasheli a gépet. Fórumokon olvasgatom, mik lehetnek a bajok. Egyik atomstabil egyszerű kártyajáték, az nem okoz másnál hibát. Másik a Ryse Son of Rome. Na az egy bughalmaz. Mndom biztos driverhiba akkor. Drivereket többször újrarakom, minden verzióval. Mindig crashel. Mindenféle konfig varázslatok, meg nem is tudom miket állítgattam, semmi eredmény. Gond üt lehet itt a proci a hibás, pont úgy terhelheti a két game, ahogy nem bírja így alulfeszelve. Beállítom -145mV-re és voila, minden probláma megszűnt. Ha nem látom a prime alatt azt az anomáliát lehet még elkeresgélem egy darabig. Szóval én ajánlok egy fél-egy órás prime-ot legalább magában futtatni. Ha a hőfokok annyira nem is érdekelnek, mert az alulfeszes stabilitás ellenőrzésére nem igen van jobb eszköz tudtommal.

    "Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

Új hozzászólás Aktív témák