Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Piftuka #4489 üzenetére

    Nos, tegnap unokatesóm révén tesztelni tudtam az Xbox360 kontrollerét. (Neki vezetékes változat van, de az most irreleváns.)

    Elérhető hozzá Windows7 driver, amely telepítését követően gond nélkül felismerte az operációs rendszer. A tesztelés során is rendben lévőnek tűnt minden.

    Ám a tesztelés során több negatív tapasztalatban is volt részem. Az első a "SW: Force Unleashed" című programmal.

    Tudom, programozói szempontból gyalázatos munka ez a játék, de az mégis sok, hogy a korábbi, egérrel és billentyűzettel kínszenvedősen elért elmentett állást betöltve konkrétan nem működött a kezelőszervek nagy része. (Annak ellenére, hogy a játék indítása előtt a programban beállítottam a kontrollert, alapértelmezett eszköznek.)

    Próbaként újrakezdtem a játékot, és ott már élt minden gomb. Ez lehetne jó hír is, de sehol nem találtam átprogramozási lehetőséget.

    Márpedig "by default" a D-Pad egyáltalán nem működik. A bal oldali analóg karral kell a karaktert irányítani.

    Ezután jött pár régi FIFA, és itt ért az újabb csalódás: a D-Pad itt sem működik. Csak és kizárólag az analóg karral lehet vezetni a kijelölt játékost, amiben az a fő probléma, hogy az analóg kar egyúttal egy lenyomható gomb is.

    És az EURO2000-ben az a gomb konkrétan a menüt hozza be. Magyarul játszik az ember, vezeti a játékosait, majd a játék hevében rendszeresen kilép a menübe.

    Így játszhatatlan.

    A kérdésem az, hogy az összes FIFA játékkal ilyen? :F Mert akkor meg sem veszem. :(

    Számomra alap, hogy a játékost a D-Pad résszel lehessen irányítani!

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák