Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz kkf #4446 üzenetére

    "Na most a fight pad-eken tipikusan nincsen mini joystick, csak D-pad."

    Tipikusan valóban nincsen, ám azért akadnak kivételek:

    PDP Versus Fighting Pad

    Még csak nem is drága.

    Mad Catz Street Fighter V FightPad Pro

    Mindamellett meg kell hoznod a döntést, ha csak egyetlen game pad jöhet szóba:

    - A 6 gomb egymás mellett, vagy analóg kar is?

    Én azt mondom, hogy erősen játék függő a dolog. Például, ha a modern FIFA és PES játékok támogatnák a kifogástalan állapotban lévő, és kifogástalanul működő MS Sidewinder Gamepad-emet, akkor eszembe nem jutna Xbox kontrollert keresgélni.

    Ám, ha kell az analóg kar, akkor kell. Most éppen a "SW: Force Unleashed"-del szenvedek hasonló okokból: nem támogatja az említett 8 gombos gamepad-et, ezért egér + billentyűzet kombóval játszom. Borzalmasan frusztráló így. (Most pl. éppen az egyik csillagrombolót kellene "lerántani" a bolygófelszínre, a két analóg kar folyamatos magam felé húzásával. Tessék ezt elképzelni a billentyűzet "A+D" gombjaival, miközben az egérrel "egyensúlyozom"...!)

    Mindezzel azt akarom mondani, hogy ha az általad említett játékok bármelyike igényli az analóg kart, akkor még mindig kisebb áldozat a mozdulatok egy részét a game pad "ravaszgombjaival" kivitelezni, mint egy - amúgy szerintem is klassz - tradicionális, 6 gombos elrendezésű kontrollerrel szenvedni az analóg kar hiánya miatt.

    Szvsz ezt gondold át! ;)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák