Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NEXUS-6

    tag

    válasz Ear001 #86273 üzenetére

    "És ez honnan tudható? Ki végzett ilyen kísérletet?"
    Pl. Én vagy te, vagy akárki akinek van TIDAL előfizetése. :D Masterről visszakapcsolod HiFI-re a minőséget, és volila ott lesz a hallható különbség. Ennyi. ;)

    "Na és ez honnan jön? Még maga az MQA szövetség sem volt soha hajlandó demózni szakértők előtt, vagy éppen kiállításon, hogy ugyan annak a fájlnak a két változata között mi a difi. Pont ezért kellett hekkelni." A cikk írójának nem tudom honnan jött a sommázott megállapítása. Azt tudom én mit tapasztaltam az utóbbi napokban. Röviden:
    Megjött az új MQA kompatibilis DAC. Felrakom egy gyengébb, saját magam barkácsolta RCA kábelre (aranyozott csati, ezüstözött rézkábel, de igazából kb Inakustik Premium kábelnek felel meg minőségre, ami azért nem a kábelek csúcsa, bár a sztenderd feketénél sokkal jobb), azzal kötöttem össze az erősítővel. Normál anyagok sokkal jobban szóltak mint az eddig használt DAC-cal (még jó hogy, azért egy 5X annyiba kerülő DAC-tól csak elvárja az ember :) FiiO K3 vs Topping D70s). MQA fájlokat meghallgatom. Eredmény: na ez egy teljesen más szint, teresebb, van basszus, levegősebb, stb. Próbálgatom az új DAC szűrőit is. Nem egetrengető, de hallható különbségek a magas tartományban. Talán az alap 3-as volt az általánosan legjobb, de van amelyik zenének más állt jól (ennek még lesz jelentősége! ;) ).

    Aztán végre megjön a megrendelt rendes kábel is (AQ Big Sur). Eredmény azonnal hallható: szinte teljesen eltűnt a különbség az MQA és a "normál" fájlok között minőségben, úgy hogy a "normál anyag" gyak más szintre került: megjött az eddig hiányolt igazi basszus, fenomenális tér keletkezett, énekről fátyolosság eltűnt stb.
    Ja, és általam szinte teljesen hallhatatlanná váltak a DAC szűrői közti különbségek!

    Szal most éppen trágya 128 bps-es MP3 zenéket hallgatok mert döbbenet, hogy milyen jól szólnak, új DAC + jó kábel kombón! :Y

    Szal most legyek okos, nem igaz!? Akkor van-e az MQA-nak értelme? :D
    Ezért írtam, hogy bizonyos szinten és ez pont nem az audiofil, hanem a jóval alatta levő kategória lehet, hogy van. Ha nincs, nem érzékelsz akkor a te berendezésed valszeg meghaladja ezt a szintet. ;)

Új hozzászólás Aktív témák