- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fejo
őstag
válasz oceanearth #250 üzenetére
Köszi!
Ha felmerül még kérdésem, fordulhatok hozzád?www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
domedee
senior tag
válasz oceanearth #252 üzenetére
a végén még elpirulok...
Fejo: de tényleg, szólj, és ha tudunk segítünk''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
Fejo
őstag
Nem tudtok véletlenül olyan oldalt, ahonnan letölthető vagy megtalálható a gép részletes magyar leírása? (amit az ED mellékel az egy kalap sz...r)
Előre is köszi!www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
domedee
senior tag
Hááát, ha mondasz egy mail címet, ahova lehet küldeni nagyobb fájlokat, akkor este átküldöm. Nekem megvan pdf-ben.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
-
Fejo
őstag
válasz oceanearth #250 üzenetére
Próbálgatom az M-et. Azt vettem észre, hogy ahhoz, hogy a csúszkán a háromszög középen maradjon, sötétebb helyeken le kell menni 3-ra vagy az alá. Biztos az én kezem remeg de a számítógépen már jólláthatóan bemozdult, elmosódottak a képek ilyenkor. Tapasztalgatom a gépet, nagyon tetszik, pláne ha majd képeket is tudok csinálni...
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
domedee
senior tag
Csak megsúgom, hogy ebben az időtartományban bizony be is fog mozdulni, hacsak nem stabil a kezed (15 alatt). Bár ki lehet tartani a 4-6-os időket, nekem is kellett már vele csinálni képeket, de nem egyszerű, bár lekopogom, én a képek 70%-ban meg tudom tartani a 4-s időt, úgy, hogy alig mozdul be (teljesen képtelenség), így még simán nézhető a kép, de amúgy azt mondom, ha csak lehet, 30 alatt már vaku és/vagy állvány az ajánlott.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
domedee
senior tag
szerintem nem nagyon kellene ott sem látni, bár ugye, ez személyfüggő is, azaz a szemed mennyire veszi észre, mert lehet, hogy nem látni, mégis a kép összhatása valahhogy nem az igazi.
de a legjobb, ha kipróbálod egy képen, sajna ha ki kell nyomtatni, akkor igazán nem nagyon lehet mit tenni
az az igazság, még nem hivattam elő ilyen bemozdult képet, sőt előhivatni sem igazán szoktam a képeket, egyelőre csak gyűjtöm őket, aztán ha lesz vagy 50(de inkább 100), ami számomra nagyon OTT van és szuper, nagyon szép, etc...-szóval kielégíti az igényeimet, akkor elviszem egyszerre, jó kis kedvezményeket lehet összeszedni ekkora mennyiségnél''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
oceanearth
őstag
amit kézből még kitartassz az olyan 1/15, 1/13. természetesen nem LCD-vel, jó, hogy rájöttél, hogy az EVF-el kell csinálni a képeket ilyenkor stabilabb sokkal. a másik ha már le kell menend ilyen hosszú záridőre és meg ez alá, akkor lehet érdemesebb ráküldeni vakut mondjuk 1/25-re. vagy 1/15-ön esetleg 400-as ISO-t használni. vaku az akkor jó, ha amit fényképezel az olyan 7m-en belül van. ISO ha távolit akarsz. egyébként ma vettem egy hoya hmc cirkulár polár szűrőt. nagyon jó csak még nem tudtam kipróbálni ebben a sazr időben
hát ha fullscreenen nem látszik akkor elvileg 10x15-be sem, de meg kell próbálni, nem olyan drága az előhívás.
[Szerkesztve] -
Ati9500
senior tag
srácok.. blende érték...
napsütéskor nagy blendét kell használni .. azaz f 8,0 at (mondjuk??) -
domedee
senior tag
Jaja, nő a mélység élesség, bár talán úgy lehetne mondani, hogy ha sok a fény, akkor a legnagyobb blendétől 1-el kisebben (mert bár nő a mélységélesség a blendével, valamelyest romlik a képminőség vele) és a hozzá tartozó idővel a legoptimálisabb. (azért a záridő legyen legalább 125).
-
Ati9500
senior tag
és a legkisebb blende mondjuk az F 5,5 az mire jó???
Ha jól értem akkor legyen F7,1 és nagy záridő 1/1500
és akkor jó a kép... (napsütésben) -
domedee
senior tag
hááát, az eléggé karcsú, napsütésben nincs gond vele, de fényszegényebb helyen már kevés lehet.
A jó kép meg csak annyi, hogy technikailag rendben van az a F7,1-1/1500, de ez nem ennyire egzakt tudomány. jó a kép, ha neked tetszik.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
Ati9500
senior tag
és az F5,5 rekesz az mire való??
-
domedee
senior tag
Az F, rekesz, a blende, az apertúra mind ugyanazt jelenti, azaz, hogy mennyi fényt enged át az objektív. Emellett a nagyobb F nagyobb mélységélességet jelent.
F:1-1,4-2-2,8-4-5,6-8-11-16-22-32 lenne a sor kb, minden egyes lépés felére csökkenti illetve növeli a bejutó fény mennyiségét (bejutó fény mennyiésge szerint csökkenő)
Tehát ha egy di. gépnél ez van: f2,8 / f3,1 - f8 / f8 (nagylátószög/tele), az a következőt jelenti:
nagylátószög esetén: F2,8-8 között változhat, m íg telánál: F3,1-8. A di.gépeknél ált. az kisebb F-értékeknél van a gond, ugyanis túl nagyok, az egy F 5,6-nál már csak 1/4-ed fénnymennyiség jut be, így a záridő a 4x-sére változik, azaz pl 1/125-ről 1/30-ra, így könnyen elérheted azt, hogy bár a zoommal nyertél valamit, azt elvesztetted a vámon, mert a nagy F miatt túl nagy volt a záridőd és bemozdult a géped.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
Fejo
őstag
válasz oceanearth #265 üzenetére
Én is láttam Hoya cir polar szűrőt 52mm és 55 mm-t. Ha 52mm-t veszem, akkor nem kell adapter? Simán menettel rögzül?
-
domedee
senior tag
Adaptertubus mindenféleképpen kell, méghozzá olyan, hogy a gép felé 55mm-s legyen, a másik az vagy 55 vagy 52mm-s, ide kell a megfelelő szűrő. Ugyanis az obinak nem az elején van a menet, hanem a vázon, a zoomgyűrű előtt, ide megy a tubus, mert ha ide raksz szűrőt, akkor nem tud kijönni az obi...
-
domedee
senior tag
nem, küldöm, csak keresem, melyik cd-re írtam ki... de asszem megvan mindjárt küldöm.
-
domedee
senior tag
Sikerült megtalálni, az utolsó cd-n volt, amit néztem. Hát igen a jó öreg Murphy...
13MB pdf-ben, mekkora levelet tudsz fogadni?, mert akkora darabokra vágom szét akkor. (önkicsomagolósként két db 5megásba lehet berakni.
[Szerkesztve]''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
domedee
senior tag
de most 5MB/1mail vagy az 5MB/postafiók? szerintem az utóbbi. vagy, ha tudsz várni, akkor holnap feldobom valahova a neten esetleg.
-
domedee
senior tag
OK, akkor 'asszem délelőtt feldobom és kirakom ide is a linket.
szivesen
ui:egy fénymásolt cucc van beszkennelve, lehetne jobb minőségű is, de jobb a semminél. mondjuk én kinyomtattam, úgy simán lehet használni.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
domedee
senior tag
-
domedee
senior tag
Bejön az oldal és van ott egy szöveg, s7000, kattints arra és már jön is le...
-
domedee
senior tag
nem értem miért
akkor küldtem mailt, benne van az ftp-adatok, szedd le, aztán szólj.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
oceanearth
őstag
nem érdmemes fujit venni, mert a fuji az 55mm-re konvertál és akkor tudsz oda szűrőt rakni és gondolom jó drága is. vegyél soligort, mondjuk az edigitalba, olyat hogy soligor tubusgyűrű 55mm-52mm. ez a menetet 52mm-re szűkíti le és oda már bármit fel tudsz rakni mivel minden cucc szinte 52mm-be a legolcsóbb. én hoya hmc cirkular polar szűrőt vettem tegnap az opti-kamnál 7900-ért. sztem jó vétel volt, mert ugyanez az oprtiformnál 16k.
-
Ati9500
senior tag
Srácok
lehetőségem van elcserélni a Canon A520 gépemet egy fuji S7000 gépre..
szerintetek elcsréljem ?? jobb ez a gép ennyivel (+20 ezret kéne ráfizetni) -
domedee
senior tag
Nos nézzük....
Canon/Fuji:
Bővebben: link
4/6(ami az interpolált 12MP-es képben igazából 8(-9)MP-t jelent)
4/6 opt.zoom
f2,6 / f5,5 - f8 / f8 vs. f2,8 / f3,1 - f8 / f8, az az f5,5 eléggé gyenge a telében
videóhossz: 30mp/kártya kapacitása
nincs/van RAW formátum
Fuji:nagyon jó vaku/evf kereső/CFI-II-Microdrive/elektronikus zoomgyűrű/makró, van vakupapucs
+ nagyobb optika, ami csak jót jelenthet
Canon: alacsonyabb alap iso, kisebb méret
én azt mondanám, hogy ennyiért megéri lecserélni (a Canon A520 újonnan 60e, a Fuji s7000 99e), jobb a Fuji szvsz.
[Szerkesztve]''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
Ati9500
senior tag
Mások véleménye??
-
Ati9500
senior tag
ha nagy rekeszértéket használok.. f 7,1 , f 8,0 akkor élesek lesznek a távoli és a közeli dolgok is??
Ha pedig f 5,5 vagy kisebbet.. akkor csak az lesz éles amire fókuszálok??
Tehát tájképeknél nagy F7,1 vagy F8,0 kell használni??? -
domedee
senior tag
Az nagy rekeszérték növeli a mélység-élességet, de csökkenti a bejutó fény mennyiségét. A mélységélességet pedig egy tartományként képzeld el, azaz az élességállítás síkjától előre és hátrafele fokozatosan csökken az élesség. Az Fx szám jellemzi ennek a tartománynak a szélességét (a szélei nem élesek, hanem átmenetiek), de ez függ az élességi pont távolságától is.
Használni pedig mindig azt kell, amit te szeretnél és tudsz. Azaz mennyire szeretnéd a témán kívüli részeket is élesnek és a fénymennyiség-záridő páros mennyit enged meg emellett. Ugyanakkor azt is mondják, hogy a legszűkebb blendét (legnagyobb F szám) kerülni kell, ezen már romlik a képminőség, ha nő is a mélységélesség (bár én eddig ezt nem vettem észre, bár ez szerintem azon is múlott, hogy a felszerelésem sosem volt annyira profi, hogy ezt ki tudjam hozni), ezért 1-el (vagy nagy F tartomány esetén (pl:2,8-32-nél több értékkel) 1-el kisebbel jobb csinálni.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
kklorant
csendes tag
Sziasztok
kerdesem hogy a Magicstore 2.2 gb os microdriveval kompatibilis-e az s7000 es . elvileg csak 2 gigaij jo neki de azert hatha ( a magicstore formazott kapacitasa 1990 mb) . mert ugye elvileg csak a fat 16ra formazott microdriveket szereti. ha van valakinak ilyen teru tapaszalata kerem irjon mert mar az osszes boltot felhivtam ahol aruljak (aqua, avplanet stb es barom hozza mindenki, nem tudjak... ax extrem digitalban sem tudtak semmit...
elore is koszonom a segitseged.... -
Fejo
őstag
Melyik a jobb és miért? Linear vagy circular polár szűrő?
-
Fejo
őstag
válasz oceanearth #298 üzenetére
A Saturnban láttam 52mm Hoya Circulart 7.990-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest