Hirdetés
- Redmi 14C - C-kategória
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Friss szettet hozott a Realme C75
- Szemtelen áron futott be a minden földi jóval felvértezett Redmi K80 Pro
- 206 gramm, 6550 mAh, 150 ezer forint
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Nahátakkor...
Mivel Nem túl gyakori itt, teszek fel egy pár képet Sony QX100-al
Nem a legoptimálisabb körülmények között teszteltem (beltér/neon kézből lőve Auto módban illetve ahol magas az ISO, ott kézzel vittem fel a rekeszt F11re) , időm nem volt komponálni a képeket, de szerintem egész jól lehet látni a cucc pozitív-negatív tulajdonságait....
És akkor a képek:Közeli
Fény fentrőlFüles
Némi CA látszik az ezüstös élekenStabilo
A mélységélesség odab@sz..Patron
Egy bezátszekrényben, csak annyira volt nyitva, hogy a kezem beférjen szinte vaksötét. Ugyanez SGSIIvel + Vaku : SGS
És ugyanez SGSIIvel ISO 3200on: SGS 3200Nikon
Az f:2 miatt nagyon jó a mélységélesség, de az a frány CA, vagy Fringing az arany csillogó felületeken kiábtándító...HDMI
Makróban erős, de a vonalélesség lehetne jobb is..Kulcs
Itt az élesség is korrektNyomtatő belső
Ipari nyomtató, bennt full sötét, csak pár LED villogott.
Ugyanez az SGSII Szemével: SGS és Vakuval: SGS+Vaku persze az ujjam belelógott... :SCanon I
A 6D feliraton EZMIEZ???Canon II
a szinek jók, az élesség tűrhető, de a Fehér feliratokon CA hegyek...OMD
Itt nincs olyan nagy baj...Vinyó
Megint szekrény, szinte vaksötét, az autómatika két képet lőtt, és kivonta a zajt... nem is rossz...
Eközben az SGSII : SGS[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
RE :
Nahátakkor...
Mivel Nem túl gyakori itt, teszek fel egy pár képet Sony QX100-al
Nem a legoptimálisabb körülmények között teszteltem (beltér/neon kézből lőve Auto módban illetve ahol magas az ISO, ott kézzel vittem fel a rekeszt F11re) , időm nem volt komponálni a képeket, de szerintem egész jól lehet látni a cucc pozitív-negatív tulajdonságait....
És akkor a képek:Közeli
Fény fentrőlFüles
Némi CA látszik az ezüstös élekenStabilo
A mélységélesség odab@sz..Patron
Egy bezát szekrényben, csak annyira volt nyitva, hogy a kezem beférjen szinte vaksötét. Ugyanez SGSIIvel + Vaku : SGS+vaku
És ugyanez SGSIIvel ISO 3200on: SGS 3200Nikon
Az f:2 miatt nagyon jó a mélységélesség, de az a frány CA, vagy Fringing az arany csillogó felületeken kiábtándító...HDMI
Makróban erős, de a vonalélesség lehetne jobb is..Kulcs
Itt az élesség is korrektNyomtató belső
Ipari nyomtató, bennt full sötét, csak pár LED villogott.
Ugyanez az SGSII Szemével: SGS és Vakuval: SGS+Vaku persze az ujjam belelógott... :SCanon I
A 6D feliraton EZMIEZ???Canon II
a szinek jók, az élesség tűrhető, de a Fehér feliratokon CA hegyek...OMD
Itt nincs olyan nagy baj...Vinyó
Megint szekrény, szinte vaksötét, az autómatika két képet lőtt, és kivonta a zajt... nem is rossz...
Eközben az SGSII : SGS#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
140, de nálam 120k ért kapható....
Tapasztalataim:
PRO:
Nagyon alacsony zajszint, viszonylag gyors AF
f:2 es obi
Nagyon jó színreprodukció
Jó dinamikatartományKONTRA:
Mint minden sony compaktban, az AF az egyenes vonalakat priorizálja,szóval a gömbölyű felületeknél szinte mindíg hibázik
Az obi hajlamos a CA-ra
A vonalélesség lehetne jobb is.A használhatóságról:
Nálam gyakran megszakadt a kapcsolat a telóval, egy 20megás kép másolása a telóra kb 6-8másodperc, szóval nem egy gyorstüzelő, nincs manuál mód, csak Auto, IAuto, SuperiorAuto, meg A mód....Techdemónak jó, de szerintem ez nem ér ennyit, hiába van benne az RX100 szenzora, obija, meg sem közelíti annak használhatóságát, képminőségét....
-
BalanceR
addikt
válasz MR007RM #30131 üzenetére
A szárny leszakadása nem kifogás .... Utána is lehet jókat fotózni: Pédául ilyet
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz balazs1022 #30339 üzenetére
Próbáltad a [Camera FV 5] nevű appet?
Van benne félmanuál mód (S),ahol megadhatsz kézzel záridőt, (pl "Hosszú+", ami max 1 sec, vagy akár hosszabbat is, csak akkor nem teljes felbontásban ment, és zajos lesz),és nem b@ssza rá a zajszűrést, mint a gyári kamera app.
Szerintem rossz fényviszonyok között sokkal jobb, mint bármelyik másik app.
Jah, és tud tömörítésmentes PNGbe menteni, nem RAW ugyan, de jobb, mint a JPG... Emellett van realtime hisztogram,expozíciósorozat...Jut eszembe, tud esetleg valaki olyan appot, ami tud olyat, mint a sony compactok, hogy ha sötét van, két-három képet lő, egymásramergeli, és kivonja a zajt? Nem HDR, hanem zajlivonás, fasza lenne ilyen mobilokba a zsebpiszok-szenzorméret miatt.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Bár itt még mindig csak ónos szitál, de mindenki havast posztol, szóval nem akarok lemaradni:
Havas[ Szerkesztve ]
-
-
BalanceR
addikt
Éppen fotóztam egy piásüveget, amikor jött egy értesítés...
Megnéztem. A GoogleGoggles app ismerte fel a Ballantines-logót.
1. Nem frissítettem a GoogleGoggles appot
2. Nem a gyári kamera-appot használtam, és nem is Google-appját
3. Soha nem kérdezte a Google, hogy turkálhat-e a galériámban.
4. Tudtommal nem is futott a Goggles app.Jobban megnézve Google Goggles beállításait, megtaláltam a kapcsolót, amivel ki lehet kapcsolni a galéria átnézése funkciót, ami alapértelmezésként BE VAN KAPCSOLVA.
Nem vagyok paranoiás, de ez azért milyen már, hogy a Google ki tudja mióta az összes képet, ami a telómon van átnézte, elemzte, minden tájékoztatás, kérdés nélkül.Szóval, ha valakinél fenntvan a GoogleGoggles app, figyeljen oda.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Az amazonon most ingyenes a Lapse It PRO Timelapse alkalmazás, remek timelapse videókat lehet vele lőni....
-
BalanceR
addikt
Érdekesség:
A Camera FV5 tud PNG ben tömörítésmentesen menteni.
Eredmény : Egy Több, mint 16MBos kép...
Nem a téma , vagy a kompozíció a lényeg, pusztán a fileméret...[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Én még mindig olyan droidosra várok, ami nem vastagabb, mint bármelyik más droidos teló, nagyobb szenzorral, precíziós optikával, manuál móddal, RAW lehetőséggel, xenon, és led eggyüttes jelenlétével...
Ha láttok ilyet, szóljatok.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Esetleg valamilyen nagyobb szenzoros kompakt?
Canon GX- széria, Sony Rx, vagy olympus Stylus?
Zsebrerakós, van manuál fókusz, full manuál mód, és nem lesz zsizsikes a kép ISO 3200ig, mellesleg ezekben az obi is fényerős, van mélységélesség, villám az AF, mostmár a wifis távirányítás is egyre népszerűbb....
Na? Na? Na?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
válasz balazs1022 #36962 üzenetére
Igen, az "ősközösségből" vannak még páran...
A linkelt gépekkel ritkán, nagyok, és nehezek, nekem (pl az 5D markolattal, egy 70-200al, meg egy 600as vakuval +CP vaku-akkuval közel 4 kiló... )
Mostanában telóval sincs időm fotózni, hátmég igazi géppel...
Új teló? Oppo find 7?Hito: Hát igen, az audió nem volt az erőssége az 100asnak, de ha koncertet akarsz rögzíteni akkor MV1.
Csütörtökön találkozok a Sonys DSC-s területissel, ha nem felejtem el, rákérdzek.[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz balazs1022 #36967 üzenetére
Énis mindenhol 32seces infót találok, és a hosszúzáras képei is meggyőzőek,az EXIF nem hazudik...
Nameg az 50MP, meg a 4K minősége, lassított 120kép/s... A snapi 800 három giga rammal is b@szós, szép UI, mindemellett az akku is okés, pláne a 30 perces gyorstöltés, ráadásul gyönyörű, az állapotjelző led is elegáns, és az Oppo supportja is jó.Az ötös volt a kezemben, éshát nagyon minőségi volt már az is...
Ehez képest a hivatalos EUs ára is korrekt 399€ és mivel EUból jön nincs vám, egyéb költség...
Ha én cserélem az S2t, tuti erre...
Nem akarlak rádumálni, de szerintem az egyik legjobb vétel.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
-
BalanceR
addikt
válasz balazs1022 #37032 üzenetére
Meg kell hagyni, szépek, de elsősorbann ez annak köszönhető, hogy haladó / profi fotós készítette őket, látszikná a kompozíción, a témákon, a perspektívákon. Szerintem szinte bármilyen telóval, amiben van legalább 4seces zár hasonlóan jó képek születnének ilyen helyszíneken...
-
BalanceR
addikt
válasz koboldozat #37039 üzenetére
Na ilyen kamerát szeretnék Androidos telóban DNG mentési lehetőséggel.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Egy kis Novemberi karácsony:
ÁrkádHD Panoráma
PC-n összeillesztve 3 képből szélesvásznú
HD Panoráma II
PC-n összeillesztve 3 képbőlVégül egy Micro USB Macro
Home made Macro lencseSGSII Camera FV5
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Az új tizesen Matolcsy aláírása: [Signo]
Csak én látom úgy, hogy valójában ez van odaírva: Mutyi : )
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
És egy pár szezonális kép:
Függő
Angyal
Karácsonyfa-ág Makró I
Karácsonyfa-ág Makró II
SGS II Camera FV5 Auto ISO / S-moód "Hosszú+"#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Valakinek nincs véletlenül ilyneje?
Igazán megnézném, mire képes a kamerája, főleg manuálban hosszú zárral...
Ha valaki ilyet vesz mostsnában, ne tartsa magában a fotókat!Hito: Te úgy naponta cseréled a telóidat, nem vállalsz be egy tesztet?
-
BalanceR
addikt
Kipróbáltam ezt a SnapCamerát...
Autó módban mintha egy fél Fével a gyári kameraApp fölé exponálna, illetve egy leheletnyivel visszafogottabbak a kontrasztok, a színek, és a zajszűrés...
SGS4#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Akik videózni is szoktak mobillal,azoknak ajánlok egy zseniális appot:
KineMaster
Teljes értékű videószerkesztő, szinte minden funkció elérhető benne, ami alap videószerkesztéshez kell:
Vágás, beszúrás,színkorrekciók, blend effektek, feliratok, hangsávok kezelése...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
válasz #31733248 #39293 üzenetére
Ne is mondd ... Egyszerűen nem fogom fel, miért hagyták ki a hosszú záridőt az S4ből...
Az S2 legalább tüzijáték módban tudta az 1sec-et, és éjjeli városképnél teljesen jó képeket lehetett lőni vele.
Két generációval arrébb meg már csak 1/15 a max...
Pedig zajszintre is alacsonyabb az S4, szóval simán belefért volna.
Az a baj, hogy a Samsung dilettánsnak nézi a Usert, azt gondolja 1Secnél úgyis bemozdítja a paraszt, aztán a telefont szídja a szar képért... Valahol érthető, mert nincs az a Counter strikeon felnőtt stabil kezű agysebészek közt felnevelkedett, mesterlövész génekkel megáldott ember, aki kitartja az 1secet, de könyördöm... Állvány! Legalább valami kreatív módot tehettek volna bele, hogy aki igényli, ne legyen korlátozva...
Ugyanez igaz a csak nexusokon elérhető RAW mentésre is...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- DIGI kábel TV
- Redmi 14C - C-kategória
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Wise (ex-TransferWise)
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Vírusirtó topic
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest