Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz Klaus Duran #7798 üzenetére
Ez mi?
Illetve felmerul a kerdes, h mi lesz a mérettel? Jegesre fagyott szerszammal...
Plusz az orso X homersekletu, benne van egy 0 fok alatti szerszam, hideg-meleg, nem hinnem, h hosszu tavon hasznal.
Blasko: ha megerne, akkor a szivattyut kellene megpiszkalni, vagy venni ra egy nagyobb teljesitmenyut.[ Szerkesztve ]
-
válasz zolikaDB #7801 üzenetére
Környezetbarát hűtés, nitrogént a levegőből vonják ki és oda is jut vissza. Bár mivel nekem nincs térlátásom hamar az arcomra fagyna a mosoly.
Amerikaiaknak készült hogy valamilyen repülőgépet gazdaságosan tudjanak gyártani vagy mi a franc. (hadi ipar)
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
blasko92
őstag
válasz zolikaDB #7801 üzenetére
De akkor már nem lenne rossz egy nagyobb tartály is. Sokszor van, hogy nagyolás + 15 ezredes simítás megy együtt. Ilyen melegekben meg már szépen tud változni a méret.
Hely nem igen van nagyobb tartálynak, meg a cég se arról híres, hogy értelmes, hasznos dolgokra, szerszámokra költené a pénzt. Inkább látványos dolgokra.
-
-igu-
addikt
válasz BÁ Nutrition #7804 üzenetére
15ezred nalam mar az a kategoria, ahol az utolso fogast inkabb megismetlem ugyanazzal a szerszamatmerovel. Csak elotte be kell loni f.szan... Program is letisztultabb igy.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz BÁ Nutrition #7806 üzenetére
Ertem en, csak nem ertem, miert...
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #7804 üzenetére
Nem. Van nalunk 15 ezredes, meg 15 alezredes, az alezredesek csak nagyolnak
Ez olyan, mint amikor a nemetek csinalnak egy 0.5-os furatot, es elkuldik dicsekedve a japanoknak, hogy milyen kis furatot tudnak, a japanok meg visszakuldik, hogy vagtak bele menetet.
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #7810 üzenetére
Én meg még mindig nem értem mi probléma volt azzal amit írtam. Majd veszek tőled pár órát mr. nyelvtanhuszár
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #7812 üzenetére
15 ezred az 0.015 . Úgyhogy igen, ezredre gondoltam. Nem a nagyoló késsel csinálom a 15 ezredes tűrést. Én sem értem most konkrétan mi van
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #7814 üzenetére
Akkor így a végére csak kiderült ki mire is gondolt
De hogy akkor már konkrét legyen: elég sok anyagleválasztásos nagyolás, és ugyan ebben a felfogásban megy a 15 ezredes tűrés simítása is. Nagyolástól faszán felmelegszik a víz és a darab is, lesimítjuk, aztán megy be a hűvös meo-ba.
-
blasko92
őstag
válasz BÁ Nutrition #7816 üzenetére
Jó nektek Nálunk nyitott kapunál is 40 fok van, van ventilátor, de az meg a meleget okádja, csak a meo-ban, és az irodában van légkondi. Egy műszak alatt kb 4-5 liter szódát betolok, és még az is kevés.
-
BÁ Nutrition
addikt
ma ki lett probalva inconelben hogz lehet 180as vagoval atmerozni
fel percet birta az M-es lapkaegyik nagymester vmi alu-s progibol masolta at azt a reszt szerintem es benne maradt a vago
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
littlejohnny
aktív tag
Hello Mindenki,
hatha tudtok valami okosat mondani: adott egy Renishaw OMP60 tapinto. Kollega par hettel ezelott beleallt bemeres kozben az anyagba a komplett meroegyseggel (a tapintoszar feletti resszel), igy azt attetszo burkolata eloszor megrepedt csak, majd elkezdett kipotyogni, kicsit elszalltak a bemert ertekei, de amennyire lehetett helyrehoztuk. A mai napig mukodott... Majd egyszer csak az egyik munkadarabnal fogta magat, aztan belerongyolt az anyagba, letorte a tapinto szarat... (Sokadik munkadarab volt ma, ugyanoda, ugyanugy rogzitve, mint az elozoek... tehat a sajat hulyesegem kizarom). Mondok ok, megesik. Masik szar elo, sugarat bemerni... S itt kezdodtek a bajok: gyakorlatilag 2-3-5 masodpercenkent kikapcsolt, a tapinto nem all keszen uzenettel. Aztan egyszercsak sikerult... Nah, mondom akkor merjuk be a hosszat is: s itt megallt a tortenet... onnantol kezdve nem kelt eletre, csak a hibauzeneteket dobalta... Vajon vegleg kuka? Vagy van meg valami, amit erdemes megprobalni? -
BÁ Nutrition
addikt
válasz littlejohnny #7821 üzenetére
ez mitől off itt?
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
kpityu2
őstag
válasz littlejohnny #7821 üzenetére
Nálunk is előfordult, hogy csaknem beleállt az anyagba (nem ugyanez a típus, de szintén Renishaw automata tapintó), mert nem érzékelte a kapcsolási pontot. Egy kis pöcök benyomódása aktiválja a tapintót amikor elhozod a tárból, ha azzal gondok vannak, akkor jelez a gép hogy nem aktív a tapintó. Persze egy ilyen ütközés után más kontakthiba is lehet. Mi a miénket elküldtük a gyárba, átnézték és kalibrálták. Természetesen kemény ajrókért.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
nchelp
tag
Egy új elem is csodákra képes néha.
nchelp
-
kpityu2
őstag
Ezek szólni szoktak ha kevés a szufla az elemben. A miénk legalábbis jelzi. Egy évet gond nélkül kibírnak, ha jóféle elem van benne. Mi Duracellt szoktunk használni, mert valami régebbi tesztben ez jött ki a legjobbnak.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
zolikaDB
veterán
Most a Mazakot nem kapcsoltuk ki hetvegere, 10-es hibaval. Az elem feszultsege esik, es jobb felni, mint megijedni.
Azokat az elemeket Lithiumos akksira le lehetne cserelni? -
kpityu2
őstag
válasz zolikaDB #7826 üzenetére
Szerintem nem. Magas a feszültsége. Ilyen helyeken én amúgy se szeretem az aksit, mert magas a rövidzárási árama. A tartós elem szerintem jobb választás, vélhetően egy cégnek nem probléma évente 4 újat venni.
(#7828) nchelp Ha megállt, az még a jobbik eset.
[ Szerkesztve ]
-
littlejohnny
aktív tag
Elemcserevel kezdtem en is... de nem jott be. Esetleg hetfon meg kicsit jobban megnezzuk, hatha... aztan ha nincs hatha... akkor kezdheti tepni a hajat a fonokseg...
-
Mr.Csizmás
titán
sziasztok!
nemrégiben javasolták nekem, hogy kezdjek bele a CNC programozóiba. elkezdtem keresgélni, de nem egészen értem. kell egy alap CNC a programozóihoz? tetszik a dolog, az illető szerint megvan hozzá a képességem, és szívesen kitanulnám.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kpityu2
őstag
válasz Mr.Csizmás #7831 üzenetére
El szokták várni a gépkezelőit, de anélkül is megcsinálhatod (a pénz beszél, ugye). Viszont ha nincs gépgyakorlatod, akkor a technológiáról fogalmad sincs, ezért hiába végzed el, nem tudod használni ( a tanfolyamon egy CAD meg CAM szoftver kezelését, és némi paraméteres programozást oktatnak).
Tudni fogod, hogy hová kell bírni az adatokat, de nem fogod tudni, hogy mit írj be. Ha komolyan gondolod, akkor a gépkezelőit is meg kellene csinálnod, olyan helyen, ahol rendes gyakorlat is van.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
TGWH
őstag
válasz Mr.Csizmás #7833 üzenetére
Hát az úgy tényleg kevés lesz. De ha nekivágsz a netnet, és a tanfolyam mellett önerőből is képzed magad, meg lehet oldani, de amit a tanfolyamon mondanak el, az tényleg csak az alap, és még így is simán lehetne egy-két éves, szakközépiskolában, érettségi után továbbtanulható képzés...
Gyakorlati hely meg attól függ, merre laksz és tanulsz. Van, ahol cégekhez szervezik ki a gyakorlatot, van ahol meg ott a saját tanműhely. Arra figyelj, hogy általában nct vezérlést oktatnak, de csak az után keress gyakorlati helyet, ha egyértelműsítik, milyen vezérlést fognak oktatni. A gyakorlati hely meg ugye vagy igen vagy nem... kicsi cégeknél lehet esélyed, vagy belemegy a főnök vagy nem...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
kpityu2
őstag
válasz Mr.Csizmás #7833 üzenetére
Valahol el kell kezdeni. Nem lebeszélni akarlak, csak ne számíts rá, hogy a tanfolyam után egyből el tudsz helyezkedni mint képzett szaki. Arra jó, hogy nagyjából fogalmad kegyen róla, hogy mi ez az egész, Kicsit olyan ez, mint szimulátoron pilótának tanulni: hasznos tudást kapsz, olyasmit amire szükséged is lesz, de még nem elég az önálló repüléshez.
-
nepszter1
addikt
Sziasztok nem tudtok Győrbe olyan céget ahol kezdő CNC forgácsolókat várják ? Természetesen van előképzettség gépi forgácsoló 2év
-
TGWH
őstag
válasz nepszter1 #7836 üzenetére
Nézd végig, Győr nagyon jó hely ebből a szempontból, sok cég van ott...
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz nepszter1 #7838 üzenetére
Az nem úgy megy ám. Be kell menni személyesen, és úgy odaadni az önéletrajzot.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz nepszter1 #7840 üzenetére
Nem baj. Ha dolgozni akarsz, és a költözést is vállalod, lesz jó melód, jó fizetéssel
-
cserkopater
csendes tag
Üdv!
Szármaró aláköszörülésről tudnátok adni egy kis felvilágosítást? Hogy mi a célja. -
zolikaDB
veterán
válasz cserkopater #7842 üzenetére
Van egy marod, aminek mondjuk 25mm az elszalagja. De te 35mm melyen akarsz marni. Mivel a maro szára nem vág, ezert a maro merete ala kell koszorulni a szár atmerojet. Ennyi.
-
válasz cserkopater #7842 üzenetére
Vagy pl ahol köszörülési ráhagyás miatt nem fér el a maró szára, belső HSK horonymarása.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
zolikaDB
veterán
válasz Klaus Duran #7844 üzenetére
Mi az a belső HSK horonymarása?
-
válasz zolikaDB #7845 üzenetére
Hsk-ra átalakítónál a maghajtó körmök helye. ennek a simításánál a kúp ráhagyása miatt köszörült szárú maróval kel simítani. Ebben az a legjobb hogy 1db van a cégnél és a horizont főorsója nem párhuzamos az asztal síkjával, ha túl nagy az eltérés a nullpontban reccs
-
-
cserkopater
csendes tag
Már világos! Köszi a válaszokat!
-
zolikaDB
veterán
válasz Klaus Duran #7846 üzenetére
Hat komam, reszvetem. De hogy ki kivel van, melyik kup es abba mi megy, nekem nem 100%, de nem is baj, legalabb a kollegat osszezavartad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest