Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Abrion #31366 üzenetére

    Az első generációt három számjeggyel látták el, pl. i7-920. Valójában ennek 1920-nak kéne lennie, de a legelső generációnál nem látták értelmét kitenni az 1-est. A többi generációnál kitették már, így mindig azzal kezdődik a 4 jegyű szám, hogy hányas generációról van szó. A legújabb most a 8. gen. pl. i7-8700.

    Lehet az SSD-ket RAID-be kötni, csak nem éri meg. Érdemesebb venni egy darab 250 gigás SSD-t, mint két 120-asat RAID0-ba kötni. Sebességben ugyanott van mindkettő, és az előbbi megoldás egyszerűbb, mint RAID tömböt létrehozni, meg drivert telepítgetni hozzá. Volt erről egy cikk a PH-n, SSD RAID. Esetleg az egy darab 2× akkora SSD helyett lehet 1× tárterületű NVMe-set venni, akkor is ugyanott vagy árban, és az is gyorsabb. Akárhogy ragozzuk, SSD-knél a RAID nem nagyon éri meg. Ha van otthon elfekvőben valakinek két régi egyforma SSD-je, és unatkozik, kipróbálhatja, de külön nem éri meg új SSD vásárlásánál erre rámenni.

    (#31376) Pécsi gyerek: ezen az oldalon tudod jelezni nekik. Valószínű az a verzió nem ismeri azt az SSD-t, azért írogat rá teljesen hülyeségeket. Annyiból nem értek egyet a fejlesztővel, hogy ilyenkor ki kéne írnia a programnak, hogy nem ismeri, ezért a leközölt infók lehet nem helytállóak. Így ha valaki nem ért hozzá, összefossa magát, hogy elromlott a meghajtója, pedig nem is.

Új hozzászólás Aktív témák