Hirdetés
- Google Wear OS (Android Wear) okosórák topicja
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- uleFone Power
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz exp-uj #25512 üzenetére
Ha már új meghajtó, akkor én is az újratelepítésre voksolok. Legalább ki lehet élvezni az ssd sebességét, nem úgy mint egy teleszemetelt régi Windows-on..
Egyszer kell megcsinálni, és utána lehet élvezni. Ha pl. firefox-ot használsz, akkor ott van a mozbackup ingyenes program,ami teljesen lementi a firefoxot, jelszavastul, mindenestül együtt, 3 perc az egész... -
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz Balage76 #25757 üzenetére
Nem kell ám annyira legyalázni az OCZ-t, nekem még egy termékükkel sem volt baj. Sokan vettek ssd-t tőlük, talán többet mint más gyártóktól, ezért többet is hallani róluk, arról nem beszélve, hogy teljesítményben az élmezőnyben vannak, ha nem a tetején...
Az tény, hogy voltak firmware gondok, de szerintem volt baj pl. az agyonhype-olt Intel-lel is elég sok ( régebbi fórumozók mesélhetnének róla) ,még sem temették el őket.
Legtöbb gépben ahol ssd fut, az OCZ, Intel, vagy Kingston.
Nemcsak az OCZ SSD-nél nem mindegy, hogy melyik firmware-rel működik, hanem majdnem mindegyiknél, sőt általában minden elektronikai terméknél, ahol frissíthető a firmware.
Azért mert az aláírásodban reklámozol egy másik márkát (amire egyelőre nem jött még ki firmware frissítés, de nincs rá garancia, hogy nem fog ) , nem hiszem, hogy etikus lenne a többit leszólni, akárhol dolgozol is! -
Bodor
veterán
válasz Greenbook #25767 üzenetére
Én azt gondolom, hogy amint említetted, az Atom N270 1.6GHz 2GB vas keresztmetszete a szűkös. Én régebben tettem be egy Asus eeepc-be egy Vertex2 120 Gb-os SSD-t, és hasonlóan lelombozó eredményeket kaptam. Ha jól emlékszem, ott a sata-1 vezérlő fogta vissza...nem 100 %...
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz radi8tor #25870 üzenetére
Elég rendesen pörög, bár nem értem miért nagyobbak néhol az én értékeim, pedig neked 1866-os ram-jaid vannak.Talán nem mindegy, hogy 5X4000 MB, vagy 5X 100 MB.
Kíváncsi vagyok mikor jön el az az idő, amikor lehet oprendszert telepíteni ramdiskre...
Kipróbálnám már...
Te mire használsz 18 GB ramdisket?[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
-
-
Bodor
veterán
válasz KaiotEch #25918 üzenetére
Akkor Te ajánlj neki sata2-est, és majd eldönti mit szeretne. Szerintem Ő is elolvasta az előző hozzászólásokat... Ha nekem tudná az alaplapom, és most kellene döntenem egy aránylag hosszú távú beruházásban, és az anyagi lehetőségeim is megengednék kifizetni a különbséget, akkor biztos, hogy sata3-as ssd-t vennék, úgy, hogy tisztában vagyok azzal, hogy főleg a 4K olvasás számít egy oprendszernek szánt ssd-nél, ott meg tudom nincs nagy különbség. Nem lehet tudni mit hoz a jövő ( ki mit mire használ majd) , ha már veszek valamit, akkor ne a régi technológia legyen. A lényeg, hogy vásárlás előtt álljon rendelkezésre elég információ, ami alapján lehet dönteni...
-
Bodor
veterán
válasz Scholes9 #25954 üzenetére
Nincs itt semi csoda, csak egyforma mérési módszert kell alkalmazni. Öcséd gépén a CrystalDiskMark-ot a file/test data-nál ne All 0x00 ( 0 fill) -re állítsd, hanem default-ra és mindjárt nem lesz különbség. Nem hiszem, hogy a sata kábel lenne a ludas bármiben is.
Milyen ssd egyébként? -
Bodor
veterán
Több mint két éve használok ssd-t a gépemben, és mindig csak RAID0-ban, egyszer sem esett szét a tömb, nem értem miért kell ennyire félni, nem fog sűrűbben meghibásodni, mint egy sima SSD. Ha fontos az adat rajta, akkor le kell klónozni egy másik meghajtóra, akár naponta rendszerleállításnál pl. Norton ghost-al, de ezt hdd.-nél is ajánlatos megtenni, ha annyira fontosak az adatok. RAID0-ban lévő ssd-nél még még egyik Intel RAID vezérlő sem támogatja a trim-et, ( csak akkor ha nincs raid-ba kötve az ssd, hanem szólóban van )de nincs is szükség rá. Hagysz 20% szabad helyet, a többit elintézi az ssd garbage collection. Ha ez még mindig nem elég, akkor ott van a Diskeeper with Hyperfast program. Nekem a mai napig nem lassult le a rendszerem.
Szerkesztve: A legnagyobb baj a raid 0-ban hogy nincs trim elvileg, és így csökken az élettartalma és hamarabb romlik el.
Fél évesek az SSD-im, egy hete szedtem szét a tömböt, azért hogy firmware-t frissítsek rajtuk, és közben megnéztem ssd life progival őket, 100 %-os élettartamot mutatott mindkettőnél...
[link][ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Tussky #26477 üzenetére
Nyugodtan vedd meg az OCZ-t, az új firmware-rel tökéletesen fog működni, feleslegesen húzzák le itt egyesek, mert az az idő már elmúlt, amikor problémák voltak vele, egyébként meg alkalmanként ( telepítések) jól fog jönni az az írási sebesség többlet, amit az Agility 3 ad. Corsair Force GT meg indokolatlanul drága ahhoz képest, hogy semmit sem érezni használat során a gyorsaságából a többi hasonló árfekvésű SSD-hez képest, bár a tesztekben jól mutat.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #26540 üzenetére
Én még nem próbáltam, nem is szeretném, csak hallottam róla, hogy jó programok késleltetett indításának beállítására. Béta változatot én sem javaslok, és természetesen mindenki saját felelősségére próbál ki bármilyen rendszerszétcsesző programot. Nekem hetente van rendszer mentésem, a biztonság kedvéért. Nincs kedvem hetente teljes rendszert telepíteni.....
-
Bodor
veterán
válasz Wind-Storm #26969 üzenetére
27990
-
Bodor
veterán
válasz Wind-Storm #26973 üzenetére
Én már több éve előfizetőjük vagyok, most sem hagyom ki, ez szerintem egy jó vásár...
-
Bodor
veterán
Teljesen egyetértek deicide és Balage76 fórumtárssal, akik eléggé régi motorosok a témában. A jelenlegi Sandforce-os OCZ-kel sosem volt bajom, futnak szépen, és így fél év után is 100% a kondíciójuk. Nincs miért lehúzni őket, szerintem elég sokan ( ha nem a legtöbben) használnak ilyet, és meg vannak elégedve vele...
-
Bodor
veterán
Én norton ghost 15-el szoktam az ssd raid tömböt klónozni, illetve ghostolni mindkét ( 100 MB-os és "C") partíciót. Acronis nem jó hozzá!!
Visszaghostolni viszont csak úgy lehet, hogy megvan mindkét partíció is, vagyis el kell kezdeni egy telepítést a win7 telepítőjével a ( többek között a partícióeltolás helyessége miatt is) ami létrehozza a 100 mb-os és a "C" partíciót is, majd a fájlok kibontásánál nyugodtan meg lehet szakítani a telepítést, és ezután az ily módon helyesen létrehozott partíciókra már vissza lehet ghostolni a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Szerintetek a samu 830-as ssd-ben működik a Automata lomtár ürítés, vagyis a garbage collection abban az esetben ha RAID0-ban van 2 ilyen ?
-
Bodor
veterán
válasz kerekfej #27444 üzenetére
Rosszul tettem fel a kérdést, mert az Automata lomtár ürítést ismertem természetesen, de a Garbage-collection már más tészta. Én tulajdonképpen erre kérdeztem rá Garbage-collection: SSD-szintű hulladékgyűjtő szolgáltatás
És Itt pedig meg is kaptam rá a választ
"Bár talán ma már evidensnek mondható, de természetesen a TRIM és Garbage Collection támogatása sem maradt ki ebből a vezérlőből sem."[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Én 3 éve vagyok előfizetője a Chip magazinnak, és e hónapban mikor megkaptam 23.-án az aktuális számot, még délelőtt előfizettem a jövő évre az ssd-vel. Ma beszéltem velük, és azt mondták, hogy a beérkezett kifizetett megrendelések sorrendjében fogják küldeni az ajándékot, kb. 12.10-e után. És még azt is mondta, hogy 23.-a óta napi 500 megrendelésük van.........
-
Bodor
veterán
válasz Gabóka #27561 üzenetére
Ha a jövőben nem váltasz sata3-as lapra akkor vedd az olcsóbbat, de egyébként a sata3-as sem lesz op rendszernek használva sokkal gyorsabb. A kiválasztott ssd-k tesztjeiben érdemes a 4K véletlenszerű olvasás értékeit összehasonlítani, amelyik a gyorsabb,az a jobb választás szerintem.
-
Bodor
veterán
válasz Dexter-2000 #27919 üzenetére
Csak fel kellet volna menni az OCZ oldalára. Én megtettem.
Agility 3 Spec
Solid 3 Spec -
Bodor
veterán
Vagy szétesik, vagy nem . Nem tud nagyon vagy kicsit. Nekem még sosem esett szét a raid tömböm,pedig 3 éve azon élek. Lehet csak szerencsém volt, de nem értem miért riogatják az embereket egyesek a raid tömb szétesésével és az evvel járó esetleges adatvesztéssel. Volt , hogy kilazult az egyik ssd kábele, és csak a másikat látta a bios, de aztán visszadugtam és ment simán. Áramszünet sem ssd-nek sem hdd-nek nem jó, nekem van egy kis 10 percre elegendő szünetmentes tápegységem, ha néha áramszünet van, akkor sincs gond. A "C" meghajtót meg érdemes időközönként leghostolni egy hdd-re , így kiküszöbölted a fárasztó újratelepítést. és adatvesztést.
-
Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Túra és kirándulás topic
- Autós topik
- Google Wear OS (Android Wear) okosórák topicja
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest