Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    Na leteszteltem ezt a Popcorn Time-ot két Disney-filmmel: az egyik a Frozen, a másik a John Carter.
    A rajzfilmben nem csalódtam, inkább csak vegyes érzéseim voltak vele kapcsolatban. Egyrészt tényleg kicsit újszerű, két hercegnő, az ő kapcsolatuk van a középpontban, ezt felüdülés volt látni, másrészt viszont nagyon sok áthallás volt korábbi Disney mesékből, ez azért kicsit fura volt nekem. Itt egy rémszarvas, ahogy a Tangled-ben egy ló volt, az öreg csóka egy az egyben a Tarzanból Jane apja lehetne, a felütés meglehetősen Beauty and the Beast-es... és akkor a végéről nem is beszéltem, ami meg

    SPOILER

    egy az egyben olyan, mint a Meridáé. Persze, itt megölelte a húgát, ott meg kellett a szőnyeg, de a lényege teljesen ugyanaz volt.
    Ez amúgy mit sem von le a film értékéből, a zenék remekül lettek összeválogatva, mint mindig, az animáció tökéletes volt (bár a Tangled arc-dizájnja nekem jobban bejött), a párhuzamos történetvezetés üdítő volt egy ilyen mesében, ahogy a komolysága is, bár a gyerekeknek nem tudom mennyire lehetett vidámság ezt nézni (gondolom nagyon, elvégre átlépte az 1 milliárd dollárt világszinten).

    Marsi John Carter kalandjait viszont nem tudom ennyire jól fogadni. Annak idején nagyon vártam ezt a filmet, iszonyat hangulatos teaser trailert dobtak össze neki és az egész reklámkampány egy grandiózus filmet vezetett föl.
    Igazából az a baj a filmmel, hogy senki nem tudta hogyan kéne hozzáállni: a Disney töketlenkedett, a nézők nem értették, hogy mi ez és miért most jött ki? Érthető, hisz ha lenne Guinness-rekord a legrégebb óta készülő filmnek, azt csuklóból megkapná: 1931-ben jegyezték be Edgar Rice Burroughs (Tarzan-sorozat az ő nevéhez fűződik) Princess of Mars könyvének a filmváltozatát.
    Nem tudom hányan olvastátok a könyvet, de első körben elég róla annyit tudni, hogyha Burroughs úr nem írja meg, akkor nem létezne a mai formájában Star Wars, Avatar, Dűne, Indiana Jones, Arábiai Lawrence mese és kismillió másik könyv, film, vagy játék. A Princess of Mars az alapja minden mai kalandtörténetnek, ponyvaregény a legjobb fajtából, magán hordozva még a romantika stílusjegyeit is.
    Ehhez képest a film mindent összemos, ami az 1912-es könyv és a száz évvel később megjelent mozi között történt, beleerőszakoltak a készítők mindent, amit csak tudtak (a "múlt kísért és magad mögött kell hagyni" egy ilyen baromság például). A történet nyomokban hasonló, de inkább az Avatarra hasonlít, ami egyértelműen nem tett jót neki, az egyik legeredetibb történetből sikerült megcsinálni egy 12 egy tucat kalandfilmet 250 millióból. Aminél nem érheti szó a ház elejét, az a CGI csoda, amit véghezvittek: egyrészt, oldschool módon, ahol lehetett nem használták, másrészt ahol meg igen, ott elsőosztályú effekteket hegesztettek a Disney szakemberei. A zene szintén telitalálat lett, kissé a 80-as éveket idézi, de ez mindenképpen jól állt a filmnek, a színészek jól lettek kiválasztva, de nem ez lesz életük szerepe.
    Sokan hurrogtak, hogy egy alapvetően szexista, erőszakos történetből hogy csinálhatott a Disney egy ilyen gyerekmesét: hát így. Nem lett jó, nem is lett rossz, teljesen átlagos lett, ami számomra fájó, mert egy fantasztikus film lehetett volna, a végtermék viszont maradt egy fogyasztható mese habbal.

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák