Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    bocsánat hogy bele trollkodom a Dune fórumba..

    Civil War
    Polgárháború

    Aztakurva.. erre nem igazán voltam felkészülve. Alex Garland jött, és sokkolt.
    Egy polgárháború sújtotta Amerikát járjuk be.. várj.. bocsánat, lényegtelen, hogy melyik országot. Amerika csak egy látványos díszlet az emberi kegyetlenség bemutatására. A történetet beillesztheted bárhova és bármikorra.

    Egy törvény vesztett országot járja egy kis csapat harctéri tudósító, megörökítve a felfordult világrendet, a háború borzalmait. A feszült, paranoid légkör, a fényképező gép mögüli perspektívából bemutatva zsigerien életszerű. Hiába egy kitalált történet, a gyomrom végig görcsbe volt rándulva és fel voltam háborodva. Nem hiszem, hogy jól fogok tudni aludni.

    A megvalósítás, zseniális. A film rettentően furcsa, egyszerre gyönyörű és borzalmas. Csodaszép beállítások, színek kavalkádja, álomszerű tájak vegyülnek felkoncolt emberekkel, szétlőtt romokkal és holtestekkel. Az R besorolás indokolt.

    A mondanivaló egyértelmű, valahogy, mégis, kevésnek érzem. A lezárás, egyrészt, ezzel a kifordított Bin Laden féle leszámolással, egészen egyedi, másrészt hihetetlenül pózer és erőltettet.

    De valahogy, az egész film is az. Nehezen tudom megítélni, és van egy hatalmas hiányérzetem, de egy biztos, a hatását megtette. Mozira ajánlós!

    [ Szerkesztve ]

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák