Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    nagyúr

    válasz Viszlát #128023 üzenetére

    Black Mirror: Bandersnatch
    1080p eng

    teljesen egészségesnek tartom a kapcsolatom a platformmal - illetve inkább szélsőség-mentesnek (bár a Disney+al a küszöbön a HBOgo áremelés kicsit felhúzott). ennek elvileg jelentősége nincs a film-értékelésem szempontjából semmiképp, de azért leírom :d a sorozatot is megnéztem, szerintem hullámzó minőséget, néhány nagyon jó csúcspontot és egy összességében releváns témát dolgozott fel. a filmről is hasonló véleménnyel vagyok. a kissé talán formabontó jellege miatt volt egy érdekes aspektus, amire figyelni kellett/lehetett, de ahogy közeledtünk a végéhez, egyre kevésbé éreztem, hogy működik. érdekes film volt, szerintem inkább kihagyott ziccer, mintsem telitalálat. azt a másfél órát nem sajnálom utólag. a cselekmény környezetét én nagyon kedvelem, a történet magja is tartogat még magában potenciált (Mr. Robot, Ready Player One, Tron, stb.), de itt nem sikerült annyira megfogni.

    Joker
    Allee eng

    nem tudtam kivédeni a topicban és egyéb online platformokon csapódó értékeléseket, illetve részben nem is akartam. sikerült a cselekmény megismerése nélkül elkönyvelni, hogy ez most kicsit más lesz, mint az eddigi képergényadaptáció(-szerű) filmek. emiatt nem pontosan megfogalmazott, de mégis magas elvárásokkal és kíváncsisággal néztem meg tegnap. még éjjel majdnem írtam egy rövid szösszenet, ami annyi lett volna, hogy "nem szokásom pár éve pontokat osztani, ráadásul pláne nem rögtön a befogadás után. mégis ezt 9/10-re értékelem, most." végül nem írtam meg, de gyakorlatilag megtehettem volna. nem tudtam elképzelni, hogy mire fel volt ez a nagy felhajtás, most már talán értem. sok tekintetben rendkívüli a film, számomra legalábbis nagyon erős volt az összhatás. az összes Marvel és DC témájú mozifilm alkotást láttam, többnyire az animációs filmeket is, a játék és képregény univerzummal kapcsolatban korlátozottan, de az áltagnál picit talán jobban tájékozott vagyok. ezek tudatában összesen két mérföldkő volt számomra a témában, a Watchmen és a TDK - illetve talán még ide sorolható az első Vasember, bár ennek a súlya inkább az univerzumépítés után értékelődött fel. ezek mellé sorol be keményen a Joker, az eddigi egyik, ha nem a legjobb képregény-film lett szerintem. döbbenetes számomra, hogy mennyire reális, szörnyen kézzelfogható filmet készítettek el, ami ugyanakkor teljesen megállja a helyét a "szuperhős" univerzumban is. Joaquin Phoenix kvalitását szerintem jól alátámasztja az is, hogy megannyi kérdés merült fel annak idején, mikor kiderült, elvállaljak a szerepet: ő, egy ilyen filmet, mégis hogyan fog szállítani? remekeül, a maga módján. döbbenetes, ahogy összemosta a határokat a karakterdráma és az egyik legnagyobb szuperhős-nemezis születése között. biztosan újra fogom nézni, amint elérhető lesz, mert rengeteg pici részlet volt benne, amit észrevettem és megannyi, amit még nem, de kíváncsian várom. az utalás (ami nekem szembeötlő volt) a 2008-as Jokerre, szintén nagyon ízléses volt. zseniális volt ez a karakterformálás, ezt máshogy nem tudom megfogalmazni. az 1928-as, következő filmem mellett pedig igazán érdekes, így utólag.

    The Man Who Laughs
    filmklub

    érdekes véletlen, hogy ezt pont a Joker másnapján sikerült megnéznem. őszinte vallomás: ez volt az első némafilmem. ennek okán picit ódzkodtam tőle, de számomra is kellemes meglepetés volt, hogy mennyire élvezhető és pörgős alkotás volt. ahhoz mérten, hogy lassan 100 éves lesz a film, teljesen jól befogadható darab. ha tippelnem kéne, akkoriban elég formabontó lehetett. érdekes kitekintő a mai megszokásokból, tudom ajánlani. ami pedig kifejezetten izgalmassá teszi, hogy bár a cselekmény és a dráma annyira talán nem nyomasztó, mint a Joker (bár semmiképp sem könnyed), a címszereplő karakter egyes jellemzői, sőt egy-egy vágókép láttán akár, illetve a cselekmény lefutása tekintetében is, bizony tényleg észre lehet venni párhuzamot a Phoenix-féle Jokerrel.

    #értékelés

    [ Módosította: vond ]

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák