Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesus

    senior tag

    Seoul Station
    animációs, "horror"

    Igazából nem is tudom hogy hol kezdjem. Amennyire én tudom, ez az animációs film akar a Train to Busan előzménye lenni, de sajnos azt kell mondjam, számomra nem hozta azt a szintet, hogy egy unalmas vasárnap délutánba valami kis szín vigyen.

    Alapesetben egyáltalán nincs bajom az animált / rajzolt filmekkel illetve sorozatokkal, de itt valami gyötrelmesen oldották meg a dolgokat. A háttér nagyon szépre van megcsinálva, viszont a karakterek külső kidolgozására már szerintem nem jutott elég idő vagy pénz. Elsősorban nem is a rajzolás minőségével van baj, bár az is hagy kívánnivalót maga után, hanem pl a mozgás (legyen az séta, futás vagy épp egy kézrázás) olyan elmosódottra lett csinálva, hogy kezdtem gyanakodni a monitorom képfrissítésével van valami probléma.

    A történetről nem sokat írnék, mivel egy az hogy nincs igazán értékelhető szálé benne, másrészt annyira egysíkúak a karakterek, hogy egyikkel se sikerül akár csak egy kicsit is szimpatizálni. Talán annyit elmondhatok, hogy két szálon fut a történet. Az egyik egy lányt követ, akit az utcán téblábolva ér utol a zombijárvány, a másik szál pedig a lány apját és barátját követi, akik megpróbálják megtalálni a szerencsétlent.

    Minimális történet spoiler:
    Titkon reménykedtem, hogy talán megmutatják mi is indította el a fertőzést (emlékeztek még, hogy ezt milyen jól oldották meg a Fertőzés nevű katasztrófafilmben? :Y ) na itt csak annyit látunk, hogy egy papa félig elvérezve fogja a nyakát, majd lefekszik a vonatpályaudvar egyik folyosójára, elvégre ott lakik, majd több órán át tartó agónia után kiszenved, és a történetünk szerint ő indítja el a kalamajkát. A film legvégén meg az a "csavar" az apával inkább volt kínos, mint történetfokozó.

    Akciót, látványos zombihentet ne várjatok a filmtől, itt inkább a tényleg hétköznapi kisember szemszögéből van mutatva a dolog.
    Nem mondom, hogy végig szenvedős volt az a 1,5 óra, de mégegyszer biztos hogy nem fogom megnézni.

    5/10 #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

    https://www.twitch.tv/csehla

Új hozzászólás Aktív témák