Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz #54715584 #10041 üzenetére

    Ne idegelj már fel, hogy visszakérdezel, én is pont ezt kérdezem, hogy ha nem más filmekhez viszonyítasz, akkor mi alapján jelented ki azt, hogy nem adsz rá x pontnál többet, mert úgyis lesz majd jobb? :D

    A tökéletes film önmagában létezik az egyéni elvárások alapján, nem pedig valami objektív rendszerben, a viszonyulások és kapcsolódási pontok halmazából felállított megfoghatatlan középponthoz mérten. Szerintem.

    A trilógiáknál is ugyanígy működik, hiszen csak a történeti szál miatt kapcsolódnak, egyébként pedig mindegyik önálló alkotás, külön-külön, és max a végén értékeled egyben magát a trilógiát. Próbálom egyébként elképzelni a feltételezett helyzetet, de sosem volt még ilyenben részem, úgyhogy nem nagyon sikerül.

    Én a saját elvárásaim és a film rám gyakorolt hatása alapján értékelek, ezek határozzák meg a pontszámot. Természetes, hogy a 10 pontosok között is van ami közelebb áll a szívemhez, de az meg fejezhető ki pontszámban. Például a Lost in Translation esetén a hangulata nyomta a legtöbbet a latban, míg a Truman Show esetén a hihetetlenül jól kitalált sztori fogott meg, no meg Jim Carrey zseniális játéka. Mind a kettő tökéletes számomra a maga nemében, mégis a Lost in Translation kedvesebb számomra, de ettől nem lesz 10.5 pontos.

    Szóval még mindig nem tudok azon átlépni, hogy nem viszonyítasz, de azért 9 a max, mert úgyis jönnek jobb filmek. :N

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák