Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    válasz Viszlát #10029 üzenetére

    Mihez viszonyítasz akkor?
    Egy 1920-as Chaplin filmhez?
    Vagy egy 1960-as Monroe filmhez?

    whaler jól írta a csokis példát (éppen étcsokit majszolok :DDD az meg kap mondjuk 7/10-et)

    Teszek még egy utolsó próbát, aztán a többi mehet privibe :D De ha nem nyugszik a kis lelked, akkor oké, ellentmondásos vagyok :)

    Tegyük fel, hogy van egy trilógia.
    Az első rész tök jó volt, adsz neki mondjuk 8 pontot. Jön a második rész, ami még jobban tetszett, mint az első, ezért adsz neki 10 pontot.
    Aztán jön a harmadik rész, ami még jobban sikerült, mert még jobban tetszett neked és még nagyobb élmény volt és úgy egyébként is mindenben verte az első kettőt. Erre hány pontot adsz? 10-et nem adhatsz, mert azt már megkapta a "rosszabbik" második rész. Többet nem adhatsz, mert 10-ig van a skála, a kevesebbnek meg nincsen értelme. Érted így már?

    De mondhatnám azt is akkor úgy, hogy nálam a 9 pont a 10 pont. Az így érthető? Nyitva hagyom a kiskaput a 10 pontnak és az újabb filmeknek.
    Például élveztem nagyon a '72-es Solaris filmet. Imádtam a Jurassic Parkot a 90-es években. Leesett az állam a Memento c. film alatt/végén. Mondjuk ugyanúgy tetszett a Véres gyémánt és még nagyobb élmény volt az Inception, de egyik sem kapott 10 pontot, mert számomra nem létezik tökéletes film. Nem létezhet tökéletes film. Márpedig 10 pontos a skálánk, ahol 10=tökéletes film. Nem én alkottam a skálát, én csak használom a saját értelmezésem szerint. Viszont azt is tudom, hogy 5 év múlva is lesz olyan film, amin majd leesik az állam, és majd 10 év múlva is. Mi van, ha már láttam a tökéletes filmet és látok egy még jobbat?

    Ha már viszonyítani akarunk (mert igen, egyébként minden relatív, de most ezt ne keverjük ide :) ), akkor korok filmjei között tegyük ezt és ne pontszámok között. :)
    Ha meg tényleg totál ellentmondásos lennék, valaki nyissa fel a szememet :)

Új hozzászólás Aktív témák