Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csipkebogyo

    csendes tag

    Feldobnám a labdát, egy heti masszív FS 2013 után gondoltam összegyűjtöm, hogy szerintem hova fejlődhetne a szimulátor. Hangsúlyoznám, ez nem kritikája a játéknak, jelenlegi formában is nagyon jónak tartom, dehát mint tudjuk két sor vetés közben van idő ilyeneken is filózni :D

    Ötleteim tehát a következők:

    1. Földterületek minőségi osztályozása: pl.: "A+"-tól "F-"-ig. Minél magasabb osztályzatú egy föld, annál többet lehet learatni a rajta termelt növényből, viszont drágább is a vételára. Ugyanakkor nincsenek fix érték, rendszeres trágyázással egy F-fes földet is fel lehetne tornászni pár szinttel, viszont nuku trágyázással idővel romlik a föld minősége, így a hozama is.
    2. Más, konkurens AI gazdák és gazdaságok is lennének Hagenstedtben. Az ő termelésük is beleszólna a termények árfolyamába, ezért fél szemmel azt is figyelni kell ők mit termelnek.
    3. Földek eladása, sőt bérbeadása (előző pont gondolatát folytatva)
    4. Munkafelvételnél név és képesség szerint is válogathatunk a munkaközvetítnél (mint ETS 2-ben). A lassabb, de olcsó munkaerő éri meg nekem, vagy tapasztaltabb, gyorsabb, precízebb, viszont ennek megfelelően drágább?
    5. Nem lehetne csak széthagyva tárolni a gépeket és adaptereket napokon/órákon át a mező szélénél mert minél tovább kint vannak használat nélkül nő az esélye, hogy ellopják (ennek a résznek a létjogosultságát a némethonban valószínűleg nehezebben éreznék át, mint mifelénk :D ), emiatt ésszerű időn belül vissza kell vinni az adott eszközt a "bázisra", vagy használni azt.
    6. Esc-el előhívott színes infótérképünk immár a permetezett/permetezésre váró földek között is tenne különbséget. Például úgy, hogy alapszínek megmaradnak (narancsok/zöldek), de vékony sraffozott 45°-os fehér vonalak jeleznék, hogy az adott föld már permetezve van. (alapszín ettől még persze látszódna). Ugyanígy lehetne mondjuk a trágyázott földet jelölni, ahol fekete lenne a sraffozott vonal színe.
    7. Gépek színválasztásának lehetősége
    8. Gépek saját kilométerórával rendelkeznek (Mer ugye a 4 infócsík jobb alul nem elég :P )
    9. Gépek sérülése %-ban (hasonlóan ETS 2-höz).
    10. Ne lehessen büntetlenül hegyet mászni tele póttal, mert - azon túl, hogy jó eséllyel sérülést is kap gépünk - ki is szóródhat kemény munkánk gyümölcse.

    Na pont 10 lett, de biztos születnek még ilyenek a fejemben. Kíváncsian várom mi a véleményetek ezekről, illetve nektek milyen további ötleteitek vannak. Azt sem tartom kizártnak, hogy pár jobb ötletet lehet érdemes lenne elküldeni a készítőknek. :)

Új hozzászólás Aktív témák