- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
halapidori
tag
sörözés?
-
halapidori
tag
Jó a hangos is persze! Kevés kivétellel nagyothalló és siket srácok járnak a suliba, nem panaszkodnak ilyesmire az a helyzet, hogy remekül működik az állami intézmény fenntartása: csak a suliknak küldött listából vásárolhatnak bármit, ahol négyszeres az ár. Erre nincs keret, mert helyette olyan balgaságokra költik a pénzt mint rezsi meg duguláselhárítás.... Szóval bárkinek bármilyen használható elektronikai hulladéka van, örömmel átvesszük :'(
-
halapidori
tag
válasz Gabibácsi #6382 üzenetére
Köszönöm-köszönöm azért annyira nem nagy a baj, van egy (eddig) tízcentis színes folt a térdem mellett. Ha qnadam megfelelően ápol, tán megmaradok
A BICIKLIvel nem tudom mi lesz, rá sem merek nézni, ott senyved az autóban. Autókkal kapcsolatban okosab vagyok, biciklikről fogalmam sincs. Független kárszakértőn gondolkodom erősen, mert egy sosok éves ám rendkívül ritka és cseppet sem használt kerékpár az áldozat, minden eredeti rajta csak az ülés és a gumi nem. Bringáknál nincs OT rendszám, most ez annyit fog érni, mint amivel nagyapám szállította a krumplit a piacról? -
halapidori
tag
Értelek én. Ha megtöröm a kocsid, jogosan bszgthatsz hónapokon és éveken át, még ki is nevethetsz kedvedre... Viszont ha egy ilyen helyzetből valós segítségnyújtás és lelki támasz nélkül elhajtasz és sírva kell visszahívni téged, míg a benzinkutas segít és tanúskodik, sőt utána még ki is írod a netre, hogy közutálat tárgya legyek, mennyire bénán vezetek és milyen autót zúztam le, akkor igenis feldugnám a fenekedbe a bocsánatkérő rózsát, amit tőled kapnék, ha ezek után ajtót nyitnék.
Just sayin'
Oké, hogy nem vagy ilyen, de ez így tényleg elég rücskös bárkitől -
halapidori
tag
Életem első vezérlés-olaj-ablaktörlőlapát-két nyári gumi cseréjénél én is saccoltam és mantráztam, hogy legyen elég rá 150-180 ezer, aztán lett belőle 280. (tán két fékbetét is volt benne, nem tudom már)
Azóta nagylány lettem, megkérdezem a Kedvestől, hogy vajh' az ő autóján mennyiért cserélnék az adott dolgot, azt megszorzom mondjuk kettő és féllel, és kb. annyi szokott lenni a számlán...
-
halapidori
tag
válasz BobaHWSW #16203 üzenetére
Ugy tudom, Amerikaban az a gyakorlat a legtobb helyen, hogy alapbol kikapjak mind a negyet, hogy kesobb ne legyen vele gond. Magyarorszagon altalaban nem veszodnek vele, amig nem okoz gondot. Ha gondot okoz, akkor viszont gyulladas, szovodmenyek, fajdalom, nem szoktak egyszerre tobbet. Felso-alsot helyi erzestelenitessel egyszerre kikapnak, ket alsot mar csak altatasban.
Attol is fugg, hogy mit latnak a rontgenen. Hol az ideg, hol a fog, hogyan tudjak kikapni, mennyire van gyulladas, lyukas fog, szovodmeny, meg ilyen fincsik... -
halapidori
tag
válasz qnadam #16202 üzenetére
A nyelés egy dolog, tán nem is az a baj, de van 4-8%esély szövődményre helyi érzéstelenítésnél (most kukáztam, nemfejből, nekem is ki kellene szedni a két alsót) a hónapos ézéketlenségtől a szájnyitasi nehézségig, hát én inkább mennék kétszer.
Kutyánál altatnak, sőt elég odvas fogakat szoktak kiszedni, sorvadt ínyből. Úgy menne az embereknél is sok egyszerre. -
halapidori
tag
válasz BobaHWSW #16208 üzenetére
En a soten, szentendren es a debreceni klinikan is beultem hogy kapjak mar ki, de senki nem volt hajlando. Szerintem meglepodtek, hogy egeszseges, tunetmentes embert latnak, aki fogat akar huzatni es nem tudtak mit kezdeni a szokatlan helyzettel. Szentendren ezt be is vallottak, azt javasoltak, menjek vissza, ha begyulladt
-
halapidori
tag
válasz FőDudu #16213 üzenetére
Mindharom szajsebeszet volt, beutaloval, debrecenben a klinikan raadasul gyakorlaton voltam, es ugy sem. Ismerossel beszeltem, o persze kivenne.
Semmi extra, felig nott ki a fog, az iny rahajlik, es igy nehez alaposan tisztítani. Nem szivesen varnam meg, hogy elkezdjen fajni vagy begyulladjon, de eddig nem mutattak hajlandosagot a huzasra vagy az inyvagasra -
halapidori
tag
Pénteki jó: az egyik jótékonysági tévé halmozottan fogyatékos gyerekek szenzoros fejlesztő szobájában lesz, a másik valószínűleg a hallássérült ovisok-általános iskolások kollégiumába kerül. Köszönöm a lehetőséget, sokaknak okoznak majd örömet
-
halapidori
tag
válasz blueboi69 #27477 üzenetére
Ha megnyugtat titeket, meg tudom őt nézni Vagy beszéljünk. Logopédus vagyok amúgy, meg most épp tanulok ilyen korai dolgokról.
Az, hogy nem beszél, vagy kevesebbet beszél, elég sok dologtól lehet. Mit mondott a gyerekneurológus? szerintem az elég fontos.
Ami segít: Sok mese, mondóka, ringatók, sok beszéd hozzá, reagálni arra, amit ő mond, sok-sok mozgás, (kússzon-másszon, jöjjön-menjen, ugráljon, forogjon, egyensúlyozzon, hintázzon, labdázzon, fogdosson, dobáljon.... mindezt orrvérzésig)
Képernyőktől érdemes távol tartani (később is erősen korlátozni) és kicsit érdemes őket dolgoztatni - nem jó, ha elkényelmesednek
Ez a szókincs+jelkincs valóban nem sok, de 2 éves kor körül szoktak általában belehúzni a beszédfejlődésbe a kisdedek és akkor van egy ilyen szókincsrobbanás. A legtöbb szakembör 2,5 éves korra húzza meg a határt, ha addig nem beszél, akkor kezdenek komolyabban vizsgálódni.
De kérdezz. -
halapidori
tag
válasz Gabibácsi #30052 üzenetére
Érdekes. Szerintem mi magyarok pszichésen-szociálisan elég rendesen le vagyunk maradva, de simán lehet, hogy keletebbre ez még rosszabb. Nagyanyám még nem ehetett egy asztalnál az étkezőben nagyapámnál, hanem kiszolgálta az Urát, és utána elfogyaszthatta a saját ebédjét a konyhában. Nógrád megyéről, 30-50-70 évvel ezelőttről van szó, nem 100-200 évvel ezelőttről. Nyilván nem egyedi eset, biztosan vannak enyhébb, de hasonló példák. Egy ilyen családban nevelkedett valakinek nem nagyon van jó mintája, amit követhetne...
Az oktatásban sincs igazán lehetőség arra (sajnos igény is csak ritkán), hogy a gyerekek lelki fejlődésével érdemben foglalkozzanak, biztos-nyugodt családi háttér egyre kevesebb, hát honnan tanulja meg szegény kisgyerek, hogy kell jól szeretni magát és másokat, vagy kapcsolatban lenni, hatékonyan kommunikálni.
Én úgy látom, az az általános, hogy sem a nő, sem a férfi nem ismeri eléggé magát és a szükségleteit ahhoz, hogy tudja, mi az, amire neki kell, mi az, amit ő tud adni, nemhogy eljutni addig, hogy lássa, mire és hogyan van szüksége a másiknak, vagy hogyan beszéljenek meg-oldjanak meg problémákat... Szóval a legegyszerűbb felszínes, de legalább rövid távon kielégítő kapcsolatokat (jó szex, sok pénz) keresni, mert az megy.Helyes, finom reggelit készítő orosz lányokat korlátlanul küldhetsz hozzánk is.
-
halapidori
tag
válasz qnadam #31216 üzenetére
Tanítok állami- és magánintézményben is. Tanítványom is akad sok helyről, így több suli működésébe is belelátok. Nagyon sok érvem van a magánsulik ellen és mellett is. Tök árnyalt a kép emberi, szakmai, szociális, mindenféle szempontból. Nem szabad elfelejteni, hogy magánsuliba vanazapénz jeligével sokszor azok a gyerekek járnak, akik nem férnek bele az állami rendszerbe, nem feltétlen a túl jó képességek és lenyűgöző személyiség miatt.
Ha gyerekem lenne, nem tudnék rámutatni egy ovira/iskolára sem, hogy "NA ODA biztosan". Még azt sem tudom megmondani, hogy ha én lennék most 14 éves, akkor az AKG-t, a Budapest HighSchoolt, vagy a versenyistálló államit választanám.
+1: Mi (állami) még az ovisokat is meg szoktuk kérdezni, hogy hova szeretnének járni, amikor tanárt, iskolát (vagy másik ovit) választunk. Nyilván racionális lehetőségeket kell nekik felkínálni. Magánoviban is része a felvételinek, hogy a gyerekkel beszélgetnek és csak akkor veszik fel őket, ha a személyiségük teljesen passzol, és szeretnének is oda járni.
Azzal, hogy alternatív suliban (meg normális helyeken) a problémamegoldást tanítják, nem a földhöz vágást és az akaratérvényesítést gyakorolják Pont az a lényeg, hogy földhöz vágás helyett el tudja mondani a kölök, hogy "azért sírok, mert feszült vagyok, rosszul esik, hogy nem legóznak velem, és félek attól, hogy a következő órán hangosan kell olvasni" Ez iszonyú fontos lenne mindenhol.
A korábbi hozzászólások és érvek alapján szerintem tök jól választottak az államival.
-
halapidori
tag
Segítsetek nekem Milyen külső gumit vegyek ősz/télre a biciklire? Semmi extra, leginkább munkába járáshoz, napi kb. 20 km. Esőben nem igazán tekerek, de nedves úton igen. 4°C alatt csak véletlenül. Plusz a környéken sok a királydinnye, szeretném, ha defekttűrő lenne.
Most ilyen van az egyes számú bringán:
https://bikepro.hu/michelin_dynamic_sport_622-25_700x25c_kulso_gumi_kopeny_30tpi_305g -
halapidori
tag
Igenigen. Ott kezdtem, túl vagyok rajta. A helyi bicikliszerelőtől jutottam ide, de ő nagyon kedvel engem, és rögtön azt javasolta, semmiképpen se nála vegyem meg, rendeljem online azt, ami szimpatikus, meg mondjuk szerinte a Continental oké. Csak abból is van rücskös, meg recés, meg bütykös, meg. És innentől nem tudom.
-
-
halapidori
tag
Ma internetet szereltünk az oviban. Eddig nem volt. Jahnotol kaptunk leselejtezett számítógépeket és utpkábeleket. Kihúztuk a kábelt, az ovis piros ragasztópisztollyal rögzítettük, vittem otthonról egy régi routert.
Ha viszek be egy 20 centis fúrószárat, akkor szívesen átfúrják a falat és el tudjuk vezetni addig a számítógépig a kábelt, amiről akár nyomtatni is tudunk majd! Erre még várnunk kell, mert ma hallottuk, ahogy szaporán pattognak a szikrák a biztosítéktábla mögött, valószínűleg sokáig várjuk majd a villanyszerelőt. Kérvényezni kell a tankerületnél, az hosszú idő. Aztán keresni kell egy olyan balek villanyászt, aki szívesen dolgozik úgy, hogy csak a szikrázást háríthatja el, minden más nyilvánvalóan tűzveszélyes dolgot maximum véleményezhet. Utána nem fizetik majd ki a munkáját úgy fél évig, de ezt ő még nem tudja.
Mindez egyébként abban a teremben van, amit a kolleganőim linóleumoztak júniusban.
Fasza hely az a közoktatás amúgy. -
halapidori
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest