- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FőDudu
veterán
válasz Gabibácsi #31352 üzenetére
Elegge. Eloszor fel sem birtam tekerni a hazunkhoz vezeto emelkedon.
Meg ugyis bringat kell venni, igy legyen olyan ami mar elekrtomos is.18 kilo nem sok - ugy ertem sima bringak is vannak ilyen sulyban. Ha van rasegites az nem art.
Az egytlen kikotes a gyorsszoritos elso kerek, az kiveheto kell legyen, csak ugy fer be a kocsiba.FőDudu
-
FőDudu
veterán
Nalunk itt maskepp vannak. Barati a viszony mindenkivel, osszejarunk.
Ahogy irtam, spontan is kialakulnak kerti partik.
Szulinap, eskuvo, ezust/aranylakodalomra hivatalosak vagyunk.Igaz ez egy kisebb kozosseg, talan 100 haz ha van a faluban (300-350 fo).
Atlag havonta egyszer van komolyabb osszejovetel a barati kornek is - akkor mindig van program.
Kirandulas, focimeccs, farsang, husvet, pacalfozo verseny, gesztenye sutes, karacsonyfadisz keszites, Martinovanje (ujbor megkostolasa), stb...A legdurvabb a farsang volt. Beoltoztek torpnek, elindultak a kornyekbeli falvakba is.
Gyerek ment veluk, kifestve torpnek, torpsapkaban.
Aztan utolag derult ki, hogy jartak Horvatorszagban is.
Hataron ismertek oket, siman atengedtek az egesz menetet egy kerdes nelkul.
Kicsit remiszto, hogy siman atvittek a gyereket egy masik orszagba, de meg lehet bennuk bizni.FőDudu
-
-
eattila
őstag
A túrkevei strand igen jó. Akkora gyerek medence van, hogy na. Kicsi és nagyobb gyereknek is jó. A fedett részen is el lehet lenni. Nem nagy, viszont enm zsúfolt (legalábbis ma enm volt az).
Szerintem többet fogunk oda járni.e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #31369 üzenetére
Itt. https://www.evelo.com/blog/why-dont-more-bikes-use-regenerative-braking/
Azaz a regeneralosnal mindig a motort hajtod, emiatt nehezebb hajtani, es kb 5% energiat tud visszanyerni.
Az meg semmi.Meg itt is:
https://www.pandaebikes.com/regen-braking-ebikes-worth/[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Nova: 800kBps helyett 5320kBps ugyanannal a szamnal erezhetoen jobban szol.
44kHz/16 bit/800kHz vs 192kHz/24bit/5320kBpsEzek szerint megsem vagyok suket... es a fules is atviszi a kulonbseget.
A Shure es a Klipsch is.FőDudu
-
-
npera
őstag
válasz Bujdy81 #31351 üzenetére
Nem a tekerés eszi meg, hanem ha a hajtókarnál van a motor és hátul kazettás váltó van és terhelés közben (!) vált a júzer. Én nagyon sok ilyet hallok, iszonyatos hangja van. Váltanak kettőt-hármat egyszerre és közben erőből tekernek. Az eleve sosem ápolt lánc pedig kapja a keresztterhelést jól.
Most megnéztem rendes monitoron és látom, hogy hátul van az agyban a motor, akkor az legalább nem terheli a váltót és láncot. Ettől függetlenül nem árt megtanítani asszonyt a váltás alapelvére, váltás pillanatában "üresen" tekerni csak.
-
-
FőDudu
veterán
Bmw bringabol van nalunk a cegnel jopar.
Van amelyik ilyen kozepmotoros allatsag, van amelyik hatul hajt.De olyat is lattam mar ahol az elso agyban volt generator a lampak miatt.
No az is egy erdekes szerkezet lehet.Bezzeg regen, ranyomtunk a dinamo vegen a gombra, rafordult a gumira aztan volt feszultseg a lampahoz.
De messze vagyunk mar attol.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz eattila #31385 üzenetére
Akkor most jol at kell gondolni a mihogyan temakort.
Bar ilyen merteku valtozasok ellen (amit az oktatasi rendszerben csinalnak varatlanul) lehetelen elore gondolkodni.Be kell adni a leheto legjobba, aztan durva valtozas eseten vinni az epp legjobbnak kinezobe.
En is valtottam sulit, epult egy uj ami kozelebb volt a lakohelyemhez, igy valamikor negyedik/otodik kornyeken atmentem oda.Oda mar nem 2km volt egy iranyban, hanem csak parszaz meter. Gyerekkent azt lesetaltuk napi 2x. Mert mondjuk elsoskent meg vittek anyamek, de kesobb mar gyalog mentunk/jottunk.
FőDudu
-
eattila
őstag
válasz FőDudu #31388 üzenetére
At. Bar meg addig van egy ev infot gyujteni. Az a baj, hogy it a normalis iskola az valamilyen egyhazi. Attol meg en is fazok meg a felesegem is.
En gyerekkent mar elsobe is egyedul mentem. Most meg meg az 5. 6. osztalyosokat is hozzak viszik itt is. Pedig ez egy kis varos.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
FőDudu
veterán
válasz eattila #31392 üzenetére
Valtozott az elet.
Regen sokkal kevesebb auto volt es sokkal kevesebb orult rohangalt szabadon (voltak normalis sargahazak).Nalunk peldaul a hazunk elott all meg az iskolabusz.
Gondolj bele mekkora segitseg ez. Biztonsagos es leveszi a szulo vallarol a terhet. Jovore mar mehet vele a gyerek, harmadik alatt nem mehet szuloi felugyelet nelkul suliba.Ezt nem igy terveztuk, de a lakas itt van es igy alakult. A veletlenek is segitettek.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz eattila #31392 üzenetére
Nekem nincs bajom az egyhazzal, inkabb felesleges idopazarlas (nekem) a hittan. Erkolcstan meg megmagyarazhato, nem is baj ha a mai elkenyeztetett kolkoknek elmagyarazzak miamerre.
Ezert tunik ugy, hogy egyhazi iskola ellen vagyok. Nem ellen, hanem ha van ertelmes alternativa akkor helyett.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #31394 üzenetére
Persze, néztem, hogy már 100ezer körül vannak, de 6Dvagy 5MIII sem vészes. A7en nem jó a Canon, de fene tudja, időnként el vagyok a manuálissal, aztán meg nagyon nem. III-asnak ellenben négyzetesen jobb a Canon támogatása, fókusza, stabija, mert az ember mindig jobbat akar. Ennek aztán meg is kérnék az árát :-D
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #31396 üzenetére
Vagy olyan céget bíztak meg, esetleg videóznak, mert legtöbb helyen általában Canikon van, oszt az ősöreg megrögzött tükrösök ezek mellett már csak elvből is kiállnak. Így meg kár nézni, mert azok nem váltják le a komplett, ismert szettet milliókért, aztán hasonlóképpen érvelnek, hogy bezzeg rendezvényen ezek vannak, más meg nincs. Aztán a legjobbak meg így csinálják, főleg ha a kuka ügyfél is a gépparkkal foglalkozik, nem pedig a végeredménnyel:
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Formula-1
- Battlefield 2042
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest