Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz BobaHWSW #22112 üzenetére

    Érdekes olvasni, amit mindnyájan írtok... Hogy - szemmel láthatólag - ennek az egésznek akkora jelenséget nem tulajdonítotok.

    Illetve szerintem az elmúlt évek legszámottevőbb különbsége, hogy egyre többen használnak 4 évszakos abroncsokat az autóikon.

    Ami egyfelől érthető... tipikusan városi használatban (tehát jellemzően nem nagy sebességgel közlekedve és rövidebb távokon) szerintem is megfelelő megoldás lehet. Sokat fejlődtek az ilyen gumik az elmúlt években.

    Én mindazonáltal továbbra is a "dedikált" abroncsokat preferálom. Mert még a legjobb 4 évszakos is elmarad egy korrekt, közepes/jó nyári gumitól nyáron, avagy téli gumitól télen.

    Számomra a lehető legnagyobb biztonság a fontos, főleg esős időben (amelyben viszonylag sokat közlekedem itthon is) ezért pl. nyári gumiban az Uniroyal RainSport3-ra esett a választásom.

    A harmadik szezonját kezdi (a kevés futott km miatt még szinte gyári új, szó szerint minimálisan kopott állapotban), de nagyon megkedveltem.

    Ár/érték arányban remek, és egyébként sem tartozik a drága abroncsok közé... viszont esőben. Ez egy aszimmetrikus profilú abroncs, és úgy lett kialakítva, hogy ha megfelelő módon teszik fel (fordítva életveszélyes), akkor szó szerint oldalra dobja a vizet; kipréseli a kocsi és a futófelület alól.

    Sokszor mentem vele szakadó esőben, de szinte "rászívja" magát az útra.

    Persze attól függetlenül ilyen időjárási körülmények között még óvatosabban vezetek. De nekem megnyugvás, hogy ilyen abroncsokon gördül a járgány. :K

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák