- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #145797 üzenetére
Nekem egy random tartály volt, amit az építőmesterek betettek. Ez pár év után megadta magát, lett helyette egy Geberit, mert a kocsmákat járva anno a jobb helyeken ilyen feliratot találtam kábé mindenhol. De az enyém olyan, hogy a tetején van 2 gomb, egyik a kisebb, a másik a teljes öblítésnek. Azt nem tudom, hogy madzagot lehet e kötni rá, hogy felső tartály legyen belőle, gyanítom, nem.
Anyámnál Dömötör van, vagy 20 éve adta haver, akkor az anyámé gallyra ment, haver meg épp fürdőszobafelújított, és neki lett új.Asszem azóta is hibátlanul működik.
Ha van Dömötöröd, akkor ahhoz van minden, mindenhol, szerintem nem kell túlaggódni a cserét. Egy kevés szilikon nem baj, ha van a csövek illesztésénél, csak hogy tuti ne csepegjen.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
eattila
őstag
válasz zetor2000 #145804 üzenetére
Igazabol egy oblitoszelep annyiba kerul ‘ajdnem mint egy tartaly. Es azzal van a baj. Mert ha megrantom el elengedem, hogy csapja vissza magat akkor nem csepeg. Ha vissza van engedve, akkor nem zar eleg jol…
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Jahno
veterán
Ejj, megálltam egy régóta nézegetett kis büfénél, aztán sápadtan olvasom a napi ajánlatot. Mondom a csávónak, hogy én azt hittem valami hotdogosok vagytok. Az meg felhomályosított, hogy mivel évek óta itt vannak és mindenki azt hiszi, ezért múlt hét óta hotdogot is tartanak. Én meg első sornál megakadtam, minden nap van pacal, jó szelet kenyérrel, uborkával. Ősz végétől bővül a kínálat szalontüdővel és májas, hurkás cuccokkal is... Vesztem lesz.
-
Jahno
veterán
Ezek ennyire hülyék, vagy ennyire bátrak? [link]
-
Sipi-
őstag
Újrakötöttük az udvari állólámpát, mert tavaly sistergett. Azért mert a képen lévő állapotban volt. A csokinál a fázisnak nem volt egyik oldalt sem már szigetelése pár centi hosszan. A lapátnyi vizes földet már kiszedtem a kép készítése előtt.
Kapott wago-kat, gelbox-ba rakva. A következő 20 évre jó lesz
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
npera
őstag
Svéd bringás csoportból ollózva. Műszaki hibára gyanakszom...
(a srác jól van)
-
npera
őstag
válasz hobizoli #145811 üzenetére
Ez addig működik, amíg valami okból kifolyólak a kocsi úgy nem dönt, hogy nem akar tölteni. És akkor elkezdi a brake blending a féket használni, ami először meleg lesz, aztán piros, aztán sárga, aztán fehér. Mert a Raptor alighanem elhúzza úgy is...
Ilyet csináltam chassis dynon egy meg nem nevezett járművel és egy ideig töltött, aztán elkezdett fékezni és akkor utána lehetett hűteni a féket egy ideig.
-
npera
őstag
válasz eattila #145817 üzenetére
Nekem az edzőbringán az első villa karbon. Ha egyszer eltörik, akkor alighanem még érzékelem, hogy történik, de utána mi lesz azt nem tudom. Lehet csak sötétség és utána majd esetleg fölébredek később. Ha rendes tempónál elenged katasztrofálisan, akkor olyan hirtelenséggel fejelem meg a betont, hogy csak na. Akkor szerintem még éppen felfogja az ember, hogy ez fájni fog, majd fáj, majd kis szünet, aztán később ébredsz.
Amikor kiütöttem magam a kocsiajtóval még régen (pont azt a pontot ütötte meg, ahol az állkapcsod csúcsán van az ideg), akkor egy TK-val befeküdtem a kocsiba és teljes filmszakadás volt. Amikor magamhoz tértem, akkor nem is értettem mi van, asszony kérdezte, hogy miért nem indulunk már és miért ülök olyan hülyén félrecsúszva az ülésben.
Szóval egy rendes fejre mért ütéstől szerintem KO lenne itt is....
-
eattila
őstag
válasz npera #145822 üzenetére
Hát igen. De azért a karbon sem törik csak úgy. Nem véletlen használják (de ezt szerintem jobban tudod, mint én ). De ha megsérült, akkor kb bármikor bedobhatja a törölközőt. Meg a tiedet is....
Van egy fazon YT-n. Ő sok videót készít kettévágott karbon vázakról. Francis Cade mikor áttekert amerikán, akkor is ment segíteni a carbon javítós fzon. Ők azért mondanak/mutatnak érdekes dolgokate-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
npera
őstag
Ez a Bugatti műszerfal bejön. És az is, hogy milyen szépen ugrik fordulatot a V16-os motor :wub:
-
Samott
addikt
válasz npera #145824 üzenetére
Akkor ezt szeretni fogod: Bugatti & Cosworth’s New 986bhp 8.3 V16
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-
npera
őstag
Nova, Blueboi, láttátok ezt? Az eredeti (OG) BabyTooth még a zöld RCinpower 1202.5 motorokkal maga volt a csoda. Most vannak új 1203-as motorok, ami majdnem ugyanaz, csak picit erősebb fennt.
3S:
2S:
1S:
-
Samott
addikt
válasz npera #145826 üzenetére
Szerintem a Cosworth a RedBull/Aston keresere fejlesztette az alap blokkot es azt cifrazzak azota. Ez van a Gordon Murray fele kocsiban is, meg most hozzacsaptak meg 4 hengert.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
npera
őstag
Ma összeraktam a kisasztalt is az ágy mellé. Hétvégén nem igazán haladtam az építéssel. Az asztal és szék csak Uddevalla városában kapható (Pinifarina ott csinálta a keménytetős C70 kabriót, ha még emlékszik valaki rá).... Pénteken tudják szállítani.
Ma grilleztem flapsteak húst, semmi extra, csak Lidl cucc. Elsőre nem csesztem el nagyon. Rukkolára kellett volna rakni, meglocsolni balzamecettel, meg szórni rá mandulát. Ehelyett vajon pirított pityókával és aiolival nyomtam... Mint a mező állatai...
Van még egy darab hús elrejtve a hűtőben, azt viszem holnapra ebédre
-
npera
őstag
-
npera
őstag
Kezd kiszivárogni az egész lista, hogy milyen fícsörök nincsenek benne a 1st Edition EX90-ben és mi az ami majd valamikor 2025 közepén vagy végén érkezik....
Google translate szerintem elég jól lefordítja. Nem tudom ki szivárogtatott, de arra tudok gondolni, hogy a tőzsde miatt igazából mindent el kell mondaniuk, mert különben a tőzsde kezdi el vegzálni őket.
Elképesztő slamasztikába rakták magukat, gyakorlatilag 2019 óta próbáltam a főnököket felébreszteni, de sosem hallgattak semmire.
-
npera
őstag
-
veterán
#mithallgatszmost
Raklap - Marslakók
valószínűleg hallgattak tankcsapdát meg junkiest, de az nekik az retró lehetett, mert feleannyi idősek (se), mint én. mindegy, kiváló rákenról.hanyas vagy, te disznó?
-
blueboi69
senior tag
hallohallo
megvolt az idei első pár napos nyaralás, Zemplénben, nagyon szép hely, és jó volt a fagyasztóláda is amit vettem
viszont hazafelé azt kezdte jelezni (odafelé szerintem nem), hogy kevés a feszültség. Csomagtartóban lévő szivargyújtóról megy, be is kapcsol, örömbódottá. Aztán menet közben hazafelé azt láttam, hogy melegszik a láda, folyamatosan és néha kiír egy hibakódot, ami alacsony feszültséget jelent. Egyszer ki-be kapcsoltam, utána mintha elkezdett volna jól működni, -1ről lehűtött -10re, majd megint elkezdett melegedni. azt vettem észre, hogy főleg gyorsításkor írja ki ezt a hibakódot, de nem mindig. Amikor tempomattal mentem, akkor működött jól, amikor már sűrű volt a forgalom és gyorsítások-lassítások voltak, akkora már nagyon melegedett. Az is lehet, hogy egyszer megkapja ezt a hibát, akkor már nem kapcsol be újra ,ezt nem tudom. de azért azt gondolnám, hogy menet közben elég jó feszültséget kreál a generátor.
Elvileg a ládán lehet állítani 3 fokozatban ezt a z akkufeszt, még kisértlezetek vele.
a bazinagy powerbank/erőmű nem jött meg azóta sem, tegnap visszamondtam a banggoodról, kiváncis vagyok mikor kapom vissza a pénzt -
NauTiLUS_HUN
tag
Útinapló:
Asszony rádumált, menjünk le Horvátországba, Pulára. Bár motorikusan rendben van a 2007es Xsara Picasso, azért átnézettem, klíma töltés stb. Kb 8 óra plusz pár megállás volt az út ~615km. A gázolaj olcsóbb mint itthon, az út menti Ina (Mol) kúton is. Kb a 400km után leállt a klíma. 3 gyerekkel legkisebb 4 éves, fasza volt de elég jól bírták. Megérkeztünk, lepakoltunk, strandoltunk, elmentünk vásárolni, visszafelé: Battery charge failure. Windowsosan restart, jó. Hazaértünk.
Vasárnap elmentünk strandolni, visszafelé újra hiba. Még faszább.
A szállásadó egy helyi rockzenész csávó, megkérdeztem hova forduljak itt külhonban? És itt jött a kibaszott nagy mázli, a szomszédban egy idős még dolgozó autovillamossági faszi lakik. Megnézte a kocsit fél nyolckor már akkor nem is indult a gép, hozott akksit, átgurultam egy házzal arrébb a garázsba, mondta intéz mindent, 3ra leszerelte felújította a generátort, összerakta visszaállt vele kemény 150 euróért.
Így a maradék két és fél nap nyugis lesz.
Ugyanitt XSara Picasso '2007 eladó felújított generátorral -
-igu-
addikt
válasz NauTiLUS_HUN #145839 üzenetére
Minden jó, ha vége.
Az öreg telefonszámát meg küldd át Jahno-nakNekem most nyáriagumikat kell cserélnem az Avensis-en. A nyaralás idejére tervezem, hátha külföldországban olcsóbb, mint itt.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz -igu- #145840 üzenetére
Generátorból 80ezresbe került az új. Garancia és logisztika miatt jobb ötletnek tűnt, mint felújítani.
Most majd kuplungcserére készülök, az is erős műtét lesz meg váltónál egy műanyag baszt kellene cserélni ami megvezeti a váltókart. Kormánybőrözésről letettem. Vettem rá egy kínai műbőr valamilyen burkolatot és egyelőre nem szörnyű.
És haverom már elkérte a szerelőm számát, pedig mondtam Neki, hogy állítólag lehúznak. 1 éven belül már 2 autóval próbált szopolni aktuálisba éppen most rakott kb. 400ezres forintot de a Seat futóműve jobban tetszik Neki, mint a sajátja Megnyugtattam, hogy ez csak egy gyenge beugró lesz
-
npera
őstag
Szeptemberben kell menjek majd Luleå városába, ami innen kocsival kábé 15 óra, de vonattal van az 18 is. Repülni kell majd
2 hétre akar a főnök felküldeni, hogy ismerkedjek az ottani szoftverfejlesztő kollégákkal.
Körül kell nézzek, hogy mit lehet ott esténként csinálni. Ha van uszoda, akkor az már jó kezdés. Szét fogom úszni magamat
Ahogy nézem 3 uszoda van. Az egyik kép jól mutatja, hogy milyen északon is van. Már-már Helsinki, de az igazából Nyugat
-
veterán
válasz Jahno #145841 üzenetére
prius volt olajcserén, plusz megkérdeztem, hogy a klíma rettentő zúgása valami betegségre utal-e, vagy csak még nem volt olyan autóm, ami a motortól függetlenül is tud klímázni (tehát a motor hangja nem nyomja el), és kívülről lehet indítani a hűtést (azaz csak nem hallottam kívülről eddig). végül megtudtuk, hogy a zúgás normális, a fordulatszám viszont tényleg magas, így töltöttek még bele hűtőközeget. imádtam az ember lelkesedését, aki grafikonokat mutatott a kompresszor fordulatszámának és a hideg levegő hőmérsékletének összefüggéseiről a töltés előtt és után, jó látni ilyen lelkes szakembert.
viszont az is kiderült, hogy az egyik első lengéscsillapító erősen köpi kifelé az olajat, cserélni kellene, nyilván párban. kérdeztem, hogy mennyire sürgős, amire csak annyit mondtak, hogy észre fogom venni a halálát. hátköszbazmeg, most már tudom de legalább időben észrevettem, hogy nem is augusztusban jár le a műszaki (mert az a hyundai volt), hanem július közepén, így pénteken amikor vizsgázik, megkapja az új gátlókat is. a választék persze a nem-gyári-de-szar és a drága-de-gyári. marad a gyári, 160 pénzért szereléssel.
ezen kívül a jobboldali ablakmosó fúvókából is kértem másikat, mert gyakran csak egész alacsonyra spriccel, pedig a csövek állítólag nincsenek szétcsúszva. meg a géptetőt kitámasztó pálca (semmi teleszkóp, mint a mező állatai) műanyag tartója is elég lazának tűnik, amikor visszakaptam, szépen zörgött is a motor tetején abból is.
vagy ennyi hibával inkább betolom a dunába
hanyas vagy, te disznó?
-
blueboi69
senior tag
válasz NauTiLUS_HUN #145839 üzenetére
Hinnye, jó kis kaland... gondolom kihagytad volna. Mázli volt erősen
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #145844 üzenetére
Ha már jön az olaj, akkor cserélném, mert úgyis megáll és nyilván majd a legjobbkor kell kapkodni. Én nem értek hozzá, szerelőember szokott okosakat mondani. Hátsóval még kipróbáltam alternatív szerelőt, amit szintén nem kellett volna.
Nekem mindig mérnek mindenfélét, néha azt is hittem, hogy ez alap aztán mikor a féket szerelte a másik mókus meg hasonlókat és csak legyintett, hogy biztos jóvanazúgy, akkor nem voltam olyan túl boldog. Nem is volt jó. Futómű után ugyanaz.
Ez pont így szokott kezdődni, hogy ez-az elfogy, mert olyanja van.
Nekem éppen elég volt most 1-2 családi napot csapatni. Vasárnap fagyi, jégkása, estére pizza az már egy kisebb vagyon, most meg ha már véletlenül a Nyugatinál találkoztam a zasszonnyal, akkor becsaptunk vacsorára 1-1 hotdog menüt. Vasárnapi már csak száraz kenyér fér bele a költségvetésbe langyos vízzel.
-
Sipi-
őstag
válasz blueboi69 #145845 üzenetére
Ha már autós kalandok: a Kia-ba március óta havi 4-szer tankolok, de esélyes, hogy júliusban több lesz Olajcseréhez meg számolgatnom kell, hogy kihúzom-e vele a nyarat vagy éppen nem fér bele a szlovéniai nyaralás. Le is kellene már mosni, elég bogaras már
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #145847 üzenetére
Lehet a végén még én is lemosom. Előző mosás majdnem fél napig bírta és kapta a sivatagi homokot.
Most megszalad a kilométer mert fotós csavarogni is voltam meg akad mindenféle extra rohangálni valóm. Szerelő valamikor nyaralni menne, nekem meg minden héten van valami ami miatt nem tudom betolni szervízbe, szóval nem tudom mi legyen. Ráadásul komplett vezérlés, árban és időben is blááá....
-
veterán
válasz Sipi- #145847 üzenetére
mosni nekem is kell, tele van hullákkal az orra meg a tükrök, ráadásul beálltam az alá a fa alá, amitől tiszta ragacs lesz az autó, és úgy hipersebességgel gyűjti magára az amúgy se kevés koszt.
meg akkor már a belseje is megérdemelne némi sikamikát, főleg az üvegek.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest