Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    Kicsit off, mert semmi ratyizás, genderezés, csöcsfóbia.

    Kinek van olyan játéka, ami a maga korában sem volt bődületes siker, és az idő meg a szájhagyomány sem tette kultjátékká sem, de ő maga szereti?
    Nekem kettő ilyen kapásból beugrik:

    Hexplore (1998) - GOG vagy Steam
    Diablo klón, nincs mit szépíteni. Egy max 4 fős csapatot kell koordinálnod (ha jól emlékszem, egy harcos fix, a többi variálható. A szokásos karakterosztályok, van lovag, barbár, varázsló. Középkori fantasy környezetben kell erdőket, kazamatákat, várakat kipucolni, a gonosz nagy fekete mágusra vadászva. A maga korában csak a demóval sikerült játszanom egy 90MHz-es Pentium 1-en, a teljessel csak évekkel később. Akció RPG, de távol áll a Diablo komplexitásától is. 3D grafika, forgatható térkép, de látványra szerintem a maga korában sem volt átlagosnál jobb. Első játékaim egyike volt a demó, valószínűleg ezért szeretem, de játszani aligha tudnék ma már vele.

    Gunman Chronicles (2001)
    Half-Life modként indult, végül teljes értékű single játék lett belőle. Az örökséget le sem tagadhatná, talán ha pár évvel korábban jön, nagyobbat szólt volna. A megjelenés előtt kapott demót, ami egyből megtetszett. A játék maga így utólag kicsit katyvasznak tűnik, de lehet elő kéne venni a mai angol tudásommal. A sztori egy félresikerült küldetéssel indul, ahol társaink jó része és a tábornok is elhalálozik, amúgy galaktikus tengerészgyalogosok vagyunk egy polgárháborús zubbonyt viselő hadseregben. A lényeg, hogy utána kell járni, mégis miért baszódott el a bevetés. Itt bejárhatunk idegen bolygót, amin a modern technika mellett megférnek a dinoszauruszok, lesz high-tech vadnyugat, végül idegen lényekkel is meg kell küzdeni. A végén a főgonosz nem nagy csavar. Átlagos játékmenet, standard fegyverek néhány változtatható móddal. Nem rossz, de messze van a klasszikustól.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák