Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gibbs

    csendes tag

    válasz arti1121 #3025 üzenetére

    Igen. A fordított kapcsoló az első klikkre bekapcsolja a lámpát (ha memóriával is rendelkezik a driver, akkor a kikapcsoláskori állásba), majd a gomb kis nyomására megszakítja az áramkört, aminek hatására a driver egy módot továbblép és ez így megy minden kisebb nyomásra addíg, amíg egy újabb teljes megnyomással ki nem kapcsolod. A memóriás driver megőrzi az utolsó módot és a köv. bekapcsnál azzal indul.
    PCB-nek itt azt a kör alakú NYÁK lapot nevezik, amire egyik oldalon fel van forrasztva a (-) érintkező rugó, a másik oldalon a kapcsoló. Itt lehet még beforrasztva a csökkentett fényerő ellenállása is, ha nem driveres a szabályozás.
    Én kettő-három-négyállásúnak nevezem azokat a kapcsolókat, aminek ennyi reteszelt, eltérő állása van, amellyel az egy belépő érintkezőről egy-, kettő, vagy három érintkezőre adja ki a fesz-t. Az üres állás:0. Az elektronikus (driveres) szabályozású lámpához elég a két érintkezős, kétállású, ki-be kapcsoló is, hiszen a módokat a kapcsoló áramkör megszakítással vezérli. De nem minden lámpa ilyen. Az olcsó driverek hatásfoka sajnos elég alacsony. Az én SpiderFire SSC P7-em és az UF WF-1000-em is a kapcsoló melletti ellenállással kapcsolja a csökkentett fényerőt. Ezért kellett most kapcsolót cserélnem, mert a most beletett 3xXM-L drop-in-ban driver kapcsolja a három módot.

Új hozzászólás Aktív témák