- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tony21
tag
Friss!
Ma reggel vittem vissza cuccot (ruha), plasztik vásárlói kártyát kértek (még jó, hogy nálam volt).
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Szúrófűrész vásárlás kérdés:
Makita 4329 vagy Metabo Steb 65 Quick -ot választanátok?
A Makita legjobb ára:
18,1k kartondobozzal
23,5 MacPak műa dobozzal, és egy 3as szett fűrészlappalA Metabo legjobb ára:
17k kartondobozzal
20k körül egy egyszerű kofferrelOrosz teszteket néztem, hát egész elenyésző a difi a kettő között, a Metabo gyorszáras, a Makita meg talán kevésbé' rezeg.
Számomra előny a koffer, ha nem a papírdobozban hánykolódik, kérdés, ennyi plusz pénzt megér-e.
Ha a kartonos változatot veszem, az itt van helyben, csak el kell hozni, más esetben PK van.
Szívem a Makita felé húz, sok szerszámom Makita, de kérdés, megéri-e a felárat.
Ti mit tennétek?
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Tudom nem hirdető fórum , de esetleg lenne itt olyan aki átvenné a "Makita szettem?" Több mindenem parkside és atvinnék mindent oda.
Gyorstöltő
DHP482Z
1x használt DUH523Z
Szinte új 18V LXT 5,0Ah és egy 3ah
Meg 3 régebbi de működő 3ah
~ -50%
Természetesen felrakom a HA-ra később és onnan lehet majd jelentkezni akár -
sanzi89
addikt
2021-ben tényleg nem kapható a piacon normálisan használható, minőségi oszlopos fúrógép? Egy Parkside PTBMOD 710 A1 típussal kezdtem, ez egy használhatatlan szar volt, gyenge motorral, nyeklő-nyakló szerkezettel, ezer meg egy hibával. Szerencsére eladtam, amennyiért vettem.
Aztán lett egy Scheppach DP 60, ennek már jó a motorja, jók a fokozatok, de ez is egy nyeklő-nyakló fos, a tokmánya egy használhatatlan bóvli szar, próbáltam volna leszedni, hogy vegyek rá egy faék egyszerű kulcsos tokmányt, de akárhogy püföltem nem sikerült levenni. Annyira felmérgelt, holnap viszem vissza a fenébe.
A 100k alatti gépekről rengeteg rosszat olvasni, kb márkától függetlenül.
Faternak van egy ezer éves, 3 fázisú fúrója, megtippelni sem tudom hány kiló és hány éves, nem világít, lézerezget, digitálisan szir-szarakodik, de egy dolgot lehet vele csinálni, fúrni. Na, ilyen kellene nekem csak 230V-al."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz YAS-dude #10356 üzenetére
Ez rendben is van, csak azért csak eltelt azóta jópár évtized, csak fejlődtünk valamit, nem sugárhajtású repülőt akarok...
Azért is bosszantó ez egy 85k-s cuccnál, mert a leggagyibb 10k-s Lidl-is akkus fúróra is tudnak tenni egy normális gyorstokmányt. Ebből látszik, hogy nem a tizedmillimétereken rugózok, ha ez megfelel.
Mindegy, rendeltem egy ilyen tokmányt hozzá (MAKITA fogaskoszorús tokmány 1,5-13mm-ig 193822-6), remélem ezzel már arra az évi két alkalomra, amikor kell, használható lesz."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
zoli03
őstag
válasz sanzi89 #10357 üzenetére
Einhell TE-BD 750 E jó gép, csak már kicsit megdrágult és már kifutó modell. Aldiban régebben 100e Ft volt gépsatuval és 5 év garanciával.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Vettem egy ilyen akkus szegélynyírót: [link]
Egy vid: [link]Egész jó technika. 4ah akkuval próbáltam de meg se kottyant neki a kert rendbetétele.
Attól tartottam, hogy nem lesz elég erő benne ha dúsabb gyomba nyomom de szerencsére szó sincs róla. Jól beállítható a magasság és a fej dőlésszöge. Nagyon minőségi termék benyomását kelti, mintha nem is egy 10 ezres "no name" termék lenne.
Egy dolog nem tetszik az automata száladagolás. Ahogy leállítjuk és újra beindítjuk mindig adagol egy keveset a damilból.
Elég gyakori, hogy ki-be kell kapcsolni míg egy másik munkaterülethez ér az ember és így
pazarol. Lehet csak nekem szokatlan és változtatnom kell a megszokott munkavégzésen.
Én a vezető kereket is levettem. Idegesít, nem látni tőle, hogy hol vág.Akkus fűnyírót is lehet venni de már csak a hűlt helye volt tegnap reggel 10 órakor.
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
pilu85
őstag
Hello. Azt szeretném kérdezni, hogy vannak ugye a rozsdamentes behajtó bitek gondolom a rozsdamentes csavarokhoz. Miért fontos hogy a bit rozsdamentes legyen?
Köszi"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
-
pilu85
őstag
válasz inf3rno #10365 üzenetére
Azt igen, de a kérdésem, hogy a rozsdamentes csavart rozsdamentes bittel kell becsavarni, vagy nincs jelentősége
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
hzsolee
őstag
válasz pilu85 #10364 üzenetére
A lényeg kb: Egy benzinkúton találta ezeket, hazavitte. Aztán a nagy eszével kiderítette, hogy automata fegyver lőszerek....
Amúgy szerintem tök nincs jelentősége. A rozsdamentes csavar azért az, hogy ne rohadjon. A bit szintén. Pölö valakinél a bit használata során víz éri, de nem takarítja, aztán rozsdásodik.... és inkább vesz rozsdamentest.
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
pilu85
őstag
válasz hzsolee #10367 üzenetére
Oksi. Köszi.
Nem akartam hülyének tűnni.
Egyébként szerintem felesleges egy rozsdamentes bit, mert hamarabb tönkremenne, mint a rozsda enné meg."A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
hzsolee
őstag
válasz pilu85 #10368 üzenetére
...mert hamarabb tönkremenne, mint a rozsda enné meg...
Bebaszna, ha nem. Akkor nem rozsdamentes...
Mondjuk a törhetetlen pohárból is az olcsóbb könnyen törik, a drága nehezebbenA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
scott_free
senior tag
Üdv,
ez a kék Bosch GBH 2-24 DRE 34 ezerért mennyire vállalható? Csak ház körüli munkákhoz kellene.
Köszi!
-
pilu85
őstag
válasz scott_free #10370 üzenetére
Én most vettem egy 830/2,9j-os hikokit 42 ért, de ha ezt megláttam volna ennyiért, akkor ezt vettem volna.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
scott_free
senior tag
válasz pilu85 #10371 üzenetére
Igazából egy Steinhaus PRO-RH1050 gépet cserélnék le vele. (Túl sokat persze nincs használva az se)
-
szaszyka
senior tag
Szia. Ezt vettem kb 1 hónapja én is, ugyaninnen. Szerintem qrva jó kis gép! 3 év Bosch gari simán megy rá!
Egyébként az újabb verzióját, a gbh240-et fogják küldeni, de gyakorlatilag ugyanaz mindkettő.[ Szerkesztve ]
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
jeni
félisten
válasz scott_free #10374 üzenetére
tudtommal minden ipari gépre 3 év gari van.
árban tényleg az a legolcsóbb minőségi márkák közt. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Használ közületek valaki Einhell Agillo akkus fűkaszát?
Lenne pár kérdésem, mivel van egy-két tulajdonsága az eszköznek amivel az őrületbe kerget, de a szervíz kommunikációja botrányos!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
addikt
ilyenem van, ház körül tökéletes, én már felvertem vele a teraszt is (cirka 35nm járólap)
szerintem jó választás, én megint megvenném“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
csudri
őstag
Aldi Ferrex magasnyomású mennyire használható? 20ropi, 3 év gari. Igazából kocsimosásra kellene még néha innen-onnan lecsapatni a sarat a házról.
-
-
Findzs
addikt
válasz -szabi- #10382 üzenetére
Nem tudom mire szeretnéd használni de egy orrfűrész jobbnak tűnik:
[link]
Meg olcsóbb, most lesz akcióban 12 ezer akku nélkül:
[link]
Ráadásul pengét is olcsóbban vehetsz hozzá bármelyik barkács áruházban.
Akku nélkül 30 ezer körül áruljak a kis láncfűrészt:
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
pilu85
őstag
Hello. Hikoki 2,9j-os vésőkalapácsot mennyire ajánlatos csempe ragasztó keverésre használni?
-
-szabi-
őstag
válasz Findzs #10385 üzenetére
Hi
Karnál nem vastagabb ágak levágására.
Olyan vastagságnál mint a videón van előveszem a benzinest.
Viszont 30e nekem nem ér meg, még akku is kellene hozzá.
Nem nőnek olyan eszeveszett gyorsan a fák a ház körül egy-két alkalommal kellene évente.
Marad a kézi fűrész.
Az orrfűrésztől kissé tartok.üdv
szabi -
st6969
őstag
válasz pilu85 #10386 üzenetére
Én biztos, hogy nem használnám arra huzamosabb ideig. Egy Parkside vésőkalapácsot használtam rá párszor, de nagyon kényelmetlen volt azzal keverni, igénybe is veszi a gépet rendesen. Nem véletlenül léteznek erre épített gépek, lényegesen nagyobb nyomatékkal.
1-2 zsákkal lehet, megkevernék vele, ha nincs otthon valami régi "eldobható" fúrógép, de gyakori keverésre én nem használnám, még garancia időn belül sem.. -
pilu85
őstag
válasz st6969 #10392 üzenetére
Oksi ertem. Akkor is igenybe veszi, ha nem melegszik túl?
Amiatt akarnám, mert az sds-es keverőszar abba nem tud kilazulni, a fogaskoszorúsba meg folyamatosan."A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
addikt
válasz -szabi- #10389 üzenetére
van gyümölcsösünk, hozzá vagyok szokva, hogy metszeni, sőt fát vágni kell
évekig dolgoztam egy láncfűrésszel meg kézi fűrésszel, tavaly vettem egy akkus Parkside orrfűrészt és meglepődtem, hogy 1) mennyire kényelmes vele a fán (fára felmászva) dolgozni és 2) mennyi mindent meg lehet vele csinálni, amire korábban láncfűrésszel mentem, mert kézivel mr neccesnek tűnt. ha ezt tudom, már évekkel korábban vettem volna....“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
st6969
őstag
válasz pilu85 #10393 üzenetére
Nem gondolnám, hogy melegedne. Amit én tapasztaltam, hogy 60-80cm-res szárral azért ellen kell tartani a gépet rendesen, leginkább a keverés elején, amikor még nem homogén az anyag. Ekkora erőkarral (főleg, ha a szár nem központos, és ilyen hosszon biztos, hogy üt valamennyit, főleg sds tokmányban) rángatja a gépet, aminek én sajnálnám kitenni. Miután homogén az anyag, már nyilván könnyebb keverni.
De ez csak az én véleményem ill. hozzáállásom, nekem ilyen profi gépem sose volt. Ez egy ipari eszköz, végül is extra igénybevételre tervezték... hogy ez hosszabb távon okoz-e bármi gondot, passz... -
addikt
válasz st6969 #10395 üzenetére
ha van kiegészítő markolat a gépre, akkor nem para ezzel keverni, a burkoló nálunk 2-3 évet elvan a zöld Parkside géppel, pedig ugye ő napi szinten kever vele csemperagasztót
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
zoli03
őstag
válasz pilu85 #10393 üzenetére
Én simán használnám, én is használom keverésre az SDS plusos gépet. Persze nem olyan kényelmes, de azért az alkalmankénti pár zsákért nem veszek keverőgépet.
Egy nagyobb fúrásnál (pl faláttörés) legalább annyira felmelegszik, attól nem tartanék.st6969: vésésnél többet kap az a tokmány.
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
Köszi szépen. Használni fogom
-
-szabi-
őstag
válasz f4lcon #10394 üzenetére
Hasonló indokból merült fel bennem egy kézzel is megtartható fűrész igénye.
Múltkor a körtefát kellett körbevágni, állok a létra tetején egyik kézzel kapaszkodom másik kézben a kézi fűrésszel dolgozom.
Vastagabb ágnál meguntam a kézimunkát elővettem a benzinest, de azt két kézzel kell tartani, miközben a létrán álltam. Megcsináltam de éreztem, hogy ez így nem túl biztonságos.
Nem az a gond mikor jól hozzáférek hanem mikor ügyeskedni kell.
Ezért keresek most egykezes gépet.
Az orrfűrészt nem látom egy kézzel, hogy tartom meg, míg említett kézi láncfűrész jobban egyensúlyban lévőnek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest