- iPhone topik
- Apple Watch
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamass.szabo
tag
Helló!
Rendeltem egy tabletet, amit Angliából küldenek Royal Mailel, így azt Magyarországon a GLS veszi át. Egy kérdésem lenne: lehet-e olyat, hogy a megadott cím helyett inkább GLS csomagpontba kapjam azt? Kit kell ezért felhívnom, és mikortól?És a GLS honlapján lehet majd követni azzal a számmal, amin a Royal Mail oldalán is?
-
tamass.szabo
tag
A legutóbbi információk ezek:
19/10/16 AM ON ITS WAY TOGLS HUNGARY HUNGARY 1
8/10/16 18:39 ON ITS WAY TOHEATHROW WORLDWIDE DC BIRMINGHAM MAIL CENTRE
18/10/16 18:21 ITEM COLLECTED BIRMINGHAM MAIL CENTREViszont a GLS-nél még nem írnak semmit a trackingnél, nem találja a számot.
A csomag International Tracked & Signed.
[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
Köszönöm szépen a választ, hát akkor reméljük, hogy akkor hozzák, amikor otthon tartózkodom.
-
tamass.szabo
tag
Helló!
Visszatérve egy korábbi posztomhoz, a UK-ből jött, RSXXXXXXXXXGB számú, Royal Maillel küldött csomagot a kiindulási ország után már sehol nem tudom követni, igaz?19/10/16 AM ON ITS WAY TOGLS HUNGARY HUNGARY
18/10/16 18:39 ON ITS WAY TOHEATHROW WORLDWIDE DC BIRMINGHAM MAIL CENTRE
18/10/16 18:21 ITEM COLLECTED BIRMINGHAM MAIL CENTRE -
tamass.szabo
tag
Szóval, azóta úgy tűnik, lett GLS-es szám is, és meg is találta a csomagot a rendszerben, már Alsónémediben van. Így lehetséges akkor, hogy inkább csomagpontba tegyék? Egy próbát mindenesetre megér majd, telefonálok nekik hétfő 8 óra körül.
-
tamass.szabo
tag
Helló!
Rendeltem egy tabletet, de az eladó nem azt küldte amit ígért. Habár amit kaptam, kicsit drágább, de nekem akkor is az kell, amit rendeltem. Ráadásul mintha a touchscreennel is lennének problémák.Akkor innen mi következik? Refund? Szeretném olyan hamar visszaküldeni az illetőnek az árut, amilyen gyorsan csak tudom, hogy megkapjam azt, amit rendeltem.
A visszaküldés árát is tudom majd refundolni?
-
tamass.szabo
tag
Igen, ahogy láttam, itt inkább a return jöhet szóba.
Szeretném minél hamarabb visszaküldeni ezt, és kézhez kapni az eredeti rendelésem. Tegnap kaptam meg.
9300-ig... szerinted abban benne lesz még a visszaküldés ára? Olyan 1,5-2 kg-os csomagról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
Jaj, bocsi.
Birmingham, Anglia.Return policyre csak ennyit ír:
Return policy
After receiving the item, contact seller within
14 daysReturn shipping
Buyer pays return shipping -
tamass.szabo
tag
Most lehetnék bunkó és mondhatnám, hogy engem már nem izgat, ha a posta elveszti, de azért nem.
Tény viszont, hogy nem akarok bukni ezen a vételen pénzt, amennyiben lehetséges.
Return-nél nincs megszabva, hogy milyen postázási lehetőségeket használhatok, hogy refundoljanak?
The seller ships the replacement to you within 5 business days of when you request the return in My eBay. You can track the progress of your replacement item in the Purchase history section of My eBay. Find the returned item and click View return details from the More actions drop-down menu.
Ship the item back to the seller within 5 business days of requesting the replacement.Őszintén szeretném a csereterméket a lehető leggyorsabban megkapni, de egyelőre még az árus válaszára várok a return case nyitása után.
Még ha a tablet touchscreen hibáját ki is tudnám javítani (lehet van rá mód, mert ahogy látom, ez gyakoribb hiba), akkor elgondolkodnék, hogy megtartsam, de így inkább nem kockáztatok.
[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
Mivel kicsit hosszú lenne a hozzászólás, duplázok (bocsi!)
Az eladó mondjuk rendesnek tűnik:
New message from: idreamworld Top Rated Seller(2,972Red Star)
OK,
Please pack it back as original condition and send back to address below via economic shipping way, let us know the shipping cost , we will pay you via paypal.
Attn: Helen Cheung,
Address:11 Scribers Lane, Birmingham, B28 0NY , UK
We will send you the correct one Hi10 pro when it arrives at us .
Sorry for the inconvenience caused .
JamesSzóval már az ebaytől is kaptam üzenetet, hogy az eladó elfogadta a returnt. Rohanok is a postára, fel is adom még ma.
[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
Az első kettőt vágom.
A PP nyomtatvány az micsoda?
Ja, és nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet, rendes vagy nagyon!
-
tamass.szabo
tag
Csakhogy nehogy elrontsam, erre a nyomtatványra gondolsz?
https://en.paypal-returns.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=60702
-
tamass.szabo
tag
Kell, hogy számlát kérj, szerintem a saját nevedre.
Viszont én elfelejtettem, így a mezei blokkot fényképeztem le a feladóvévénnyel együtt, és úgy is elfogadta a Paypal. De érdemes áfás számlát kérni biztos, ami biztos.
-
tamass.szabo
tag
válasz vorosfold #64104 üzenetére
"Kifizettem a szállítási költségét az eladónak. Mindenki kifizeti előre, erről szól az eBay, így én is. Nem ingyenes szállítás volt, 1400 Ft volt a szállítás, a termék maga 3600 Ft. Kaptam refundot a termékre, de a szállításra, amit én fizettem, arra nem."
Arra a paypaltől ezzel az opcióval nem is számíthatsz. Az a return-re vonatkozik csakis, de már ezt leírta egy párszor V/.
A dolgot még a dispute-nál kellett volna rendezned, ezt a paypal-es return cost reimburse-zel SOSEM fogod tudni visszakapni.
-
tamass.szabo
tag
Item return-nél és replacement-nél van rá szabály, hogy az eladó csak ugyanazzal a módszerrel küldheti a cseretárgyat, ami az eredeti is volt?
-
tamass.szabo
tag
Helló!
Október 15-én rendeltem egy tabletet, ami október 24-én meg is jött. Azonban az eladó rossz modellt küldött, amit jeleztem is neki, illetve elkezdtem a return & replacement folyamatot, így október 25-én vissza is küldtem neki a csomagot Európa+-al. A tracking szerint a csomag meg is érkezett sikeresen és október 29-én át is vette.És innen kezdődnek a dolgok. Október 29. egy szombati nap volt, így írta, hogy hétfőn küldi majd nekem a cserekészüléket. Azóta többször is nyaggattam két dolog miatt:
1. A tracking numbert küldje el nekem, ha állítása szerint elküldte a csomagot
2. Állítsa be a rendszerbe, hogy megérkezett neki a csomag.Ezek közül egyiket sem teljesítette még, csak mondja, hogy türelem, hamarosan megcsinál mindent. Ez még azóta sem történt meg. Ha már elküldte a csomagot október 31-én, akkor miért nem képes egy nyamvadt percet rászánni a tracking numbert elküldeni?
Ez nekem így egy kicsit gyanús. Ma írtam neki egy újabb levelet, amiben haladéktalanul felszólítottam a fenti két dolgot.
Ha ez mégsem történne meg, hová fordulhatok segítségért?
-
tamass.szabo
tag
válasz tamass.szabo #64276 üzenetére
Közben a levelemre ezt válaszolta az illető:
"Hi Tamas ,
I still failed to get the tracking number from our colleague , we just sent you refund first , please do pay us again when you received the tablet .
We are sorry for the inconvenience caused.
James"Ha megjön a tablet, és a pénz is, természetesen visszautalom, de eléggé szkeptikus vagyok. Nehogy már egy cseszett követési számot olyan bonyolult legyen elkérni a kollégától.
Arról nem is beszélve, hogy a másik kérdésemet megint nem méltatja válaszra.
szerk.: időközben törölte a rendelést, szóval visszakapom legalább a pénzem elvileg, a tablet meg kérdéses. Ez azért fasza, mert így várhatok, hogy vajon megjön-e vagy sem, és addig nem vehetek újat. Barom.
Cancelled ordert tudok feedbackelni?
[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
válasz tamass.szabo #64288 üzenetére
Amúgy ez így tényleg rendkívül bosszantó. Semmi konkrétat nem hajlandó elárulni a cseréről, de azt írja, hogy ha megkaptam a tabletet, akkor utaljam vissza a pénzt. Sajnos ez nem garancia nekem.
Most várhatok egy hónapot a haldokló laptopommal és bizonytalanul, hogy lesz-e tablet vagy sem.Egyébként a feedbacket megtaláltam a canceled ordernél, mint lehetőség, de egyelőre inkább nem veszem igénybe. Viszont a tököm televan ezzel az eladóval.
-
tamass.szabo
tag
Angliából jön.
Persze szerintem sem fog jönni semmi, de nem akarok kockáztatni sem, hogy rám maradjon, és épp elég időt csesztem már el ezzel, hogy egy második megvásárlása esetén az egyiket el kelljen adnom.Ha most jönne meg a tablet, akkor dühömben lehet megtartanám a refundot, de addigra azért lehiggadok, meglopni nem akarok senkit. Viszont 1 hónapon belül biztos, hogy feedback-kelni fogom, és nagyon valószínű, hogy nem lesz pozitív. Francnak vetít itt mindenféle hülyeséggel, ahelyett, hogy megmondaná az igazat.
"ó kérlek, ha megjön a tablet, utald már vissza a pénzt" Ekkora nettó faszságot.
Mindegy, részemről lezárom a témát, és imádkozom a jó Istenhez, hogy ne füstöljön el még ezen az éven ez a rakás szar laptop. Különösen vizsgaidőszak előtt lenne kellemetlen.
[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
Ha Paypalen megjelent a refund, akkor mennyi idő, amíg megérkezik a kártyámra a pénz? Egyelőre ugye még nem látom sehol az összeget. (tehát sem a paypal balance-ban nincs benne, sem a bankszámlámon/kártyámon még)
[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
-
tamass.szabo
tag
Hát én mondjuk nem adnék egy széteső termék miatt pozitív véleményt, még ha refundolnak, akkor sem.
Mondjuk én ilyen esetben inkább először felveszem a kapcsolatot az eladóval, és csak utána adok neki feedbacket (természetesen negatívat vagy max. neutralt). Ha meg nagyon szépen megkér, kihagyom a dolgot, de mint mondtam, pozitívat az én szememben nem érdemelne.
A full refundot meg fogadd el természetesen!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest