Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz LOTR #83635 üzenetére

    Nem az eladó szedte be az áfát, hanem az eBay, így az eladót nem kell zaklatni mivel köze nincs hozzá. (Már itt sántít az amit a postás kislány mondott, nem a Csilla volt?)
    Hazudik a postás mert te kaptál az eBay-től számlát, igazolást és azon ott az IOSS azonosítójuk és mindig elküldik az elektronikus adatok közt.
    Az EU-s és a magyar adószabályok szerint az eBay az elsődleges áfa levonásra feljogosított, így a téves adatok alapján a Magyar Posta áfa levonása törvényellenes, jogtalan és ezért azt kell visszakérni.
    Az eBay már a német adóhivatalon keresztül a NAV-nak elküldte az áfát, ezért sem lehet visszavonatni mert az eBay-nek kell akkor az áfa bevallását módosítani, de arra nincs jogszabályi alap, hiszen semmit hibát nem vétet.
    Míg amit a Magyar Posta által beszedett, levont áfa az január 20-ig náluk van. A Magyar Posta kötelessége kijavítani a hibát, visszakérni (náluk van) és visszaadni az áfát.
    Akármit is állítanak az nem felel meg a jogszabályoknak. A 120 napos ügyintézési idejük sem, de az már más téma.

    És erre: csomagon szerepel, de azzal a "rendszer" nem tud mit kezdeni azt írja az adózás rendjéről szóló törvény és a vám szabályozás hogy a címzett által megadott vám-árúnyilatkozati adatok alapján írja be, nem egy program van feljogosítva a feladat végrehajtására, hanem a Magyar Posta, ha rossz a program, a rendszer akkor ott az ember a munka elvégzésre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák